Seçim bitti; artık hizmet zamanı

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, "11 Gün 11 İlçede Halkımızla Birlikteyiz" sloganıyla başlatılan halk buluşmaları kapsamında Çerkezköy'ün ardından Kapakl?

Çerkezköy 26.06.2019 19:46:00 0
Seçim bitti; artık hizmet zamanı

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, “Hizmet Kervanı” adını verdiği program kapsamında Kapaklı’yı ziyaret etti.

 

MESAİYE KAPAKLI’DAN BAŞLADI

 

“Hizmet Kervanı” adını verdiği program ile Tekirdağ’ın tüm ilçelerini gezen Kadir Albayrak, sabahın erken saatlerinde Kapaklı’ya gelerek bir dizi ziyaret gerçekleştirdi. Ziyaretinin ilk durağı olarak Pınarçalılarla bir araya gelen Albayrak daha sonra TESKİ yetkilileri ile bir toplantı gerçekleştirdi. Ardından Kapaklı Kaymakamı Mustafa Ünlüsoy’u ve Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin’i makamlarında ziyaret etti. Başkan Albayrak, saat 10.00’da Kapaklı Belediye Meclis Toplantı Salonu’nda muhtarlarla bir araya geldi. Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin’in de katılım gösterdiği toplantıda muhtarlar, mahallelerinin sorunlarını Albayrak’a iletti. Albayrak, programın devamında ise Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Daire Başkanları, Genel Müdürleri, Şube Müdürleri ve TESKİ Genel Müdürü Doktor İbrahim İçöz, Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin ve Kapaklı Belediyesi Birim Müdürleri ile birlikte bir toplantı gerçekleştirdi.

 

 

BAŞARILAR DİLEDİ

 

Albayrak saat 14.00’de ise CHP Kapaklı ilçe teşkilatını ziyaret etti. Ziyarette konuşan CHP İlçe Başkanı Kenan Seçkin, “Çalışma programı çerçevesinde sabah da Kadir Başkanımla beraberdik. Kendisine hoş geldiniz diyoruz. İlçemizde yaptığı, yapacak olduğu çalışmalarda kendisine kolaylıklar, başarılar diliyoruz. Her şey güzel olacak” dedi. Seçkin’in sözleri üzerine Albayrak ‘Her şey güzel oldu, devam edecek” diye konuştu.

 

“BİN 740 GÜNÜMÜZ VAR”

 

Albayrak “  31 Mart 2019 seçimlerinin ardından 86 gün geçti. Daha bin 740 gün bu görev devam edecek. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’ni kazanmak için her türlü imkanı kullanan siyasi bir oluşumla mücadele ettik. Her hafta bir bakan geldi. Sayın cumhurbaşkanımız geldi, TBMM Başkanımız her hafta geldi. Buna rağmen Tekirdağ halkı gereken sağduyusunu göstererek bize ikinci dönem görev verdi. Cumhuriyet Halk Partisi olmasa biz belediye başkanı olamadık. Belediye başkanı olmamızın ana sebebi CHP’den aday olmamız, yani sosyal demokrat düşünceye sahip olmamız. O yüzden ben hepinize seçim kampanyasında göstermiş olduğunuz çalışmalardan dolayı teşekkür ediyorum” diye konuştu.

 

 

“11 BÜYÜKŞEHİR BELEDİYEMİZ OLDU”

 

17 Haziran’dan itibaren Hizmet Kervanı adını verdikleri ilçe gezilerine başladıklarını ifade eden Albayrak “ Bugün 7’nci durağımız Kapaklı. 23 Haziran bizim için, Türkiye için bir dönüm noktasıdır. Türkiye’de meclisin eski gücüne kavuşması açısından yerel yönetimdeki bu bütünlük, bu dayanışma, bu sevginin 2023 seçimlerinde millet ittifakı ve Cumhuriyet Halk Partisi tek başına iktidara gelecektir. Bu, kendini göstermiştir. En azından 17 yıldır tek başına olan bir iktidarın artık mağlup edilebilir olduğu ortaya çıkmıştır. Türkiye siyasal olarak yönetilemez duruma gelmiştir. Türkiye’de yeni bir dönem başladı. 6 büyükşehir belediyemiz vardı, 11 büyükşehir belediyemiz oldu. Nüfusun yüzde 52’sine bu 11 büyükşehir belediye başkanı hizmet ediyor. Daha da önemlisi Türkiye ekonomisinin yürütüldüğü en önemli illerin yüzde 71’ini, Türkiye ekonomisinin yüzde 70’inin olduğu illeri bizim büyükşehir belediye başkanlarımız yönetecek yerel yönetim olarak. Bu güç Türkiye’de Cumhuriyet Halk Partisi’ni iktidar yapacaktır” açıklamasında bulundu.

“YOLLARI YAPACAĞIZ”

Kültür Sarayı’nın Ağustos ayı başında açılacağını kaydeden Albayrak, TESKİ birimini de Kültür Sarayı’na taşıyacaklarını ifade etti. Pınarca yolunun durumunun dile getirilmesi üzerine Albayrak “Pınarca’ya GAZDAŞ doğalgaz verecek. O yolu biz ya asfalt yapacağız ya da beton asfalt yapacağız. GAZDAŞ  ‘Ben daha 3-4 yıl doğalgaz vermeyeceğim’ derse biz kısa zamanda o yolun asfaltını atarız. Ama doğalgaz çalışmaları kısa sürede yapılacaksa, o çalışmaların tamamlanmasının ardından yol çalışması yapacağız” dedi. Meydan Projesi’nin hazırlandığını, kısa sürede ihaleye çıkılacağını ifade eden Albayrak  “ Engelliler Yaşam Evi’nin de projesi hazır. Yakın zamanda ihaleye çıkacağız” dedi. İlk dönemde 11 ilçeye 11 okul yaptıklarını kaydeden Albayrak, bu dönemde de 11 ilçeye 11 yurt ve 11 kreş yapacaklarını kaydetti.

“BİR TELEFON KADAR UZAĞINIZDAYIM”

CHP ziyaretinin ardından siyasi parti temsilciliklerine ziyaretini sürdüren Albayrak, Milliyetçi Hareket Partisi Kapaklı İlçe Başkanlığı’na geçti. Burada Albayrak ve beraberindekileri MHP Kapaklı İlçe Başkanı Nusret Güvercin karşıladı. Ülkücülere gerçekleştirdiği ziyarette konuşan Başkan Albayrak, ‘’Öncelikle sizlere siyasi çalışmalarda başarılar dilerim. Seçimler geçti bundan sonra hizmet zamanıdır. Ben Büyükşehir Belediye Başkanı olarak Milliyetçi Hareket Partililerin de belediye başkanıyım. Seçimler biter bitmez rozetimizi çıkarıp kalbimize koyduk ve 1 milyonluk Tekirdağlıların rozetini taktık. Bu sebeple bugün sizlere geldik ve çalışmalarınızda başarılar dilemek istedik. Herhangi bir arzunuzda bir telefon kadar uzağınızdayım. ‘’ dedi.

‘’KAPAKLI GELİŞMEYE VE BÜYÜMEYE MÜSAİT’’

İlçenin altyapı başta olmak üzere birçok sorununa el atacaklarını kaydeden Albayrak, ‘’Kapaklı çok hızlı büyüyen bir yer ve Türkiye’nin hiçbir yerinde böyle bir büyüme yok. Düşünün Kapaklı bugün 120 bin kişi olmuş ama hala 20 bin kişilik su ve kanalizasyon hattı var. Bunun değişmesi lazım ve Allah kısmet ederse özellikle Erbay Caddesi’nden başlayarak altyapımızı yenileyeceğiz. Kapaklı’nın devlet yatırımlarına da çok ihtiyacı var. Devlet Hastanesi’nin olması lazım. Burası gelişmeye ve büyümeye müsait. Bunun için çabalayacağız.’’ İfadelerini kullandı.

‘’AMACIMIZ KAPAKLI’NIN GELİŞMESİ’’

31 Mart’ta gerçekleşen yerel seçimlerde tekrar göreve gelen Albayrak’a başarılar dileyerek sözlerine başlayan MHP Kapaklı İlçe Başkanı Nusret Güvercin ise, ‘’Bizim amacımız Kapaklı’nın gelişmesidir. Yeni bir ilçeyiz fakat hala köy gibi hizmet alıyoruz. Bu sebeple sizden biraz daha ayrıcalık istiyoruz. Çerkezköy komşu ilçemiz ve bir Çerkezköy’e bakıyoruz bir de Kapaklı’ya; 5 yıl içerisinde büyük fark var. Hem Belediye Başkanımızdan hem de sizden beklentimiz çok büyük. Örneği Pınar Bulvarı’nın prestij caddesi olması gerek. Orası tam bir keşmekeş yaşıyor. İnşallah bu ve bunun gibi sorunları önümüzdeki 5 yıllık süreçte aşarız. Sizlere de görevinizde başarılar diliyoruz” dedi.

ÇİÇEKLE KARŞILADILAR

MHP’den ayrılan Albayrak daha sonra AK Parti Kapaklı İlçe teşkilatını ziyaret ederken, İlçe Başkanı Ercan Üçel ve partililer Albayrak’ı çiçekle karşıladı. Ziyaretten ötürü Albayrak’a teşekkür eden Üçel “

Öncelikle İstanbul seçimlerinin hemen akabinde yapmış olduğunuz ziyaret bizler için çok kıymetlidir. Siyaset bitti ve şimdi ise hizmet zamanıdır. Sizleri de ayrıca seviyoruz. Kapaklı içinde Belediye Başkanımızı yalnız bırakmayacaksınız. Hep birlikte Kapaklı’ya güzel hizmetler yapacağınızı düşünüyoruz” dedi.

“BOL BOL HİZMET ETME ZAMANIDIR”

31 Mart yerel seçimlerinin ardından 86 gün geçtiğini kaydeden Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak “ Seçimlerin ardından CHP rozetimizi çıkarttık ve kalbimize koyduk. Hizmet için bin 740 günümüz kaldı. Artık hizmet zamanıdır. Tüm gücümüzle çalışacağız. Parti ayrımı yapmadan hizmet yapacağız. Kapaklı’ya bol bol hizmet etme zamanıdır. Sizlerden ricamız hükümet kanalından Kapaklı’ya hizmet gelmesi gerekiyor. Nüfusu 25 yılda 2 binden 116 bine çıkan başka bir ilçe yoktur. Kapaklı’nın en büyük sorunu hızlı büyümesidir. 20 bin nüfusun içme suyu borularından su vermeye çalışıyoruz” diye konuştu.

“KAPAKLI’NIN YÜZ YILLIK SORUNUN KURTARACAK PROJEYİ HAYATA GEÇİRECEĞİZ”

Kapaklı’nın hükümet yatırımları konusunda çok geride olduğunu kaydeden Üçel “ Eksiğimiz var ve bizde bunun bilincindeyiz. Siyaset malzemesi kullanmak yerine eksiklerimizi tamamlamamız gerekiyor. Kapaklı bunu hak ediyor. Hükümet yatırımlarının Kapaklı’ya getirilmesi için elimizden geleni yapıyoruz. Başkanımızı da bu süreçte yalnız bırakmamaya çalışıyoruz. Kapaklı hükümet konağı ile ilgili girişimlerde bulunduk. Müteahhidin 460 bin liralık cezasını iptal ettirdik. 105 yataklı devlet hastanesi ile ilgili girişimler var. Protokol imzalama ile ilgili sorun giderildi. İnşallah en kısa zamanda temeli de atılacaktır. Kapaklı’da yıldızkent kavşağı ile ilgili sorun var. Bununla ilgili 100 milyona yakın bütçeye ihtiyaç var. Mustafa başkanımız çok güzel tespitlerde bulundu. Kapaklıya geçici bir çözüm olacak. İki tane etrafından geçecek çevre yolu yaptırmayı planlıyoruz. Kapaklının yüz yıllık kurtaracak projeye imza atmak istiyoruz. Millet parkı ile Kapaklı’nın  eksiklerini gidermeye çalışacağız. Kurumlar hala oturmadı. Bunlarla ilgili notlar hazır ve takibini de yapıyoruz. Kapaklı en kısa zamanda hükümet yatırımlarına kavuşacaktır” dedi.

“SİZİ ÖRNEK ALIYORUZ”

Albayrak daha sonra AK Parti İlçe teşkilatı üyeleriyle bir araya geldi. Göreve 9 Ocak’ta atandığını kaydeden AK Parti Kapaklı İlçe Başkanı Ercan Üçel kendisini ilk arayanların başında Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak’ın olduğunu kaydetti. Albayrak’ın örnek bir siyasi kişiliği olduğunu kaydeden Üçel “ Bize hep değer veren çizgide ilerlediniz. Siyasetten sizi örnek alıyoruz. Bizim gibi genç siyasetçilere örnek oluyorsunuz. İnşallah hep birlikte Kapaklı’ya güzel hizmetler yapacağız” dedi.

“HALKIMIZIN KARARINA SAYGI GÖSTERECEĞİZ”

Kapaklı’nın nüfus projeksiyonunun masaya yatırılacağını kaydeden Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak “ Kısmette 10 Temmuz’da Büyükşehir meclisini Şarköy’de toplayacağız. Toplantıya tüm vekillerimizi davet ettik ve burada bazı mesajlarımız olacak. Siyasi partiler Türkiye’nin vazgeçilmez unsurlarıdır. Herkes halkımızın gösterdiği karara saygı gösterecektir. ‘Ben neden az oy aldım’ diyerek tartışmaya girmeyeceğiz. Zaman kaybetmiş oluruz ve artık önümüze bakacağız” dedi.

BU MECLİS 15 TEMMUZ’U YAŞADI

Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin ile beş yıl çalıştıklarını kaydeden Albayrak “ Büyükşehir’de 2014-2019 döneminde bir aile olduk. Ak Partinin sayısal noksanlığını hiçbir zaman hissettirmedim. O meclis 15 Temmuz’u yaşadı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı üç kez Tekirdağ’da ağırladık. Milli menfaatler söz konusu olunca siyasi görüşleri bir kenara bırakmamız gerekiyor. Türkiye zor günler geçirmektedir. Burada başımızda cumhurbaşkanı olarak Erdoğan varsa onun etrafında birleşmemiz gerekiyor. Devletin başıdır. Biz belediye başkanımız ile geçmişten gelen dostluk abi kardeş olarak kendisine her türlü yardımı yapacağız” dedi.

“HİZMETLERİ KAPAKLI’YA GETİRECEĞİZ”

Ziyaretten ötürü Albayrak’a teşekkür eden Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin “ Sabah 04.30 başkanımız ile güne Mevlana camiinde namaz ile başladık. Kadir başkan ile beş yıl görev yaptık ve uyum içinde çalıştık. Ben Kadir başkanı tanımayarak eleştirenlere her zaman “ Kadir başkan büyükşehir’in makamında ise huzur içinde başınızı yastığa koyun. Çünkü vatandaşın, hakkı ne ise korur’ dedim. Kendisine güveniyor ve inanıyorum. Geçen dönem büyükşehir’in kuruluş yılıydı. Bazı birimlerin oturması zamana yayılıyor. Bu dönem ustalık dönemini yaşıyor. Taşlar yerine oturdu. Bu dönem daha hızlı bir çalışma yapacaktır. Tek sıkıntımız belediyeler ekonomik sıkıntıdan dolayı dar boğazlar yaşıyor. Büyükşehir olarak kredi almaya çalışıyor, bizlerde kendilerine destek olmaya çalışıyoruz. Başkanımız ile Kapaklı’ya  başka bir yere getireceğiz. Devlet, büyükşehir ve belediye çalışmalarıyla beklenen hizmetleri getireceğiz” dedi.

MUSTAFA ÇETİN’İ TEBRİK ETTİ

 Seçim süreci geçirdiklerini kaydeden CHP İlçe Başkanı Kenan Seçkin ise “Kapaklı zor bir bölgedir. Ufak tefek sorunlara takıldığında büyük olayların çıkacağı bölgedir. Biz ufak tefek şeylere takılmadan bütün partililerle birlikte çalışmalar yaptık. Yeni seçilen Mustafa Çetin’i de tebrik ediyoruz” diye konuştu.

İYİ PARTİ’Yİ DE ZİYARET ETTİ

AK Parti’den ayrılan Kadir Albayrak, İYİ Parti Kapaklı İlçe Başkanlığını da ziyaret etti. Ziyarette Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin de yer aldı. İlçe Başkan Yardımcısı Hamza Sakarya ve partililer tarafından karşılanan Albayrak, 31 Mart seçimleri ve 23 Haziran seçimlerindeki katkılarından dolayı İYİ Partililere teşekkür etti.

Haber/Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10