Aydeniz: Abdestimizden şüphemiz yok

Önceki gün Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay'ın basın açıklamasının hemen ardından başkanlık makamına gelerek Belediye Başkanı Vahap Akay ile belediye ki vurgun sürecini değerlendire

Çerkezköy 20.06.2019 20:14:00 0
Aydeniz: Abdestimizden şüphemiz yok

Çerkezköy Belediyesi İmar ve Emlak Servisi’nde ortaya çıkartılan vurgunla ilgili Çerkezköy  Belediye Başkanı Vahap Akay’ın “İstifa etsin. Belediyeye kayyum atanabilir” açıklaması yapan AK Parti İlçe Başkanı Ümit Kök ve “Soruştura süresince izne çıksın” diyen MHP İlçe Başkanı Ahmet Aydeniz’e yönelik yaptığı “Siz kimsiniz. Önce bir aynaya bakın.” Sözlerine MHP İlçe Başkanı Ahmet Aydeniz’den cevap gecikmedi.

 

“GENİŞ BİLGİ SAHİBİ OLUNSAYDI”

 

Dün yazılı bir açıklama yapan MHP Çerkezköy İlçe Başkanı Ahmet Aydeniz “ ​19 Haziran 2019 tarihinde Çerkezköy Belediye Başkanı Sayın Vahap Akay’ın açıklamalarına istinaden cevap hakkı doğduğu için basın açıklaması yapma zaruriyetimiz doğmuştur. Öncelikle belirtmek isteriz ki Çerkezköy Belediyesinde yaşanan yolsuzluk olayı ile ilgili geçtiğimiz günlerde Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay tarafından yapılan açıklama çerçevesinde bilgi sahibi olduk ve bu çerçevede basın açıklaması yaptık. Gönül isterdi ki en azından Çerkezköy belediye meclisinde temsilcisi olan siyasi parti temsilcileri yada meclis üyelerine bilgilendirme toplantısı yapılsaydı da konu ile ilgili geniş bilgi sahibi olunsaydı” dedi.

 

“NE KADAR GÜVENDİĞİNİZİ MERAK ETMEKTEYİZ”

 

Aydeniz “ Ayrıca yapmış olduğu basın açıklamasındaki birkaç husus ile ilgili de cevap vermek istiyoruz. Yolsuzluk ile ilgili kurmuş olduğu komisyonun Belediye Başkan Yardımcısı Nedim Yılancı, Emlak Müdürü ve Mali hizmetler müdüründen oluştuğunu belirtmektedir. Kendi açıklamalarından bilgi sahibi olduğumuz kadarıyla şimdiye kadar tespit edilen bu yolsuzluklar zaten bahsi geçen iki müdürlükte yaşanmıştır. Ve siz bu komisyona bu iki birimin müdürünü alarak denetleme yaptırıp rapor istediğinizi söylüyorsunuz. Zaten bu iki birimin müdürü görevinde ihmal yapmayıp, işini düzgün yapıp size aydan aya yada yıldan yıla düzgün raporlar verseydi bugün bunları yaşamıyor olacaktınız. Görevini düzgün yapmayın birim müdürlerinden oluşturduğunuz komisyon raporlarına ne denli güvendiğinizi merak etmekteyiz. Ayrıca “ben gördüğümü savcılığa teslim ediyorum.” açıklamanızdaki gördüklerinizi maalesef siz değil yine bu yolsuzluk geçen birimlerin müdürlerinin gördüğü kadarıyla görüyorsunuz” diye konuştu.

 

“YETER Kİ HAK YERİNİ BULSUN”

 

Belediye Başkanı Vahap Akay’ın “Ruhsatın iptal edilmemesi gerektiğini size kim söylüyor?” sözleri sonucunda kendilerini zan altında bıraktığını iddia eden Aydeniz “ Eğer bildiğiniz ya da tespit ettiğiniz bir şey var da açıklamıyorsanız bu da ayrıca bir suç teşkil eder.Biz şahsınızla alakalı Sayın Belediye Başkanımız Vahap Akay ifadelerini kullanırken sizin “bu arkadaş bir de öbürü” diye bahsetmeniz tarafımızdan saygısızca karşılanmıştır. Çerkezköy Belediyesi ile alakalı bir eleştiri yapıldığında, Belediye Başkanı tarafından sürekli bunu siyasete alet etmeyin, size buradan bir şey çıkmaz cevabı gelmektedir. Muhalefet siyasi partileri ne yapacaktır? Tabii ki eleştirilerimizi yapacağız. Ayrıca MHP olarak eleştiri yaparken hiçbir zaman dayanağı olmayan eleştiri yapmıyoruz ve çözüm önerisi sunmadığımız eleştiri yapmıyoruz. Bu konu ile alakalı açıklama yapan iki tane makamdan birisi MHP teşkilatıdır. Etraflarına baksınlar, aynaya baksınlar diye hitap ederken isim belirtmediği için bizleri de zan altında bırakmıştır. Bizim abdestimizden şüphemiz yoktur. Göğsümüzü gere gere de tüm olayların üzerine gideriz. Yeter ki Hak yerini bulsun. Tek gayemiz Çerkezköy’ümüzün bu tip kötü hadiselerle anılmamasıdır” dedi.

 

Haber/Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10