Aygun: Tarımsal destekler taksitle mi ödenecek

Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ Milletvekili ve Ziraat Yüksek Mühendisi Dr. İlhami Özcan Aygun, ekonomideki çöküşün acısının çiftçiye çıkarıldığını ifade etti. Aygun, "Bayram önc

Tekirdağ 14.06.2019 17:46:00 0
Aygun: Tarımsal destekler taksitle mi ödenecek

Aygun, çiftçiye bayram öncesinde yağlı tohumlar desteğinin yüzde 70’inin ödenmesinden üzüntü duyduğunu kaydetti. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın bayram öncesi Suriyelilere maaşlarını ödediğini, kendi vatandaşına ise çok duyarsız ve insafsız davrandığını belirtti.

 

ÖDEMELERİ AYLARDIR YAPMIYORSUNUZ

 

Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ Milletvekili ve Ziraat Yüksek Mühendisi Dr. İlhami Özcan Aygun “ Engelli vatandaşlarımızın maaşı bayram öncesi ödenmedi. Çiftçinin yağlı tohumlar desteği yüzde 70 oranında ödendi. Bunun sebebi nedir? Kendi ülkemizde üvey evlat muamelesi mi göreceğiz.Taksitli satış döneminden sonra taksitli prim desteği döneminin başlamasından duyduğum üzüntüyü dile getirmek istiyorum. Çiftçinin hakkı olan ödemeyi aylardır yapmıyorsunuz. Bayram öncesi yüzde 70 ödemeyi de lütuf gibi yapıp, kalanı ne zaman ödeyeceğinizi açıklamıyorsunuz. Tarımsal destek prim miktarlarını hasattan sonra mı belirlemeyi düşünüyorsunuz?  Tarım ihmal edildiğinde o ülke intihar ediyor demektir. Acaba ülkeyi intihara mı götürmek istiyorsunuz?”

 

Haber/Cengizhan KÜPELİOĞLU

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10