Korucu aileler ve çocukları iftarda buluşturdular

Türk Kızılay Derneği Çerkezköy Şube Yönetimi Çocuk Esirgeme Kurumunda kalan 250 çocuk ve koruyucu aileler için iftar programı düzenledi. Ramazan ayının paylaşma ayı olduğunu kaydeden Tekirdağ Vali

Çerkezköy 30.05.2019 17:22:00 0
Korucu aileler ve çocukları iftarda buluşturdular

Türk Kızılay Derneği Çerkezköy Şube Yönetimi tarafından önceki akşam Çerkezköy Polisevi’nde iftar programı düzenlendi. İftar programına Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban ve eşi Vahide Abban, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Volkan Torun, İlçe Emniyet Müdürü Murat Sevgi, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş, Türk Kızılay Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Hasan Karaca ve yönetim kurulu üyeleri, hayırsever Ahmet Çetin ve eşi Seval Çetin ile çocuk yuvasında kalan çocuklar ve koruyucu aileler katıldı.

 

“RAMAZAN TADINDA BİR BAYRAM YAŞARIZ”

 

Hep birlikte açılan iftarın ardından konuşma gerçekleştiren Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım “ Ramazanın son günlerini yaşıyoruz. Belki de bunun hüznünü yaşıyoruz. Ramazanın gitmesinden hüzün yaşamaktansa Ramazan sonunda bayram yapmak daha güzeldir İnşallah Ramazan’ın kalan günlerini de en güzel şekilde geçirir hep birlikte bayram tadında bir bayram yaşarız” diye konuştu.

 

 

“RAMAZAN PAYLAŞMA AYIDIR”

 

Ramazan ayının paylaşma ayı olduğunu kaydeden Yıldırım “ Ramazan bereket ayıdır. Ama bayramlar da aynı zamanda paylaşmanın bir başka göstergesi. Bayramlarımızda büyüklerimize gitmek, gariban insanların ziyaretinde bulunmak, onların bayramlarını kutlamak ayrı bir kültür göstergesidir. Bizim insanımızdan başkasında da yok. Bizim de hem çocuklarımıza hem gençlerimize bunları aktararak, hem de kendimiz bizzat yaparak bu kültürü yaşatma borcumuz var. Yarınlara kültürler kalacak. Belki hepimiz yok olacağız, unutulacağız ama kültürlerimiz yaşayacak. Kültürlerimizin yaşaması içinde öncelikle bizlerin kültürümüzü yaşatması gerekiyor. Ben de bu vesileyle gelmekte olan Kadir Gecenizi hem de bayramınızı kutluyorum” dedi. İftar programında Çocuk Esirgeme Kurumunda kalan 250 çocuk ve koruyucu aileler için çeşitli hediyeler verildi.

 

Haber/Sevay KARDEŞ

 

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10