10 günde 1.5 ton plastik atık toplandı

11 Mayıs tarihinde Tekirdağ Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, Halk Eğitim Merkezi, Türk Tekstil Vakfı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisemiz ve Şehit Muharrem Yanal Özel Eğitim Meslekî Eğitim Uygulama mer

Tekirdağ 21.05.2019 13:54:00 0
10 günde 1.5 ton plastik atık toplandı

‘Plastiği getir doğayı geri al’ projesi kapsamında 10 gün önce başlatılan kampanyaya Çerkezköy’de eğitim veren okullar büyük katkı sağlıyor. Proje kapmasında yedi pet şişe getiren her öğrenciye bir adet bez torba dağıtılıyor.

GERİ DÖNÜŞÜME GÖNDERİLİYOR

‘Plastiği Getir Doğayı Geri Al’ proje kapsamında toplanan plastik şişelerin ilk partisi dün Fevzi paşa İlkokulu olmak üzere ilçedeki tüm ilk okullardan toplanarak geri dönüşüme gönderildi. Fevzipaşa İlkokulunda geri dönüşüme gönderilecek ilk parti pet şişelerin geri dönüşüme gönderilmesinde Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş, Tekirdağ Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Kaan Sinan Tohumcu, Fevzipaşa İlkokulu Müdürü Hakan Asma , Şehit Muharrem Yanal  Özel Eğitim Meslek okulu Müdürü Mustafa Murat Sütçü ve öğretmenler hazır bulundu.

13 BİN TOPLADIK

Proje hakkında açıklamalarda bulunan Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş “11 gün önce ‘Plastiği getir,Doğayı geri al’ projesi kapsamında Çerkezköy Kaymakamlığımızda Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ile imzalanan protokol den sonra  öğrencilerimiz on gün içinde toplam 13 bin plastik  topladılar. Bu da kiloya vurduğumuzda ortalama olarak bir buçuk tona tekabül ediyor.Haziran ayı sonuna kadar  hedefimiz 20 bin plastiği doğadan çekmektir. 10 gün içinde hedefimizin yüzde 75’ini gerçekleştirdik ve Haziran ayı sonuna kadar hedefimizin iki kayı plastik toplayacağımızı tahmin ediyorum. Bu kampanyaya tüm öğrencilerimiz  öğretmenlerimiz büyük bir ilgi gösteriyor ve hepsine bu  duyarlılığı  için teşekkür ediyorum.Bez  torba çanta kullanımı ve plastiğin doğaya atılmaması bilincini aşılamayı hedefleyen projede “Plastiği Veriyoruz, Doğayı Alıyoruz” sloganıyla 1,5 litre ve üzeri 7 tane plastik  şişeyi okula getiren öğrenciler bez çantalardan birer tane alabiliyor.  Çerkezköy Halk Eğitimi Merkezi, Türk Tekstil Vakfı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Şehit Muharrem Yanal Özel Eğitim Uygulama Merkezindeki özel çocukların yaptığı çantalardan plastik şişe getiren öğrencilerimize veriliyor” dedi.

“ PROJEYİ DESTEKLİYORUZ”

Projeyi desteklediklerini kaydeden Tekirdağ Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Kaan Sinan Tohumcu “ Bakanlık tarafından yürütülen sıfır atık projesi kapsamında Çerkezköy Kaymakamlığınındüzenlediği ‘plastiği getir bez torbayı götür’projesini destekliyoruz. Toplanan bu plastik şişeler geri dönüşüme kazandırılacak ve bunlardan elyaf iplik üretilecek. Doğaya atılan plastiklerin erimesi 450 ile 500 yıl arasındadır. Bu nedenle doğayı  atıklardan temizlememiz gerekiyor. Çerkezköy’de başlatılan sıfır atık projesi kapsamındaki ‘ plastiği getir, doğayı geri al’ kampanyasında toplanan plastikleri geri dönüşüme kazandırıyoruz. Bu kampanyaya ilgi gösteren öğrencilerimizi kutluyorum” dedi.

“HERKESİN GÖREVİDİR”

Fevzipaşa İlkokulu 2-D sınıfı öğrencilerinden Azra Geriş ise “ Çevreye atılan plastik şişelerin ve buna benzer plastiklerin doğaya büyük bir zarar verdiğini televizyonlardan ve büyüklerimizden öğrendim.Sınıf öğretmenimiz plastik şişelerin doğadan toplanarak doğanın korunmasının sağlanacağını ver toplanan plastik şişelerin geri dönüşüme kazandırılacağını  ve 7 plastik şişe getirene  bir bez torba verileceğini söyledi. Bizde doğayı korumak için bahçemizden, sokaktan ve parklardan topladığımız plastik şişeleri okula getirdik. Kampanyaya arkadaşlarımızla ile destek vermeye devam edeceğiz” dedi.

Haber/Seyit SÜREN


0282 726 91 91
0282 747 65 10