ÇTSO meclisi toplandı

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası (Çerkezköy TSO) Haziran Ayı Olağan Meclis Toplantısı, Meclis Başkanı Hacı Mehmet Erdoğan başkanlığında gerçekleştirildi.  Toplantıda 200 gram ekmek satı?

Çerkezköy 18.06.2019 19:37:00 0
ÇTSO meclisi toplandı

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Haziran Ayı Olağan Meclis Toplantısı, Meclis Salonunda gerçekleştirildi. Yoklama ve saygı duruşu ile başlayan toplantıya mazeret bildiren ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva. Meclis üyeleri Mehmet Çetin, Gürkan Kesim, Samet Toz ve Sebahattin Önal katılmadı.

 

“YILMAZ: FİYATLARI YÜKSEK BULUYORUM”

 

Toplantıda ÇTSO Nisan ayı gelirleri 192 bin 846 lira olarak belirtilirken, giderler ise 204 bin 19 lira olarak ifade edildi. Mayıs ayı geliri 243 bin 855 lira olarak belirtilirken, gider ise 301 bin 761 lira oldu. İlgili gündem maddesi hakkında konuşan meclis üyesi Rahmi Yılmaz muhtelif yardımları sordu. Yılmaz’a cevaben Polis Teşkilatı’na 10 bin lira, Jandarma teşkilatına 5 bin lira ve Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Anadolu Lisesi’ne de 6 bin 600 lira yardımda bulunulduğu belirtildi. Meclis üyesi Rahmi Yılmaz Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası dergisi için ödenen 24 bin 780 lira baskı parasının fazla olduğunu söyledi.  Derginin arka sayfasında Kozuva Şirketler Grubu’nun bir kuruluşu olan Başakşehir Okulları’nın reklamının bulunduğunu ve buna rağmen son 2 ay içerisinde odaya bir ücret ödemesi olmadığını ifade eden Rahmi Yılmaz; “Bu reklam gelir getirmeden 500 lira ödüyorsa ben 1000 lira ödemeye razıyım” dedi. Mali ve İdari İşler Yöneticisi Erhan Akı “ Toplamda bin lira alınmıştır. Derginin toplam yayınlarından bin lira alacağız” dedi. Akı’nın bu sözleri üzerine konuşan Yılmaz “ 25 bin liraya basılan bir dergi için sadece 1 kişiden bin lira alınmasını doğru bulmuyorum. Bu paralara mal edilen derginin bin lira getirisi varsa bunu basmayalım” diye konuştu. Yılmaz, sonrasında diğer okullardan veyahut firmalardan da reklam alınması talebinde bulundu. İlgili gündem maddesi oy birliğiyle kabul edildi.

 

ESNAF ODASI BİZE TARİFE VEREMEZ”

 

Sonrasında ekmek fiyat tarifesinde 200 gram ekmek fiyatının 1 lira 25 kuruş olması konusu görüşüldü. İlgili gündem maddesinde söz alan Çerkezköy-Fırıncılar Dernek Başkanı Mehmet Sait Erdem; “Esnaf odası bize fiyat tarifesi veremez. Bu konuda neden bizlerin fikirleri alınmıyor. Biz bir buçuk ay boyunca zarar ettik. Bizden habersiz bir şey yapılmaması için uyarılarımızı yaptık. Şimdi bizle ilgisi olmayan bir kurum benim üyeme nasıl fiyat tarifesi uygulayabilir, o zaman biz ne işe yarıyoruz. Şu an 200 gram ekmeğin 1 lira 25 kuruşa satılması fırıncıya zarardır, külfettir. O yüzden 250 gram ekmeğin 1 buçuk lira olması daha uygundur. Sen Esnaf ve Sanatkarlar Odası olarak Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası’na nasıl müdahale edersin. Herkes işini yapsın” diye konuştu. İlgili gündem maddesi ile ilgili yapılan bilgilendirmede tarifenin bakanlığa sunulduğu, kabul edildiği ve ticaret odası meclis gündemine getirildiği açıklandı. Alınan kararı şaşkınlıkla karşıladıklarını kaydeden Erdem “ Sen Esnaf odası olarak bize nasıl tarife verdin. Hadi verdin, biz nasıl kabul ettik” diye konuştu. 200 gram ekmeğin satış fiyatının 1.25 TL olarak uygulanması oy çokluğu ile kabul edildi.

 

 

OYLAMA YAPILDI

 

Gündemin dördüncü maddesinde yer alan Azerbaycan –Bakü ‘ye 8-11 Temmuz tarihlerinde düzenlenecek iş gezisi için görevlendirilecek isimlerin belirlenmesi yapıldı. Azerbaycan’a iş gezisi için gitmek isteyen Rahmi Yılmaz, Gürkan Kesim, Sinan  Sifil, Halil İbrahim Kart, Ahmet Avcı, Ramazan Tahir Eke ve Yusuf  Uyanık için tek tek açık oylama yapıldı. Yapılan oylama sonunda Rahmi Yılmaz 12 oy, Gürkan kesim 9 oy, Ramazan Tahir eke 17 oy, Halil İbrahim kart 17 oy, Sinan Sifil 18 oy ve Yusuf Uyanık 20 oy aldı. Ramazan Tahir eke oylama sonucu Halil İbrahim kart ile aynı oyu alması nedeniyle çekildiğini belirtti. Oylamada en çok oy alan Yusuf Uyanık, Sinan Sifil ve Halil İbrahim Kart ÇTSO meclisi adına Azerbaycan-Bakü’ye iş gezisine  görevlendirilerek gidecek isimler oldu

 

İŞ GEZİLERİNE KATILANLARIN İSİMLERİ SORDU

 

Gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından dilek ve temenniler kısmında konuşan meclis üyesi Rahmi Yılmaz “ İş gezilerine hemen hemen hep aynı kişiler gidiyor.  Bu gezilere gitmeyenlerin gitmesi gerekmiyor m? Bu güne kadar yurt içi ve yurt dışı iş gezilerinde 5 yıl geriye dönük kimler gitti; isimlerinin tek tek çıkarılmasını talep ediyorum. Ayrıca bunlar için de ne kadar harcama yapılmıştır. Benim ödediğim aidatı ödeyen var mı, iş gezisine gidenlerin ne yapacağını göreceğiz.  Ne anlaşma yapmış ne iş bağlantısı yapmış, sırf gezi olsun diye gidilecek. Bu güne kadar gidilen iş gezilerinde yapılan her hangi bir anlaşma yok, burası çiftlik değil. Ben bu konuda hakkımı helal etmiyorum” dedi.

 

Haber/Seyit SÜREN


0282 726 91 91
0282 747 65 10