YKS'de ter dökecekler

Üniversite sınavları için artık son günler, binlerce öğrenci hayalindeki üniversiteye girmek için bugün ve yarın 3 oturumluk YKS sınavında ter dökecek. Sınavda yaklaşık 2 buçuk milyon kişi sor

Çerkezköy 14.06.2019 19:57:00 0
YKS

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı’nca gerçekleştirilecek olan Yükseköğretim Kurumları Sınavı için gerim sayım başladı. İyi bir üniversite kazanmak için son çalışmalarını sürdüren öğrenciler, sınav gününü heyecanla bekliyor.

 

SINAV 3 OTURUMDAN OLUŞACAK

 

Adaylar 3 oturumluk YKS’de hayallerini gerçekleştirmek için sıralara oturacak. Sınavda ter dökecek öğrenciler 15 Haziran 2019 tarihinde uygulanacak olan 2019 YKS 1.Oturum Temel Yeterlilik Testi yani TYT ile başlayacak. TYT’yi sırasıyla 16 Haziran 2019’da 2. Oturum olan Alan Yeterlilik Testleri (AYT) ve 3. Ve son oturum olan Yabancı Dil Testi (YDT) takip ediyor.  YKS’nin 1. Oturumu olan TYT, 15 Haziran Cumartesi günü saat 10.15’de başlayacak. Sınav süresi 135 dakika olarak belirlendi. 2. Oturum AYT, 16 Haziran Pazar günü saat 10.15’de başlayacak. Bu sınavın süresi ise 180 dakika olacak. 3. ve son oturum olan YDT ise yine 16 Haziran Pazar günü saat 15.45 başlayacak. Sınav süresi ise 120 dakika.  TYT'de; Türkçe Testi, Sosyal Bilimler Testi, Temel Matematik Testi ve Fen Bilimleri Testi yer alacak.  AYT'de adaylara, Türk Dili ve Edebiyatı-Sosyal Bilimler-1, Sosyal Bilimler-2, Matematik ile Fen Bilimleri testlerinden oluşan bir kitapçık verilecek. YDT, Almanca, Arapça, Fransızca, İngilizce ve Rusça dillerinde yapılacak. Sınavda adaya, başvuruda bildirdiği yabancı dile ait soru kitapçığı verilecek.

 

SINAVIN YAPILACAĞI OKULLAR

 

Sınav, Çerkezköy’de de Veliköy Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Veliköy Belediyesi Ortaokulu, Veliköy İlkokulu, Kızılpınar Anadolu Lisesi, Kızılpınar Belediyesi Çok Programlı Anadolu Lisesi, 125. Yıl Ortaokulu, Çerkezköy Halit Narin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Hacı Fahri Zümbül Anadolu Lisesi A Blok- B Blok, Hacı Fahri Zümbül Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Ticaret ve Sanayi Odası Anadolu Lisesi A Blok – B Blok, Pakize Narin Anadolu Lisesi, Enesler Anadolu İmam Hatip Lisesi, 75. Yıl Ortaokulu, Çerkezköy İmam Hatip Ortaokulu, Çerkezköy Tepe Ortaokulu, Raif Dinçkök Ortaokulu, Nurullah narin Ortaokulu, Mevlana Ortaokulu, Fevzipaşa İlkokulu, Atatürk İlkokulu, İnci Narin yerlici İlkokulu, Cumhuriyet İlkokulu, Çerkekzöy Müjgan Serkan Karagöz Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi (Okulu), Metin Seçkin Ortaokulu ve Çerkezköy Türk tekstil Vakfı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde yapılacak.

 

Haber/Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10