Zabıta'dan fırınlara gramaj ve fiyat denetimi

Çorlu Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri Ramazan ayı nedeni ile şehir genelinde başlattığı fırın denetimlerini sürdürüyor.

Çorlu 17.05.2019 16:29:00 0
Zabıta

Zabıta Müdürlüğü ekipleri, denetimlerde fırınların bağlı oldukları odalar tarafından belirlenen pide ve ekmek gramajları ile fiyat tarifelerine uyup uymadıkları hususunda incelemelerde bulundu. Yapılan denetimler sonucunda Çorlu'da hizmet veren fırınlarda Ticaret ve Sanayi Odası ile Esnaf ve Sanatkârlar Odası'ndan alınmış fiyat tarifesine uyulduğu ve pidelerin fiyat tarifesinde belirtilen gramajda üretim yaptıkları tespit edilirken, konu ile ilgili açıklamada bulunan Çorlu Belediyesi Zabıta Müdürü Birol Uçar, denetimlerin 6502 sayılı Tüketiciyi Koruma Kanunu kapsamında gerçekleştirildiğini söyledi.

 

“MEVZUATA UYUP UYMADIKLARINI DENETLİYORUZ”

 

Denetimlerin Ramazan ayı boyunca devam edeceğini kaydeden Çorlu Belediyesi Zabıta Müdürü Birol Uçar “ Kanunun ilgili maddelerine göre fiyat tarifelerinin vatandaşlar tarafından görülebilecek yerlere asılması zorunlu. Bu fiyat listelerinin ilgili madde hükümlerine göre düzenlenerek asılıp asılmadığını kontrol ediyoruz. Ekmek ve pide satışı yapan iş yerlerinin, gramaj ve fiyat tarifelerinin yanı sıra mevzuata uyup uymadıklarını da denetliyoruz” dedi. Zabıta Müdürlüğü ekipleri işletmeleri çok yönlü olarak denetlemeyi sürdürürken, vatandaşlardan gelen şikâyetler de titizlikle kontrol edilerek kurallara uymayan işletmelere işlem uygulanıyor.

 

Haber/Seyit SÜREN                 


0282 726 91 91
0282 747 65 10