Toprak:Yulaf hasadı tamamlandı

Çerkezköy Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Toprak, Çerkezköy ve Kapaklı ilçelerinde 2019 yılı yulaf hasadının da tamamlandığını söyledi.  Hafta içinde buğday hasadının baÅ

Çorlu 24.06.2019 15:58:00 0
Toprak:Yulaf hasadı tamamlandı

Çerkezköy Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Toprak, Çerkezköy ve Kapaklı ilçelerinde geçtiğimiz günlerde yapılan arpa hasadının ardından da yulaf hasadının da tamamlandığını ve ay sonuna doğruda bölgede buğday hasadının başlayacağını belirtti.

 

 

BUĞDAY HASADI DA BİR HAFTA İÇİNDE BAŞLAYACAK

 

 Çerkezköy Ziraat Odası Yönetim Kurulu başkanı Hasan Toprak, “Çerkezköy ve Kapaklı ilçelerindeki çiftçilerimiz  buğday,arpa, yulaf  ve ayçiçeği ekimi  yaparak tarımdan geçimlerini sağlamaktadırlar. Önceki hafta odamıza bağlı bu iki ilçemizde yapılan arpa hasadının ardından önceki günde yulaf hasadı yapılmaya başlandı ve bir iki gün içinde yulaf hasadı tamamlandı. Bölgemizde Arpa  ve Yulaf genellikle yemlik olarak ekildiğinden ekim alanı çok az bu da ancak genelde bin iki bin dönüm kadar bir alana ekilmektedir. Bir hafta içinde de bölgemizde buğday hasadı başlayacak. Arpa,yulaf  hasadının bereketli ve hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

 

Haber/Seyit SÜREN


0282 726 91 91
0282 747 65 10