İftarda Tepe Külliyesinin tanıtımı yapıldı

Çerkezköy Müftülüğünün her yıl geleneksel olarak düzenlediği iftar programı bu yıl müftülüğün yemekhanesinde gerçekleştirildi. İftarda Tepe Cami Yapma ve Yaşatma Derneği tarafından y

Çerkezköy 26.05.2019 15:47:00 0
İftarda Tepe Külliyesinin tanıtımı yapıldı

Önceki akşam gerçekleştirilen iftara Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcısı Enver Bayram, Tekirdağ İl Müftüsü İsmail İpek, Ak Parti Çerkezköy İlçe Başkan Yardımcısı Ercan Erdoğan, MHP Tekirdağ İl Başkan Yardımcısı Mehmet Ceylan, Eski milletvekili Dt. Ayşe Doğan, Hema Endüstri Genel Müdürü Tunç Doğan,Çerkezköy Belediye meclis üyesi Sait Yaz, Çerkezköy Müftü Vekili Mahmut Öztekin, müftülük personeli, Çerkezköylü hayırsever Serkan Karagöz, iş adamları, Tepe Cami Yapma ve Yaşatma Derneği Başkanı Galip Güngör ve dernek yönetimi katıldı.

 

“ÇERKEZKÖY’E KAZANDIRACAĞIZ”

 

İftar öncesi Çerkezköy müftülüğü kuran kursları olmak üzere Dünya Kuran okuma şampiyonu Takfiri Hassa  Kur’an okudu. İftar sonrası Tepe Cami Yapma ve Yaşatma derneği tarafından Çerkezköy ilçe müftülüğüne Cumhuriyet Mahallesi Tepe Emlak Konutlarında kazandırılacak olan Külliye ve caminin proje tanımı görsellerle tanıtıldı. Programda konuşan Çerkezköy Müftü vekili Mahmut Öztekin, “Bu akşam iftarımıza katılımınız nedeniyle sizlere çok teşekkür ediyorum. Tepe Cami Yapma ve Yaşatma derneği tarafından hazırlanan güzel projeyi sizlere tanıtmak istiyoruz. Tepe Emlak konutları bölgesine 9 bin 906 metrekarelik bir alana  cami, müftülük binası, aşevi, taziye evi, konferans salonu, düğün salonu, kuran kursları, misafirhane, yemekhane, gençlik merkezi, lojmanın bulunduğu son derece kullanışlı bir külliyeyi Çerkezköy’e kazandıracağız. Bu projenin oluşumunu sağlamak için emek harcayan proje mimarı Mimar Ferhat Sarı’ya,Dernek başkanı Galip Güngör olmak üzere emeği geçenlere teşekkür ediyorum”dedi.

 

“ÇERKEZKÖY’E  VİZYON KATACAK”

 

Çerkezköy müftülüğüne ve Çerkezköy’e güzel bir eser yapmayı düşündüklerini kaydeden Çerkezköy Tepe Camii Yapma ve Yaşatma Derneği Başkanı Galip Güngör “ Bu projemize iş adamlarımızdan , sanayi kuruluşlarımızdan katkı ve destek bekliyoruz. Bizler beş yıl içinde bitirilmesini planladık. Ancak çok fazla destek verilir ise bu proje iki yıl içinde tamamlanıp hayata geçebilir” dedi. Çerkezköy’e güzel bir proje kazandırılacağını kaydeden eski AK Parti Tekirdağ milletvekili Dt. Ayşe Doğan “ Bu proje Çerkezköy’e büyük katkı sağlayacaktır. İnşallah  vatandaşlarımızla, hayırseverlerimizle, işadamlarımızla, sanayi kuruluşlarımızla el birliği ile bu projeyi gerçekleştireceğiz. Emeği gecen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu. Programda konuşan AK Partili meclis üyesi Sait Yazı “ Böyle bir projeyi samimiyetle yola çıkılır ise başarılır. Projede emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.

 

 

“NE GEREKİYORSA YAPILACAKTIR”

 

Çerkezköy Belediyesi olarak ellerinden geleni yapacaklarını kaydeden Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcısı Enver Bayram “ Çerkezköy’ün böyle güzel projelere ihtiyacı var. Hayırsever iş adamlarımızın katkı ve destekleriyle bu proje el birliği ile kısa bir süre içinde gerçekleşecektir” dedi. Programda son olarak konuşan İl Müftüsü İsmail İpek “ Bu akşam iftarda bizlerin özel misafiri olarak dünya Kuran okuma birincisi Endenozyalı vaizTakfiri Hassa da aramızda. Külliye ve cami projesini çok beğendim. Bu hizmetleri bizlere yaşatanlara teşekkür ediyorum. İl müftülüğü olarak 11 ilçeye yatılı bir kız ve bir erkek kuran kursumuz olsun istiyoruz. Biz lojman değil bina yapılsın istiyoruz. Çok amaçlı bir külliye olacak olması da çok güzel proje olmuş,emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

 

Haber/Seyit SÜREN


0282 726 91 91
0282 747 65 10