Başkan Akay şoförlerin sorunlarını dinledi

 Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası'nı Belediye Başkan Yardımcı Nedim Yılancı ile birlikte ziyaret eden Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay şoför esnafının talep ve şik

Çerkezköy 11.06.2019 19:12:00 0
 Başkan Akay şoförlerin sorunlarını dinledi

Çerkezköy belediye Başkanı Vahap Akay  Belediye Başkan Yardımcısı Nedim Yılancı ve Belediye Zabıta Müdürü Kenan Erez ile birlikte dün saat 11.30’da  Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler esnaf Odasını ziyaret ederek şoförleri sorunlarını  ve sorunların bir an önce çözüme kavuşturulması için gerekli çalışmaların yapılacağını söyledi.

 

BAYRAMLARINI KUTLADI

 

Çerkezköy  Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Mustafa As ve Yönetim Kurulu Üyeleri tarafından karşılanan Belediye Başkanı Vahap Akay, şoför esnafının geçtiğimiz günlerde idrak ettiğimiz Ramazan Bayramını kutlayarak, “Buraya sizlerin sorunlarını, istek ve taleplerinizi dinlemeye geldik” dedi.Ziyaretten ötürü Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Belediye Başkan Yardımcısı Nedim Yılancı’ya teşekkür eden Çerkezköy Şoförler ve Otomobililer Esnaf Odası başkanı Mustafa As, şehir içinde bazı noktalarda yaşanan trafik sıkışıklığının çözüme kavuşturulmasının kaçınılmaz olduğunu ve bu durumun bir an önce çözümlenmesi gerektiğini belirtti.

 

GÜZERGAH TALEP ETTİLER

 

As “ Malkoçoğlu Caddesinin Amfi Tiyatronun alt kısmına kadar olan kısmının hastane yönene doğru tek yön gidiş olması ve Amfi Tiyatro’nun diğer tarafındaki Şeker sokağında  sokak tarafının da geliş olarak güzergahının belirlenmesini talep ediyoruz. Her ne kadar Şeker sokak tek yön olarak kullanılmış olsa da Malkoçoğlu caddesinin bir bölümü gidiş geliş olarak kullanılması sıkıntı yaratıyor. Ayrıca Malkoçoğlu caddesi girişinde şehir içi yolcu taşıyan araçlar burada bulunan seyyar satıcılar ve cadde başına park eden araçlar nedeniyle yolcu indi bindisini zor sağlıyor ve bu bölgede de şehir içi araçları için bir cep yapılmasını istiyoruz.Adliye ve Hastane önünde trafik yoğunluğu çok fazla var ve bu bölgede trafiğin rahatlatılması için bir çalışma yapılmalı gerekirse gidiş gelişler tek yön olarak yeni bir güzergah yapılabilir. Sanayi kenti olan ilçemizin devamlı artan nüfusu ile birlikte de her geçen gün artan araç trafiğini de yapılacak çalışmalar ile rahatlatmış oluruz” dedi.

 

DESTEK İSTEDİLER

 

Kızılpınar mahallesindeki taksi duraklarını da gündeme getiren As “Kızılpınar’da on taksi durağı ve bu duraklarda ise 64 taksi bulunmaktadır. Bu taksilerin durak yerleri tam olarak belirlenmediği için durak olmayan yerlerden yolcu almaları durak olan yerlerde çalışan taksiciler ile aralarında zaman zaman sürtüşme yaşanmaktadır. Bu arkadaşlarımızın da çalışma alanları içinde duraklarının tam olarak belirlenmesini istiyoruz. Sizlerden ve UKOME’nin bu  konuda gerekli çalışma yapmasını bekliyoruz. Çalışma belgesi almaya hak kazanmış ancak kısa sürede içinde hak almayı kaçıran ve şu anda mağdur olan esnaflarımıza belge verir ise mağduriyetlerini gidermiş oluruz. Bunlara en azından mağduriyetlerinin giderilmesi için bir af çıkarılmasını istiyoruz. Bunları UKOME’de dile getirirseniz en azından hak etmeleri gereken esnaflarımızı da mağduriyetten kurtarmış olursunuz. Çünkü bunların hepsi ekmeğinin peşinde ve hiç biri rant peşinde değildir. Bizler sizlerden sıkıntılarımızın çözümü konusunda destek istiyoruz” diye konuştu.

 

GEREKLİ ÇALIŞMALARI YAPACAĞIZ

 

Şoförcü esnafı için gerekli çalışmaları yapacaklarını kaydeden Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay “ Sıkıntılarınızın çözümü noktasında her zaman yanınızda olduğumuzu biliyorsunuz. Belediye Başkan Yardımcımız Nedim Yılancı’da  UKOME komisyonunda ve sizlerin sıkıntılarınızı ve sorunlarınızın orada dile getirerek çözüme kavuşturulmasını için çalışacağız.Çerkezköy Mustafa As başkanımızın dediği gibi hızla göç alan ve araç trafiği de devamlı artan bir ilçedir. Ulaşımla ilgili bir takım sorunlar olduğu da doğrudur. Bizlerde buna çözüm bulmak için sizlerle birlikte neler yapabiliriz diye çalışmalar yapıyoruz. Tek tek sorunlarınızı not aldık. Sorunlarınızın, istek ve taleplerinizin takipçisi olacağım. Çözümü için Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ve Ulaşım Koordinasyon Merkezi’nde (UKOME) gerekli girişimleri yapacağım. Temennimiz bu sorunların bir an önce çözümlenmesidir. Bugün bizleri ağırladığınız ve iyi bir ev sahipliği yaptığınız için sizlere teşekkür ediyorum” dedi.

 

Haber/Seyit SÜREN 

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10