Büyükşehir'den hayvancılığa tam destek

Tarım ve hayvancılık alanında Türkiye'deki diğer büyükşehir belediyeler tarafından örnek alınan proje ve hizmetlere imza atan Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, bu alandaki hizmetlerine bir yenisini daha

Tekirdağ 24.05.2019 13:51:00 0
Büyükşehir

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı, vasfını kaybedip yeterli düzeyde verim alınamayan meraların ot verimlerini arttırmak amacıyla 2015 yılında “Mera İyileştirme ve Yönetimi Projesi” hayata geçirdi.

 

KÜRTÜLLÜ MAHALLESİNDE GERÇEKLEŞTİ

 

Hayvan yetiştiricilerinden gelen talepleri de dikkate alan Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, aldığı 3 adet çalı kesme ve parçalama makinelerinden birini Malkara Belediyesi’ne teslim etti. Çalı kesme makinasının tanıtımı, ilgili firma tarafından Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı personelinin de katılımı ile Malkara’nın Kürtüllü Mahallesinde gerçekleştirildi.

 

 

“DESTEK OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

 

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, tarım ve hayvancılığın en önemli vizyonlarından biri olduğunu kaydederek “ Büyükşehir Belediyemiz bünyesinde görev yapan ziraat mühendislerimizin alanda yaptıkları gözlemler ve hayvan üreticilerimizden gelen talepler doğrultusunda 3 adet çalı kesme makinesi almış bulunmaktayız. Çiftçi ve hayvan yetiştiricilerimize, son teknoloji ile geliştirilen makineleri kullanma imkânı sağlamaya bundan sonra da devam edeceğiz. Ben, çalıların parçalanıp toprağa karıştırılarak otlatma alanlarının genişletilmesini sağlayacak olan çalı kesme makinelerinin hayırlı olmasını diliyorum,” dedi.

 

Haber/Sevim BOZKURT


0282 726 91 91
0282 747 65 10