Okulun boya ve badana işlerini' gönüllü öğretmenler' yaptı

Enesler İmam Hatip Anadolu Lisesi'nde görevli  65 öğretmen ve idareciler öğrencilerin yaz tatili dönüşü daha iyi bir ortamda eğitim görmeleri için okulun badana ve temizliğini üstlendi. Okulun koridor

Çerkezköy 16.06.2019 09:40:00 0
Okulun boya ve badana işlerini

Enesler İmam Hatip Anadolu Lisesi öğretmenleri 2018-2019 eğitim ve öğretim yılının son haftasında okulu badana yaparken, koridorları ise hat çalışmaları ve ayetlerle süslediler.

 

ÖĞRETMENLERİMİZ GÖNÜLLÜ ÇALIŞTI

 

Çalışmalar esnasında öğretmenlerle birlikte ekip ruhu oluşturma noktasında bir faaliyette bulunduklarını kaydeden Okul Müdürü İsa Çetin “ Öğrencilerimize anlatmış olduğumuz değerleri sorumluluk bilinci çevreye karşı duyarlı olma  değerlerini öğretmen arkadaşlarımızla örnek olma noktasında bir günüllülük  esasında hazır dönemin  sonu gelmişken bir faaliyet yapıyoruz. Öğretmen arkadaşlarımız burada günülülük esasıyla büyük bir özveri ve istek ile çalışıyorlar. Öğrencilerimizle sene içinde zaman zaman  bu tür çalışmalar yaptık çalışmalar sonunda onlar da yaşadıkları çevrenin güzelleştirilmesi noktasında büyük bir emeğin olduğunu farkettiler ve bu emeği kendileri ortaya koydukları için de yaşadıkları bu çevrenin  zarar görmesine kirletilmesine  karşı hassas oldular. Biz buraya emek veriyorsak başkaları da çevrenin güzelleştirilmesi adına emek veriyorlardır düşüncesi öğrencilerimizde oluştu ve çevreye karşı daha hassas duyarlı olmayı öğrendiler” dedi.

 

 

“YOL GÖSTERDİĞİNİ FARK ETTİK”

 

Çetin “ Okulumuzun çehresinin güzelleşmesi adına yıl içinde çalışmalar yaptık gündelik hayatta toplumda karşımıza çıkan problemlere karşı baş ucu ayetlerimizi hadislerimizi derlemeyi istedik bu anlamda en çok hangi noktalarda sıkıntılar yaşıyorsak, ayetlerimizin bu konular hakkında bizi uyardığını bize yol gösterdiğini  fark ettik. Öğrencilerimiz bu ayetlerle gündelik yaşamda karşılaştıkları problemleri hadisler üzerinden çözümler bulup yorumlamayı öğrendiler. Bu proje kapsamında öğrencilerimiz çevreye ve emeğe karşı bakış açıları değişti. Öğrencilerimiz çevre ve sınıflarının kirletilmesine de karşı çıkıyorlar” derdi.

 

“GÜZEL BİR AKTİVİTE OLDU “

 

Öğretmenlerden Abdullah Olgun “ Okulumuzda başta müdür bey İsa Çetin olmak üzere bütün öğretmen arkadaşlarımız bir aile gibiyiz. Öğrencilerimize örnek olmalıyız. O yüzden  ortak yaşam alanlarımızı önce öğretmenler olarak biz temiz tutmalıyız ki öğrencilerimize temizlik imandandır  hadisini anlatabilelim. O yüzden tüm öğretmen arkadaşlarımızla böyle bir organizasyonda bulunduk.Tüm öğretmen arkadaşlarımızla birlikte güzel bir aktivite oldu “ dedi.

 

 

Haber/Faik Onur KAYA

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10