Mursi için gıyabi cenaze namazı kılındı

2013 Temmuz ayında dönemin Savunma Bakanı Abdulfettah Essisi  tarafından askeri darbe ile görevinden uzaklaştırılarak cezaevine konulan Mısır'ın seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı olan Muhammed Mursı ön

Çerkezköy 18.06.2019 18:32:00 0
Mursi için gıyabi cenaze namazı kılındı

Mısır'da mahkeme salonunda hayatını kaybeden ülkenin demokratik yöntemlerle seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi için Türkiye genelinde gıyabi cenaze namazı kılındı.

 

CENAZE NAMAZI İÇİN SAF TUTTULAR

 

Diyanet İşleri Başkanlığının aldığı karar doğrultusunda Muhammed Mursi'nin mahkeme salonunda hayatını kaybetmesi nedeniyle yurt genelinde öğle namazının ardından gıyabi cenaze namazı kılındı. Bu kapsamda Çerkezköy’de Osmanlı Camiinde düzenlenen gıyabi cenaze namazını Kırklareli Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdulselam Arı ile Çerkezköy İlçe Müftü vekili Mahmut Öztekin kıldırdı. Cenaze namazında konuşan Kırklareli Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof.Dr.Abdulselam Arı, “Ülkeler farklı olsa bile Müslümanlar her yerde tek bir vücut gibidir. Bu ülkelerde ölen bir kardeşimizden bizlerde etkileniriz. Bizde etkilendik. Diyanet İşleri Başkanlığı güzel bir vefa örneği göstererek tüm Türkiye’de bugün  Mursi adına gıyabi cenaze namazı kılınacağını bildirdi. Batılı emperyalistler demokrasi diyorlar. Demokrasi bir İslam ülkesinde olunca bundan da yan çiziyorlar. Mursi halkın oylarıyla seçilmiş bir Cumhurbaşkanıydı. Demokratik bir seçimle göreve gelmişti. Batının işine gelmeyince darbe ile kendi isteklerini yerine getirerek bir adama yol verdiler. Sisi’yi Cumhurbaşkanı yaptılar. Bunun farkında olalım. Emperyalistleri memnun etmek batının gönlüne girmek onları hoşnut etmek mümkün değildir. Biz Müslüman olarak Mevlaya yürüyen Mursi kardeşimizin cenaze namazını kılacağız. Allah hepsinden razı olsun. Cenabı hak şehidimize bizim ülkemizde bizi korumak için canları feda eden tüm şehitlerimize Allah rahmet elesin” dedi.

 

Öğlen namazını kılan grup, daha sonra Mursi için kılınacak gıyabi cenaze namazı için saf tuttu.

 

Haber/Seyit SÜREN

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10