Kent konseyi kongreye gidiyor

Çerkezköy Kent Konseyi  18.Seçimli Olağan Genel Kurula gidiyor. Mevcut Başkan Funda Serfiçe'nin aday olmayacağı konuşulan kongre 12 Haziran Çarşamba günü saat 14.00'de yapılacak. Yeterli çoÄ

Çerkezköy 2.06.2019 10:52:00 0
Kent konseyi kongreye gidiyor

16 Mayıs tarihinde toplanan Çerkezköy Kent Konseyi 104 sayılı yürütme kurul toplantısında Çerkezköy Kent Konseyi 18.seçimli olağan genel kurul toplantısı kararı aldı.

 

ÇOĞUNLUK SAĞLANMAZSA 13 HAZİRAN’DA YAPILACAK

 

Çoğunluğun sağlanması halinde 12 Haziran saat 14.00’de yapılması beklenen kongre açılış. Saygı duruşu ve istiklal marşının okunması ile başlayacak. Çerkezköy Kent Konseyi Başkanı Funda Serfiçe’nin konuşmasının ardından seçim divan heyeti oluşturulacak. Çerkezköy Kent Konseyi faaliyet raporunun sunumu,. Okunması ve onaylanmasının ardında, kent konseyi genel kurul üyeleri tarafından sunulan önergeler okunacak. Önergelerin görüşülmesinin ardından Çerkezköy Kent Konseyi başkanı, yönetim kurulu ve yürütme kurulu üyeleri belirlenecek. Dilek ve temennilerin ardından kongre tamamlanacak. Yeterli çoğunluk sağlanamaması halinde olağan genel kurul toplantısı çoğunluk aranmaksızın 13 Haziran aynı saatte yapılacak.

 

KONGREYE DAVET ETTİ

 

Kongreye tüm üyeleri davet eden Çerkezköy Kent Konseyi Başkanı Funda Serfiçe “ İlçemizin daha yaşanabilir bir geleceğe taşınabilmesinde, biz kent sakinlerinin emeği ve katkısı çok kıymetlidir. Bizler ki, kentimize yapılan iyi-kötü, olumlu-olumsuz, faydalı-gereksiz tüm hizmetler ile yaşamak durumundayız. O nedenle sahipçi olmalıyız. Gözlemlemeli, sorgulamalı, katılabileceğimiz noktada gerek fikir, gerek emek koymalıyız. Bu kanallardan en önemlisi kent konseyleri. Tamamen gönüllülük esasına dayalı, duyarlı ve aktif vatandaşlarımızın bir araya geldiği, ürettiği, hiçbir karşılık beklemeden hizmet ettiği bir kurum. Bu kurumda bir çatı altında toplanan , ortak amacın sosyal yardım, sosyal dayanışma, hoşgörü, birliktelik, faydalı olma düşünceleri ile bir güç oluşturan insan gücü var. Çerkezköylüler , kente yönelik üretilecek kentsel politikaların çevre ve sağlığa duyarlı sürdürülebilir nitelikte olması gerektiğine inanır. Bu politikaların sürdürülebilirlik açısından izleyicisidir. Kentin insan boyutuna öncelik veren, ranta dayalı kentleşmeyi dışlayan fikri savunur. Kente sahip çıkma bilinci, orada yaşayanlar arasında dayanışma duygusunun geliştirilmesi ile sağlanacağı ve sağlamlaşacağını olan inancımızla ; Çerkezköy’de yaşayan tüm vatandaşlarımızı , yaşı ne olursa olsun bir kez daha, bu çatı altında toplanmaya davet ediyorum” dedi.

 

Haber/Faik Onur KAYA

 

 

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10