Bir geleneği yürütmeye çalışıyoruz

Çerkezköy Belediyesi tarafından geleneksel hale getirilen Ramazan iftarlarının sonuncusu Gazi Mustafa Kemal Paşa Mahallesi'nde gerçekleştirildi. 15 Mayıs'ta Fevzipaşa Mahallesi'nde başlayan mahalle if

Çerkezköy 28.05.2019 18:44:00 0
Bir geleneği yürütmeye çalışıyoruz

Gazi Mustafa Kemal Paşa Mahallesi’nde bulunan Özcan Sokak ve Canbazlar Sokak’ta hayırseverlerin katkıları ile kurulan mahalle iftarında binlerce Gazi Mustafa Kemal Paşa Mahallesi sakini birlikte oruçlarını açtılar. Mahalle İftarına GMKP Mahallesi sakinleri büyük ilgi gösterirken, hep beraber oruçlar açıldı, dualar edildi.

 

BU YIL ALTINCI DÜZENLENDİ

 

İftar öncesi konuşan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay “ Bugün  10. Mahallemizdeyiz. Son iftarımızı gerçekleştiriyoruz. Sokak iftarlarının bu yıl 6’ncısı gerçekleştiriyoruz ve artık bir gelenek haline geldi. Sokaklarda vatandaşlarımızla buluşmak, iftar sofrasını paylaşmak iyi bir gelenek oluştu. Bu yıl biraz farklı bir durum oldu. Bize destek olan sponsor firmalarımız ve sanayicilerimiz oldu, bireysel olarak vatandaşlarımızdan destek olanlar var. İftar sofralarımızın neredeyse yarısına sanayicilerimiz destek oldu. Hepsine teşekkür ediyorum” diye konuştu.

 

 

VATANDAŞLARIN BAYRAMINI KUTLADI

 

Bir geleneği yürütmeye çalıştıklarını kaydeden Akay “ 6 yıl önce 2014 yılında başlamıştık ve 2019 yılında yine Ramazan ayında, yine sokakta, yine vatandaşlarımızla beraber olmanın mutluluğuyla iftarı paylaşıyoruz, Ramazanın güzelliğini paylaşıyoruz. Artık vatandaşlarımız da bu sofraları bizden bekler oldu, sofrada buluşmak, komşularla buluşmak bizim için bir gelenek haline geldi ve bu geleneği de devam ettirmenin gururu ve mutluluğu ile son iftarımızı tamamlayacağız. Sonra bu hafta bayram haftasına ilerliyoruz. Sonra uzun bir bayram tatili gerçekleşecek ve ondan sonra da yeniden çalışmalarımıza devam edeceğiz. Mahalle İftarlarımıza katkı sunan, emek koyan, destek olan hayırseverlerimiz Çerkezköy OSB yönetimine, Hyosung, Bony Tekstil, Teverpan, Vastaş, Özer Metal, Dinarsu ve Elagöz İnşaat firmalarına ve hayırsever Semra Özen’e ve bizlerle aynı sofra etrafında buluşan çok kıymetli hemşerilerime teşekkür ediyorum. Çerkezköylülerin yaklaşan Ramazan Bayramını da kutluyorum. Şeker tadında bir bayram diliyorum. Memleketimizin birliği, beraberliği, kardeşliğinin devam edeceği, demokrasiye olan inancımızın daha da perçinleneceği, geleceğe umutla bakacağımızın bir bayram olacağına inanıyorum” dedi.

 

Haber/Sevay KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10