Eğitim İş'liler 19 Mayıs'ı Samsun'da kutladı

Eğitim ve Bilim İşgörenleri Sendikası (Eğitim-İş) Çerkezköy Şubesi'nin yönetici ve üyeleri, 19 Mayıs 1919'un 100'üncü yılı dolayısıyla Samsun'a giderek19 Mayıs Atatürk'ü A

Çerkezköy 20.05.2019 14:13:00 0
Eğitim İş

Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Kurtuluş Savaşı'nı başlatmak için 19 Mayıs 1919'da Samsun'a çıkışının 100'üncü yılı dolayısıyla Birleşik Kamu İşgörenleri Sendikaları Konfederasyonu, kendisine bağlı Türkiye'nin dört bir yanındaki sendikalar ile Samsun'da buluşma kararı aldı. Kararın ardından, hazırlıklarını tamamlayan Eğitim-İş Çerkezköy Şubesi'nin yönetici ve üyeleri, sendika önünden hareket ederek önceki gün Samsun’a gitti.

KUTLAMALAR SAMSUN’DA DEVAM ETTİ

Samsun’da gerçekleştirilen etkinlikleri Eğitim İş Çerkezköy Şubesi olarak katıldıklarını kaydeden Çerkezköy Eğitim-İş İlçe Temsilcisi Mehmet Tabak “ Çerkezköy Eğitim-İş İlçe Temsilciliği, Eğitim-İş genel merkezinin çağrısıyla, kurtuluş mücadelesinin başlangıcının 100.Yılında Başöğretmenin İzinde kurtuluş yolundaydı. 18 Mayıs’ta Amasya’da kitlesel basın açıklamasına katılarak Atanın yolunda 100.Yıl etkinliklerini başlayan Eğitim İş, tam bağımsız ve gerçekten demokratik Türkiye şiarıyla, tarihten aldığı şuur ve bilinçle Başöğretmenin yolunda olmuştur. 19 Mayıs’ta Samsun’da Eğitim-İş Sendikasının çağrısıyla başlatılan program ile sabah saat 10:00 da Atatürk anıtına gerçekleştirilen  çelenk töreninde Eğitim-İş Sendikası Genel Başkanı Orhan Yıldırım bu ülkenin kurtarıcı ve kurucu önderini, Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk’ü unutturamayacaklarını vurgulayarak 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve spor bayramını kutladı. Ardından ülkenin dört bir yanından Samsun’da toplanan Eğitim-İş Şube ve Temsilcilikleri ‘Her şey Çok Güzel Olacak’, ‘Hak-Hukuk-Adalet’, ‘Mustafa Kemal’in Öğretmeniyiz’, ‘Tarikata Değil Eğitime Bütçe’, ‘Türkiye Laiktir Laik Kalacak’ sloganlarıyla Bağımsızlık Yürüyüşü düzenlendi” dedi.

“EĞİTİM İŞ AİLESİ OLARAK BİR GURURDUR”

Tabak, bağımsızlık ve özgürlük meşalesinin yakılmasının 100.yılında Başöğretmenin yolunda inanç ve kararlılıkla yol almanın Çerkezköy Eğitim-İş ailesi olarak bir gurur olduğunu belirtti. Tabak, Çerkezköy Eğitim-İş ailesi olarak 100.yıl etkinliklerinde desteklerinden dolayı Tekirdağ Eğitim-İş Şube Başkanı Hüseyin Eren’e minnettar olduklarını belirtti.

Haber/Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10