Öğrenciler ebru sanatını sevdi

Çerkezköy Atatürk ilkokulu'nda önceki gün Ebru Sanatçısı Gülhis Başaran okul öğrencilerine Ebru sanatı konusunda uygulamalı eğitim verdi.

Çerkezköy 31.05.2019 14:14:00 0
 Öğrenciler ebru sanatını sevdi

Atatürk İlkokulunda her yıl geleneksel olarak  gelecek kuşakların  ebru sanatını yaşatmaları ve sahip çıkmaları için düzenlenen Ebru gününde  bu yılda Çerkezköylü Ebru  sanatçısı Gülhis  Başaran tarafından okul bahçesinde uygulamalı Ebru dersi verildi. Ebru çalışmasında öğrenciler toplam 250 adet Atatürk resmi ve 250 adette kolye yaptılar.

“EBRU SANATIMIZI KUŞAKLARIMIZA ÖĞRETİYORUZ”

Ebru sanatçısı Gülhis Başaran,”Ebru sanatının yaşatılması için bizler elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Gelecek kuşakların yani geleceğimiz olan çocuklarımızın bu sanata sahip çıkmaları ve yaşatmaları için onlara bu çalışmaları gösteriyoruz ve öğretiyoruz. Her yıl Atatürk İlkokulunda geleneksel olarak düzenlenen ebru gününde uygulamalı çalışmalar yaparak okul öğrencilerine ebru sevgisini aşılıyoruz. Ebru Sanatını icra etmek insana inanılmaz bir ferahlık ve huzur veriyor.Bu sanatı icra ederken insan inanılmaz bir huzur içinde oluyor. Ebru sanatı, kağıt üzerinde çeşitli ve özel  olarak hazırlanmış olan boyalar ile ortaya çıkarılan desenlerin, kitreyle yoğun bir kıvama getirilen suyun üzerine işlenmesidir. Öğrencilerimizin bu sanata göstermiş oldukları ilgi beni çok mutlu etti” dedi.

Haber/Seyit SÜREN


0282 726 91 91
0282 747 65 10