Albayrak'tan Çerkezköy çıkarması

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, "11 Gün 11 İlçede Halkımızla Birlikteyiz" sloganıyla başlatılan halk buluşmaları kapsamında Çerkezköy'ü ziyaret etti. Çe

Çerkezköy 26.06.2019 08:48:00 0
Albayrak

Halk Buluşmaları kapsamında sabah erken saatlerde Çerkezköy’e gelen Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, 04:30 ile 08:00 saatleri arasında Veliköy ve Kızılpınar Mahallelerini ziyaret etti.

 

KAYMAKAM ABBAN’I ZİYARET ETTİ

 

08:00’da Çerkezköy TESKİ binasına gelen Başkan Albayrak, saat 08:30’da da Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’ı makamında ziyaret etti. Akay ile basına kapalı bir toplantı gerçekleştiren Albayrak Çerkezköy’de hayata geçirilen ve önümüzdeki dönümde yapılması planlanan hizmet ve projelerle ilgili değerlendirmede bulundu. Çerkezköy Belediyesinden ayrılan Albayrak, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay ve beraberindekilerle Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban’ı ziyaret etti. Ziyarette Albayrak Kaymakam Abban’a, Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen projeleri anlattı. Yeni hizmet dönemi için Çerkezköy’de planlanan çalışmalar hakkında da bilgi veren Başkan Albayrak, yeni hizmet döneminde daha etkin ve sistemli çalışacaklarını ifade etti. Kaymakamlık binasından ayrılan Albayrak, daha sonra saat 09.30’da Türkiye Muhtarlar Derneği Çerkezköy Şube Başkanı ve Bağlık Mahalle Muhtarı Tahsin Akgün ve mahalle muhtarları ile bir araya gelerek 2019-2024 döneminde Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilecek projeler hakkında bilgiler verdi.

 

 

 

“İLÇE GEZİLERİNİN 6’NCISINI GERÇEKLEŞTİRİYORUZ”

 

Albayrak saat 10.00’da Çerkezköy Belediye meclis toplantı salonunda Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, Çerkezköy Belediyesi ile TESKİ ekiplerinin yer aldığı ve Çerkezköy’de gerçekleştirilecek projelerin değerlendirildiği toplantıya katıldı. Toplantı öncesi basın mensuplarına bilgilendirmede bulunan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak “ Hizmet Kervanı adını verdiğimiz ilçe gezilerinin 6’ncısında Çerkezköy’deyiz. Günün ışımasıyla birlikte başladık çalışmaya ve bugün şu ana kadar sayın başkanımızı makamında ziyaret ettik. Daha sonra kaymakam beye nezaket ziyareti yaparak bilgi verdik.  Muhtarlar derneğini ziyaret ettik. Şimdi de hep beraber ucu açık bir çalışma yapacağız”diye konuştu.

 

“HEP BERABER TAKİP EDECEĞİZ”

 

Albayrak “ Bu yaptığımız çalışmaları kayıt altına alıyoruz. Daha sonra ise genel sekreter yardımcımız Kaan bey tarafından her ilçe için ayrı ayrı kitapçık haline getirilip sonra tek kitap halinde verilecek. Çalışmaları buradan hep beraber takip edeceğiz.Önümüzde 4 yıl 9 aylık hizmet süresi var. Çerkezköy geçmiş dönemlerde aldığı yatırımları daha da fazlasını almaya devam edecek. Hizmet anlayışımız gereği elimizden gelen tüm çalışmaları yapacağız” dedi. Allbayrak’ın konuşmasının ardından toplantı basına kapalı bir şekilde devam etti.

 

İYİ PARTİ’Yİ ZİYARET ETTİ

 

Albayrak öğleden sonra ise ilk olarak Çerkezköy İYİ Parti Çerkezköy İlçe teşkilatını ziyaret etti. İYİ Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Yasemin Altın Erseçkin,”Bugün bizleri ziyaret eden Büyükşehir Belediye Başkanımız Kadir Albayrak Çerkezköy Belediye Başkanımız Vahap Akay, TESKİ Genel Müdürü İbrahim İçöz,Genel Sekreter Yardımcısı Kaan Kaytancıoğlu ve Büyükşehir Belediye Başkan Danışmanı Neşet Erdoğan ve belediye meclis üyelerimize ziyaretleri nedeniyle teşekkür ediyorum. CHP ve İYİ Parti Millet ittifakı olarak her zaman birlikteyiz ve belediye başkanımızın yanındayız ve Çerkezköy’ün daha iyi yerlere gelmesi için başkanımızı elimizden geldiğince destekliyoruz. 31 Mart yerel seçim süreci içinde de birlikte çalışmaktan mutluyuz ve bundan böylede birlikte çalışmalarımız devam edecek” diye konuştu.

 

Ziyarette konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ise “ Millet ittifakı olarak birlikte başarılı bir çalışma yaptığımıza inanıyorum. Bu birlikteliğimiz bundan böylede devam edecek”diye konuştu.İYİ Parti’nin ardından Albayrak AK Parti Çerkezköy İlçe Teşkilatını ziyaret etti. Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak’ı ve beraberindekileri Ak Parti ilçe teşkilatında İlçe başkanı Ümit Kök ve ,ilçe yönetimi ve belediye meclis üyesi Sait Yazı tarafından karşılandı. Ziyarette AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Ümit Kök, ziyaret nedeniyle Albayrak ve beraberindekilere teşekkür etti. Çok yoğun bir programı olduğunu belirten Albayrak konuşmasında, "Seçim telaşı vardı gelip gidenler çok oldu. Vatandaş seçtiği insanı makamında görmek istiyor, çarşıda gördüğü zaman pek tatmin olmuyor.  O yüzden misafirlerimizi ağırladık. Kendi işlerimizi toparladık, ancak fırsat bulabildik ilçe ziyaretlerimize. Yarın Kapaklı’ya gideceğiz, diğer hafta 3 tane daha ziyaretimiz var." şeklinde konuştu.

 

 

  'BİZ SADECE CHP'NİN DEĞİL SİZİNDE BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANINIZIZ'

 

Ak Parti meclis üyelerinin sorularını cevaplayan Albayrak son olarak Çerkezköy Ak Parti İlçe başkanı Ümit Kök'ün,  'bu dostane ziyaretiniz için kendim ve ilçe teşkilatım adına teşekkür ederim' demesi üzerine, "Biz sadece CHP'nin değil sizin de Büyükşehir Belediye Başkanınızız. Çerkezköy için elimizden gelen, faydalı olacak her şeyi sizlerle beraber yapmaya hazırız. Hiç şüpheniz olmasın. Elbette muhalefet olarak siyaset yapmaya devam edeceksiniz, ama bizlere güvenin. Ben  TBMM Başkanımız Mustafa Şentop ile de iyi arkadaşım, iyi bir ağabey kardeş ilişkimiz var.  Seçimler bitti ben herkesin tabiî ki sizlerinde Büyükşehir Belediye Başkanıyım. Sizlerin sorunları sıkıntıları olduğunu da bana ileteceksiniz. Seçim zamanı elbette siyasi partiler bir birine muhalefet edecek. Ama seçim bittiğinde birlik ve beraberlik içinde bulundukları yere hizmet etmek için bir birlerine destek olacak”dedi.Kök daha sonra Çerkezköy’de yapılmasını istedikleri çalışmaları tek tek sıraladı ve bunları bir rapor halinde kendilerine sunacaklarını belirtti.

 

“SUYUN YÜZDE 95’İNCİ YER ALTINDAN ÇIKARIYORUZ”

 

Ak Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Ümit Kök’ün  ‘Suyu pahalıya içiyoruz. Su fiyatını indirme gibi bir durum varmıdır’ sorusu üzerine Albayrak “ Tekirdağ bol su olan bir yer değil. Şuan yüzde 95 yer altından elde ediliyor ve bu da maliyeti yüksek oluyor. Ayda yedi milyar lira enerjiye gidiyor. Aslında biz 11 Büyükşehir içinde en ucuz suyu veren belediyeyiz. Ancak vergiler fiyatı yükseltiyor. Şuanda fiyatı 4 TL’dir. Buna vergilerde eklendiği zaman indirmemiz mümkün değildir.  Su fiyatı Büyükşehir Belediye Meclisinde yer alan tüm partili meclis üyelerinin oybirliği ile aldığı karar neticesinde belirlendi. Tekirdağ’da böyle giderse 25-30 yıl sonra suyu 40TL içeceğiz. Bu konuda İstanbul Büyükşehir Belediyesi zamanında yatırımını yapmış ve Trakya’dan da su alıyor üstelik para vermeden. Şu anda İstanbul Büyükşehir Belediyesi 5 TL 10 kuruştan suyu veriyor, birde buna vergileri ilave ettiğinizde su fiyatı iki katını geçiyor. Bizde bu konuda yatırımlarımızı yapmamız lazım. Şu anda Tekirdağ olarak ayda 70 milyon metre küp su kullanıyoruz. Bildiğiniz gibi yer altı su şebekemiz eski bir kısmını yeniledik ve tamamının yenilenmesini sağlayacağız . Çerkezköy’ün yer altı su şebekesinin yenilenmesi için 200 milyona ihtiyacı var. Hedefimiz beş yıl içinde Çerkezköy’ün bu sorununu çözüme kavuşturmak. Kızılpınar ve Veliköy belediyeden mahalleye dönüştükten sonra yeni çıkan yasa ile bu iki mahallede Büyükşehir Belediyesi olarak biz barajlardan suyu 1.5 TL alıyoruz onlara 60 kuruştan veriyoruz” dedi.

 

“BİRŞEY SÖYLEMEK YANLIŞ OLUR”

 

Kök’ün ‘Kapaklı-Kızılpınar arası çalışan Büyükşehir Belediyesi otobüsleri neden kaldırıldı” sorusu üzerine Albayrak “ Kapaklı Kızılpınar arasına Çerkezköy Devlet hastanesi güzergahlı olarak 8 otobüs koyduk ve 4 ayda toplan 600 yolcu taşınmış. Toplam 200 bin TL zarar ettik. Bu nedenle kaldırdık. Yolcu çıksın koyalım. Biz bu bölgede çalışan minibüslerin birleşmesi için çalışıyoruz ama hala birleşme konusunda bir anlaşma olmadı. Biz halkımızın her türlü taleplerine açığız” dedi. Kök’ün Çerkezköy Belediyesindeki dolandırıcılık ile ilgili sorusuna ise Albayrak “ Büyükşehir belediyesi olarak müfettiş gönderdik. Çalışmalar yapılıyor. Şu anda bir şey söylemek yanlış olur bekleyip göreceğiz.”diye konuştu.

 

 

“BİRBİRİMİZİ KIRMADIK VE İNCİLTMEDİK”

 

AK Parti ziyaretinin ardından Albayrak MHP Çerkezköy İlçe Teşkilatını ziyaret ederken, Albayrak’ı  Başkan Ahmet Aydeniz ve yönetim kurulu üyeleri karşıladı. Vahap Akay’ın da hazır bulunduğu ziyarette konuşan MHP İlçe Başkanı Ahmet Aydeniz “ 2.5 yıldır Çerkezköy İlçe Başkanlığı yapmaktayım. Yaşadığımız seçim süreçlerinde de gerginlik atlattık ama hiçbir zaman birbirimizi kırmadık ve incitmedik. Bizler Belediye Başkanımıza her zaman rahat ulaşıyoruz. Her iki partide de kıymetli ağabeylerimiz ve kardeşlerimiz var.”dedi.

 

DOKUZ IŞIK KİTABINI HEDİYE ETTİ

 

Geçtiğimiz hafta içinde yağan yoğun yağmur nedeniyle ilçenin bazı yerlerini su basmasına karşı neler yapılacağını da soran Aydeniz’in bu sorusunu Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay cevapladı. Akay, “ Son yağışlarda ilçemizde bazı noktalarda meydana gelen su taşkınlarını dışarıdan gelen yağmur sularında kaynaklanıyor. Bu konuda de gerekli çalışmalar yapılacak”dedi. MHP Çerkezköy İlçe Başkanı Ahmet Aydeniz  ziyaret sonunda Tekirdağ Büyükşehir Belediye başkanı Kadir Albayrak’a Ahmet B. Karabacak’ın yazdığı 9 Işık kitabını hediye etti.

 

 

“BAŞKANIMIZIN KATKISI BÜYÜK”

 

MHP ‘den ayrılan Albayrak CHP İlçe Teşkilatını ziyaret etti. 31 Mart yerel seçimleri çalışmaları hakkında Albayrak’a bilgi veren CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Engin Camcı “ 31 Mart’tan sonra çok planlı çalıştık, tabi bunda Büyükşehir Belediye Başkanımızın katkısı çok büyük. Bununla alakalı birde çalışma raporu hazırlayıp ilimize verdik, genel merkeze kadar da gitti diye tahmin ediyorum” dedi. Engin Camcı 23 Haziran seçimlerinde de Ekrem İmamoğlu’na destek çalışmaları yaptıklarını dile getirdi ve İstanbul’a ve Türkiye’ye hayırlı olması temennisinde bulundu.

 

ÖZVERİLİ ÇALIŞMALAR GERÇEKLEŞTİRDİK

 

Camcının ardından konuşan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, “İlçe başkanımız çok güzel bir şekilde izah etti. 31 Mart çalışmalarının kısa bir özetini yaptı.  Seçim döneminde çok erken yollara düştük. Erken çalışmaya başlamak çok büyük bir avantajdı. Ama bir o kadar da yorucuydu, özellikle  örgütümüz adına ve örgütümüzün bütün üyeleri adına. Biz 31 seçimlerinde adaylık açıklamasının yapılmasından itibaren yola çıktık. Çok önemli ve çok özverili çalışmalar gerçekleştirdik. İlçe teşkilatımıza, Kadın kollarımıza, Gençlik kollarımıza, üyelerimize ve gönüllülerimize gerçekten çok teşekkür ediyorum. Bu çalışmalar 31 Mart’ta meyvesini verdi, bunun için çok mutlu ve huzurluyuz." Diye konuştu.

 

“'DEVLETİN BÜTÜN OLANAKLARINI KULLANAN CUMHUR İTTİFAKI İLE YARIŞTIK'

 

 Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir  Albayrak, “Sayın başkan 10 tane miting yaptı ben 8 tanesine katılabildim. Hepsi de çok heyecanlı mitinglerdi.  Çerkezköy örgütü çok güzel çalışma yaptı. Hepinizi tebrik ediyorum. Şunu herkes bilsin ki biz gerek 31 Mart’ ta gerekse 23 Haziran da devletin bütün olanaklarını kullanan Cumhur ittifakı ile yarıştık. Bugün Çerkezköy günümüzdü. Hizmet kervanı adını taktığımız 11 kervanın 6’ıncısıydı. Sabah erken saatte mesaimize  Çerkezköy’de başladık. Büyükşehir Belediyesi bürokratlarımızla ve Çerkezköy Belediyesi Bürokratlarımızla beraber Çerkezköyün gelecek 5 yıllık planını yaptık. Siyasi partilerimiz de oluşuyor. Burası benim için özel ve önemli tabi ki. Bundan sonra yine aynı birlik ve beraberlik içinde Çerkezköy’ümüzü kalkındıracağız” diye konuştu.

 

 

YAZ TEPE’Yİ DE ZİYARET ETTİ

 

Kadir Albayrak CHP Çerkezköyb İlçe Teşkilatının ardından Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kooperatifini de ziyaret etti. Albayrak ve beraberindekiler Kooperatif Başkanı Muzaffer Yaztepe ve yönetimi tarafından karşılandı.Muzaffer Yaztepe ,ziyaret için Başkan  Albayrak’a ve beraberindekilere teşekkür ederek kooperatifin çalışmaları hakkında bilgi verdi.

 

Haber/Faik Onur KAYA-Seyit SÜREN

 

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10