Yağışlar çiftçimize ilaç gibi geldi

Çerkezköy Ziraat Odası Başkanı Hasan Toprak, dün yağan yağmurların ekili alanlara beklenenden çok daha iyi geldiğini ve yağışların ekili alanlara zarar vermediğini kaydetti. Topak " Başak yapmaya b

Çerkezköy 24.05.2019 18:06:00 0
Yağışlar çiftçimize ilaç gibi geldi

Çerkezköy Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Toprak, bölgede yağan yağmurun Çerkezköy,Kapaklı olmak üzere  bölge çiftçisine ilaç gibi geldiğini söyledi. 

 

“YAĞMUR EKİLİ ALANLARIN İLACIDIR”

 

Buğday’ın başak yapmaya başladığını belirten Çerkezköy Ziraat Odası Yönetim Kurulu  Başkanı Hasan Toprak: “ bölgemizde son günlerde belirli aralıklara yağan yağmur ekili alanlara çok iyi geldi. Özelliklerde başak yapmaya başlayan buğday  tarlalarına tam anlamıyla  ilaç gibi geldi. Çünkü başağa kalkan buğday tane yapmaya başlıyor ve bu nedenle yağan yağmur çok çok iyi geliyor. Eğer yağmur yağmasaydı buğday tane yapmış olsa da verim beklentinin çok altına düşecekti. Yağmur her zaman çiftçinin ekili alanlarının ilacıdır. Çiftçiler olarak  beklentilerimiz doğrultusunda üretim elde edilmesini ümit ediyoruz.İnşallah beklentilerimiz doğrultusunda olur” dedi.

 

 

 “ÇİFTÇİMİZ HER ZAMAN ALIN TERİNİN  KARŞILIĞINI ALMALI”

 

Toprak, çiftçilerin her zaman emeklerinin karşılığını alması gerektiğini de belirterek, “ Sık sık dile getirdiğim gibi  heryıl çiftçimizin girdi maliyetleri artarak devam ediyor. Bakanlık her yıl çiftçimizin maliyetlerinin düşürülmesi konusunda  söz veriliyor, Ancak verilen sözler  tam olarak yerine getirilmiyor . Girdilerini karşılayamayan, devamlı zarar eden bir çok çiftimiz tarımı bıraktı. Çiftçimiz her zaman alın teri dökerek bir bir meşakkatle ürettiği ürünlerinin  ücretini almaları gerekiyor. Alamadıkları içinde borçtan kurtulamıyor. Çoğu çiftçimiz boğaz tokluğuna kimisi ise sırf borçlarına çalışıyor. Ülkemizde yüzde seksen çiftçimizin durumu da budur. Çiftçilerimiz  bu ülkenin efendisi,mihenk taşı, yiyecek kaynağıdır.Dolayısıyla çiftçilerimizin sorunları ve beklentileri acile giderilmeli ve alın terinin hakkını her zaman almalıdır .Ülke genelinde hızlı bir şekilde tarım seferberliği yapılmalıdır”dedi.

 

 Haber/Seyit SÜREN


0282 726 91 91
0282 747 65 10