En iyi kirazlar belli oldu

Süleymanpaşa Belediyesi'nin düzenlediği Uluslararası Kiraz Festivali'ndeki En İyi Kiraz Yarışması'nda geçen yılın birincisi 63 yaşındaki Gülzade Yıldız'ın yetiştirdiği

Süleymanpaşa 9.06.2019 18:12:00 0
En iyi kirazlar belli oldu


YARIŞMA YAPILDI

 

Tekirdağ’da bu yıl 55'incisi düzenlenen Uluslararası Kiraz Festivali etkinlikleri kapsamında önceki gün En İyi Kiraz Yarışması yapıldı.

 

12 ÜRETİCİ KATILDI

 

Yarışmaya 12 üretici katıldı, bölgede yetiştirilen kirazlar juri karşısına çıktı. Kirazlar tarla bakımı, yetiştirme, ürün toplama ve tat kategorilerinde değerlendirmeye alındı. Tekirdağ Ziraat Odası ve üretici temsilcilerinin başkanlarından oluşan jüri üyelerinin değerlendirmesiyle en iyi kirazlar seçildi. Yarışmada geçen yıl da birinciliği kazanan Gülzade Yıldız’ın yetiştirdiği kirazlar bu yılda birinci oldu. Yarışmanın ikincisi Mustafa Kurtkan, üçüncüsü ise Vedat Ataç oldu.

 

 

“GEÇEN YILDA BİRİNCİYDİM”

 

İki yıldır birinciliği kimseye kaptırmayan 63 yaşındaki Gülzade Yıldız, "Çok mutluyum emeğimizin karşılığını aldık. Çok zahmetler verdik. Altları sürülüyor, bakılıyor, gübreleniyor, ilaçlanıyor çok emeğimiz var yani emeksiz değil. Bahçemiz şuanda tertemiz. İki senedir bu yarışlara katılıyorum geçen yılda dereceye girmiştim. Geçen yılda birinciydim" diye konuştu.

 

ŞARKICI BENGÜ, KARNI BURNUNDA SAHNE ALDI


Süleymanpaşa Belediyesi’nin bu yıl 55’ncisini düzenlediği Uluslararası Kiraz Festivali, bu gece konser ve gösterilerle sürdü. Festival alanında düzenlenen konserde hamile şarkıcı Bengü, karnın burnunda sahne aldı. Sahneye görevlilerin yardımı ile çıkan Bengü, söylediği şarkılarla izleyenlerini coşturdu. Hamileliğine vurgu yapan Bengü, "Bugün kızım ile birlikte burada sahnedeyim. Ve burada olmaktan son derece mutluyum. Tekirdağ'ı seviyorum. Kirazını da ayrı seviyorum" dedi.

 


BÜYÜK İLGİYLE İZLENDİ

 

Festival kapsamında Flyboard Hero Show Team 2015-2018 Türkiye ve 2019 Rusya Şampiyonu milli sporcu Kahraman Aktaş, sahilde toplanan binlerce kişiye deniz üzerinde geceye özel hazırlanan ledlerle donatılmış ışıklı elbisesi ile sunduğu akrobatik gösteri ilgiyle izlendi.

 

Haber/Sevim BOZKURT


0282 726 91 91
0282 747 65 10