En 'Özel' mezuniyet

Çerkezköy Müjgan-Serkan Karagöz Özel Eğitim Uygulama Okulu ilk mezunlarını verdi. Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım'ın da katıldığı mezuniyet töreninde 22 özel öğrenci mezuniyet sevincini

Çerkezköy 12.06.2019 18:31:00 0
En

Dün saat  11.00’de gerçekleştirilen mezuniyet törenine Tekirdağ valisi Aziz Yıldırım, Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürü Ersan Ulusan,Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş,İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri,Yusuf  Hayri,Fatih Tuna Kacabaş,Çerkezköy İlçe Sağlık Müdürü Dr.Olcay Palak, Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürü Murat Sevgi, Çerkezköy Jandarma Komutanı Jandarma Binbaşı Volkan Torun,Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva,Türkiye Muhtarlar Derneği Çerkezköy Şube Başkanı ve Bağlık Mahallesi Muhtarı Tahsin Akgün ve muhtarlar, Türk Kızılay Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Hasan Karaca,Optimed Hastanesi Başhekimi  Op.Dr. Recep Çalışkan,Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Muzaffer Yaztepe, Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Mustafa As, Beyaz Ay Derneği Tekirdağ Şube Başkanı Adnan Şahin,Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Gülnur Kocaçınar,Müjgan-Serkan Karagöz öÖel Eğitim uygulama Okulunu yaptıran hayırsever çift Müjgan –Serkan Karagöz çifti,okul müdürleri, veliler ve öğrenciler katıldı. Programa Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay ve belediyeden kimsenin katılmaması ise dikkat çekti.

 

 

OKULUMUZUN İLK MEZUNLARINI VERMEKTEN GURUR DUYUYORUZ

 

Saygı duruşu ve İstiklal marşının okunmasının ardından konuşan hayırsever Müjgan Karagöz, “2009 yılında eğitim her engeli aşar diyerek, yola çıktık,2012  yılında da eğitimde feda edilecek hiçbir fert yoktur diyerek, öğretmenlerimizle,idarecilerimizle birlik olup,ilk öğrenci bu kapıdan içeriye girdiğinde acaba bu mezuniyetlerini görecek miyiz? diyerek eşimle birlikte çok duygulanmıştık. Bugün okulumuzun ilk mezunları olarak 22 çocuğumuzu mezun etmenin gururunu yaşıyoruz. Çocukları ailelerine teslim ediyor bundan çok iyi günler görmelerini Allak bizlere nasip etsin diyorum”dedi.

 

 

“ÖZEL İLGİYE LAYIKTIRLAR”

 

Müjgan Karagöz’ün ardından konuşan Vali Aziz Yıldırım, Engellilerin özel eğitime ve özel ilgiye layık olduklarını belirtti. Vali Yıldırım, “ Özel eğitimin her basamağı öğretici aile ve toplum için büyük önem taşır. Çocuklarımızın mevcut beceri ve yönelimlerini en yararlı şekilde kullanabilmelerini sağlamak kendi kendine yetebilen temel yaşam becerilerini geliştirmek üst öğrenimine iş alanlarına hayata hazırlamak özel eğitimdeki unsurlardır.Bildiğimiz gibi devletimiz engellere yönelik ,engelli aylığı evde bakım aylığı gibi maddi imkanlar gelir vergisi indirimi gibi imkanlar sağlamaktadır. Aynı zamanda Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları da engelli aileleri ve engelli aileleri ve engelli kişilerimiz desteklenmektedir. Diğer yandan da engelli istihdamına da çok büyük önem vermiştir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘ Kaybedecek tek bir fert yoktur’ anlayışı ile özel eğitime gereksinim duyan öğrencilerin okullara ücretsiz taşınması ve Milli Eğitim bakanlığı ile ÖSYM sınavlarında devletimizin engellilerimize sağladığı kolaylıklardan bazılarıdır” dedi.

 

KARAGÖZ ÇİFTİNE TEŞEKKÜR ETTİ

 

Yıldırım “Çocukların daha iyi, rahat ve düzenli yaşama yollarını öğretme, doğru yaşama alışkanlığı kazandırma  mesleki eğitim ve çıraklık yapabilecek alanlara belli alanlarda yetişme ve çalışma imkanı sağlama konularında okulumuza ve öğretmenlerimize büyük sorumluluklar düşmektedir. 169 öğrencisi olan okulumuzda özel 22 öğrencimiz mezun olacaklardır. 2012 yılında eğitim öğretime açılan okulumuz Çerkezköy ,Kapaklı ve Saray ilçelerine öğrenci evlerinden alıp tekrar evlerine teslim etme sürecine kadar öğle yemeği dahil,bütün hizmeti ücretsiz veriyor.Bu vesile ile hayırsever Müjgan-Serkan Karagöz sizlerin huzurunda teşekkür ediyorum.Çocuklarımızın  hayatın içinde bulunmak ve hayata tutunmak ve üretime katılma fırsatı veren okulunuzda mezun heyecanını yaşıyoruz. Mezun olan öğrencilerimizde de budan  sonraki  hayatlarında da başarılar diliyorum. Engelliler hangi tür engelli olursa olsun bu konuda bizlere emanet edilmiş kişilerdir. Bu konuda hepinizin sorumluluğu vardır. Özel insanlar özel eğitime ihtiyaç duyarlar ve özel ilgiye de layıktırlar’ dedi.

 

 

DİPLOMALARI VERİLDİ

 

Yıldırım’ın konuşmasının ardından mezun olan öğrenciler öğretmenleri eşliğinde şarkılar söylediler ve illüzyon gösterisinde bulundu. Öğrencilerin halk oyunları gösterisi protokol üyeleri tarafından ilgiyle izlenirken, öğrencilerin aileleri ise cep telefonlarıyla özel günü kayıt altına aldılar.  Okuldan mezun olan 22 özel öğrenciye diplomaları ise Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım,İl Milli Eğitim Müdürü Ersan Ulusan,Çerkezköy İlçe Milli Eğitim müdürü Hüseyin Gümüş, hayırsever çift Serkan-Müjgan Karagöz tarafından verildi. Kep atma törenin ardından protokol üyeleri okulu gezerken, katılımcılara pilav ayran ikramı yapıldı.

 

Haber/Seyit SÜREN


0282 726 91 91
0282 747 65 10