Şehit aileleri ve gaziler onuruna iftar

Çerkezköy Kaymakamlığı'nın geleneksel olarak düzenlediği iftar yemeğinde şehit aileleri, gaziler, muhtarlar, STK temsilcileri ile birlikte oruç açtılar. Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım'ın

Çerkezköy 17.05.2019 13:51:00 0
Şehit aileleri ve gaziler onuruna iftar

Çerkezköy Kaymakamlığı tarafından ilçe merkezinde bulunan şehit ve gazi aileleri onuruna iftar yemeği programı düzenlendi.

 

ORUÇLAR HEP BİRLİKTE AÇILDI

 

Çerkezköy Kaymakamlığı ev sahipliğinde, polisevinde düzenlenen iftara Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım Merkez Valisi Halil Ulusoy, Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban ve eşi Vahide Abban, eski milletvekili Dt. Ayşe Doğan, hayırseverler, STK temsilcileri, şehit ve gazi aileleri katıldı. İftar öncesinde Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban ve eşi Vahide Abban davetlileri kapıda karşılarken, iftar boyunca misafirleriyle yakından ilgilendiler. İlçe Müftü vekili Mahmut Öztekin tarafından yapılan dua ve okunan ezanın ardından oruçlar açılırken, yemeğin sonunda yemek duası yapıldı.

 

“CANINI VERMEYE HAZIRDIR”

 

İftarın ardından konuşan Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım “ Bu topraklarda şehit düşmüş çok fazla insan var her ailede, her ailenin geçmişinde mutlaka şehitlerimiz, gazilerimiz vardır. Bu demektir ki bu toprakları korumak için her Türk ferdi, her Türk ailesi her zaman canını vermeye hazırdır. Tabi ki hayatta olarak bu topraklara hizmet etmekte mümkündür. Bugünkü mücadelelerden bir tanesi de bu yöndedir. Bugün ekonomik anlamda kültürel anlamda, politik, spor ve sanat anlamında savaşlar var. Bizlere düşen görev her yönüyle ülkemizi dünyanın sayılı ülkeleri arasına katmaktır. Gerek ekonomide, gerek uluslararası politikalarda, gerek sanatta, gerek sporda, gerekse teknolojide… Ne zamanki biz bunları tam olarak yapabiliriz o zaman diğer ülkeler bizlere gıpta ile bakarlar ama şu bir gerçek bizim insanımızda vatanını, milletini, devletini korumak için elinden gelen her şeyi her zaman yapmaya hazırdır. Onun içindir ki vatan, millet savunması olduğunda koşa koşa gidiyoruz. Şehit olmaktan ya da gazi olarak kalabilmekten hiçbir zamanda korkmuyoruz. Sizlerin yakınları şehit olanlar var, gazi olarak şu anda aramızda bulunanlar var. Şehitlerimize Cenab-ı Allah’tan rahmet diliyorum. Gazilerimize hayatta olanlara hayırlı uzun ömürler diliyorum. Vefat etmiş olanlara Allah’tan rahmet diliyorum. Şehitlik önemli bir mertebedir, gazilik önemli bir mertebedir ve bunların yeri çok başkadır. Devletimizde, gerek şehit yakınlarımıza, gerekse gazilerimize çok büyük imkanlar sağladı. Bunları kullanmak ve bu imkanlardan faydalanarak hayatlarını daha da kolaylaştırmak mümkündür. Sizlerin hayatını kolaylaştırabilmek için bizler de elimizden geleni yapıyoruz. İnşallah daha güzel günleri bizden sonraki nesillere bırakabiliriz. “ dedi.

 

Haber/Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10