Malkaralılardan Edirne'ye yoğun ilgi

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından ramazan ayı kültür gezileri kapsamında düzenlenen Edirne Gezisi Malkaralı vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Malkara 15.05.2019 12:52:00 0
Malkaralılardan Edirne

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından ramazan ayı kültür gezileri kapsamında düzenlenen Edirne Gezisine katılan vatandaşlar tarihi yerleri görme fırsatı buldu.

 

KIRKPINAR YAĞLI GÜREŞ ALANI DA ZİYARET EDİLDİ

 

Hükümet binası önünden hareket edilerek Edirne'ye düzenlenen gezide rehber eşliğinde Saray Kalıntıları, Balkan Şehitliği, Kırkpınar Yağlı Güreş Alanı ve II. Beyazıt Külliyesi, Sağlık Müzesi, Tıp Medresesi gezildi. Geziye katılanlar için Beyazıt Caminde öğle namazını kılmak için ayrılan zamanın ardından Meriç Nehri’nin batısında kalan tek Türk toprağı olan Karaağaç'a gidilerek, Lozan Anıtı ve tarihi Tren Garı ziyaret edildi.

 

İFTAR YEMEĞİ DÜZENLENDİ

 

Meriç Nehri ve Meriç Köprüsü etrafında vatandaşlarımız bol bol fotoğraf çektirme fırsatı bulurlarken, devam eden programın akabinde ise Selimiye Camisi, Üç Şerefeli Camisi ve Saraçlar Caddesi/Ali Paşa Kapalı Çarşı'sı gezildi. Geziye katılan vatandaşlara iftar yemeği verilmesinden ardından Edirne gezisi son buldu.

 

Haber: Sevay KARDEŞ

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10