Kapaklı'nın gelişmesi için 'Yenişehir' fikrim var

Kapaklı Belediye Meclisi'nin Temmuz ayı Olağan Toplantısı Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin başkanlığında gerçekleştirildi. İlgili gündem maddelerinin görüşüldüğü toplant

Kapaklı 2.07.2019 18:38:00 0
Kapaklı

Belediye Meclis Toplantı Salonu’nda dün saat 14.00’de gerçekleşen toplantıya Eray Güner, Metin Kanat ve Yalçın Hal mazeret göstererek katılmadı. 1 dakikalık Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, alınacak kararların Kapaklı için hayırlı olması temennisinde bulundu.

 

OY BİRLİĞİ İLE KABUL EDİLDİ

 

Başkan Çetin’in dilek ve temennilerinin ardından okunan 4 tane ek gündem maddesi ve 1 önergenin de meclis gündemine alınması konusu oy birliği ile kabul edildi. Gündemin ilk maddesinde LGS’de Türkiye birincisi olan Kapaklı Yıldızkent Ortaokulu öğrencisi Burak Pala’nın ödüllendirilmesi görüşüldü. Konuyla ilgili meclise bilgi veren Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin “ Göğsümüzü kabartan bir başarı örneği var, LGS de tam puan aldı. Onun ödüllendirilmesi ile ilgili bir karar. Yetki istiyoruz sizden” dedi. LGS’de Türkiye birincisi olan Yıldızkent Ortaokulu öğrencisi Burak Pala’nın ödüllendirilmesi ise oy birliği ile kabul edildi.

 

“ŞİRKETİ DEVRALDIK”

 

Gündemin ikinci maddesinde ise Kapaklı Kent Tarımsal Ürünler Üretim A.Ş genel kurul temsil yetkisi konulu yazısı görüşüldü. Konuyla ilgili bilgilendirmelerde bulunan Başkan Çetin, ‘’Hem belediyemizin hizmetini ucuzlatmak için hem de vatandaşa yasal prosedürlere takılmadan daha kolay hizmet götürebilmek için bu şirkete ihtiyaç duyduk. Bunu da özellikle İstanbul’da uygulayan belediyelerden dinledik, görüşmeler yaptık” diye konuştu. Halil İbrahim Yerlioğlu ve Ali Osman Orhan’ı şirketin yönetim kuruluna dahil etmek istediğini ifade eden Çetin “ Sürecin içerisinde Halil İbrahim Yerlioğlu’nun şirket faaliyetleri içerisinde olmasını arzuladım. Ali Osman Orhan arkadaşımız ile bu iki ismin görevlendirilmesini istiyorum. Bu süreçte Cumhuriyet Halk Parti’nin de, Milliyetçi Hareket Partisi’nin de meclis üyelerini yönetim kurulu toplantılarına davet edip istişarelerde bulunacağız. Amacımız mevzuatlara takılmadan daha rahat bu hizmeti götürmek. Örneğin Katar’a bir ürün satmayı düşünüyoruz. Bu ve bunun gibi birçok konuyu bu şirket üzerinden yürütüp ilerleyen zamanlarda bazı arkadaşları da görevlendirerek hizmet yapmayı düşünüyoruz” dedi.

 

OY ÇOKLUĞU İLE KABUL EDİLDİ

 

Kısaca Kent A.Ş. olarak adlandırılan şirkette yönetim kurulunun Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, Ali Osman Orhan ve Halil İbrahim Yerlioğlu’ndan oluşması ile ilgili gündem maddesi meclisin onayına sunuldu. CHP’li meclis üyelerinin çekimser oyuna rağmen bu madde de meclisin oy çokluğu ile kabul edildi.

 

OY BİRLİĞİ İLE KABUL EDİLDİ

 

Bir sonraki gündem maddesinde ise Türkiye Sakatlar Derneği Kapaklı şubesinin akaryakıt talebi görüşülürken, gündem maddesi de oy birliği ile kabul edildi. Gündemin dördüncü maddesinde Fen İşleri Müdürlüğü tarafından sunulan 146717/858 sayılı araç kiralama hizmet alımı konulu yazı görüşüldü. Yazıda belediye hizmetlerinde kullanılmak üzere 15 adet binek, 4 adet 4x4 pick up, 5 adet panelvan kamyonet ve 4 adet çift kabin açık kasa kamyonet araç kiralanması talep edildi. Konuyla ilgili yine bir bilgilendirmede bulunan Başkan Çetin, ‘Belediye Garajı’ kurarak araç masraflarından kısmak istediklerini ve bu araç alımlarının bu proje dahilinde olduğunu kaydetti. Başkan Çetin’in bilgilendirmesinin ardından bu gündem maddesi de oy birliği ile Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi.

 

“KÜÇÜK SANAYİ SİTESİ VE OTO GALERİ TALEBİ VAR”

 

Ana gündem maddelerinin görüşülmesinin arından gündeme sonradan dahil edilen maddeler karara bağlandı. Görüşülen ilk ek gündem maddesi Karaağaç Mahallesi’nde bulunan ve Kapaklı Belediyesi’ne ait 20 bin 285,47 metrekarelik 199 ada 2 numaralı parselde bulunan alanda 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı değişikliğine ait plan paftası ve açıklama raporu değişikliğine gidilmesi konusu oldu. Alanın küçük sanayi sitesi olarak değerlendirileceğini kaydeden Başkan Çetin, ‘’Biliyorsunuz ki seçimlerden önce bu yeri satılığa çıkartmış fakat istediğimiz talebi bulamamıştık. Biz satmak yerine burayı farklı amaçlar için kullanmaya karar verdik. Biraz araştırdık, birkaç girişimci de bize teklif verdi. Buranın küçük sanayi sitesi veya oto galerisi olması için talepler var. Emsalini arttırıp daha fazla dükkan elde edebilir miyiz diye düşünüyoruz. Bu nedenle imar oluruna sunmak istiyoruz” diye konuştu. Yapılan bilgilendirmenin ardından ilgili gündem maddesi oy birliği ile İmar komisyonuna havale edildi.

 

“MODERN GELİŞEN BİR ŞEHİR OLACAK”

 

Cumhuriyet Mahallesi Mithatpaşa Caddesi üzerinde 495 ada 6 numaralı parselde bulunan spor alanının bir kısmına trafo yeri ayrılmasına ilişkin 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı değişikliği konusu görüşülürken, oy birliği ile kabul edildi. Üçüncü ek gündem maddesinde ise Kapaklı İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne 9 tane araç tahsis edilmesi konusu görüşülerek meclis üyelerinin oy birliği ile kabul edildi.Bir sonraki gündem maddesinde ise İnönü Mahallesi Tatar gölü mevkii 1880 numaralı parselde yapılması planlanan Küçük Sanayi Sitesi kapsamında belediye meclisince kamu yararı konusu görüşülerek karara bağlandı. Konuyla ilgili söz alan CHP Kapaklı Belediye Meclis Üyesi Halil İbrahim Erkan, ‘’Hazır bu konuda gündeme gelmiş iken başkanlığını yürüttüğüm dairece zamanında o alanı Karaağaç ve Kapaklı’nın birleşmesi açısından önemli görerek çalışmalar başlatmıştım. Jeoloji tespitleri ve her şey hazır. Biz aşamadık. Sizden istirhamımız bunu vali beyle görüşerek aşmanız. Çünkü bu alanı aşarsak Kapaklı modern, gelişen bir şehir olacak. İnanıyorum ki siz bu işe el attığınızda iktidarın gücüyle yaparsınız” diye konuştu.

 

“KAPAKLI’NIN ÇEHRESİ DEĞİŞECEK”

 

Halil İbrahim Erkan’ın konuşmasının ardından Başkan Çetin “ Kapaklı’nın gelişmesi için ‘Yenişehir’ isimli bir fikrim var. Mevcut alanların yerleşme için yeterli olmadığını görüyoruz. Kişisel olarak Kapaklı’nın vizyonunun gelişmesi ve kabuğunu kırması için yeni bir şehre ihtiyacı olduğunu düşünüyorum. Hatta adını da ‘Yenişehir’ koyduğum bir alan için Tarım Müdürlüğü, Valilik, TOKİ ve Çevre Şehircilik ile görüşmelerim oldu. Bazı gelişmeler var, önemli bir sıçrama yaptık. Bunla ilgili kapsamlı bir çalışma yaptık hatta projemizin içine iki tane de çevre yolu koyduk. Aynı zamanda İkitelli OSB'nin startı verildi. Yetkilileri geldi ve TOKİ ile bir çalışma başlattılar. Yakında Kapaklı'nın çehresi değişecek ve yeni bir şehir inşası olacak. Bugün belediye çalışanlarımızın birçoğu Kapaklı’da oturmuyor. Öğretmenlerimizin %30’u ve beyaz yakalılar da Kapaklı’da ikamet etmiyor. Bu bizim için bir işaret. Bunun için yeni bir şehri inşa etmek gerekiyor.'' dedi. Ardından ilgili gündem maddesi oy birliği ile İmar Komisyonu’na havale edildi. Son gündem maddesinde ise AK Parti grubu tarafından meclise sunulan önerge meclisin oylamasına sunuldu. Önergede Mimar Sinan Mahallesi Baran Sokak’ta bulunan isimsiz bir park alanına 15 Temmuz şehidimiz Ömer Halis Demir’in isminin verilmesi talep edildi. AK Parti grubunun bu önergesi de İmar Komisyonu’na havale edildi. Gündem maddelerinin oylanmasının ardından Başkan Çetin, meclis oturumuna yarım saat ara vererek komisyon raporlarının görüşülmesini talep etti. Komisyonlara havale edilen konuların görüşüldüğü ikinci oturumda tüm maddeler oy birliği ile kabul edildi.

 

BAŞKANDAN EMNİYET BİNASI MÜJDESİ

 

Toplantının ardından gündem dışı bilgi paylaşan Başkan Mustafa Çetin “ Önceki gün ben İl Emniyet Müdürümüzü ziyaret ettim. İlçemizde  ilçe emniyetimiz ile alakalı hem önerilerimizi ilettik çalışmalarımızı anlattık. Kendisi de bize olumlu bir haber verdi. Bizim İlçe Emniyet Müdürlüğü binamız tamamı hazırlanmış vaziyette. Projesi, bütün detayları hazır, yerimiz de hazır. İhale aşamasına geldiğini, kaynak aktarımı beklediklerini söylediler. İnşallah çok yakın bir zamanda İlçe Emniyet binamıza da kavuşacakmışız. Müjdesini buradan veriyorum sizlere.  Temmuz ayı Meclis toplantımız burada sonuçlanmıştır, aldığımız kararların hayırlara vesile olmasını diliyorum." şeklinde konuştu.

 

“AMACIMIZ KAPAKLIMIZIN GELİŞMESİ VE DAHA İLERİYE TAŞINMASIDIR”

 

Çetin’in ardından konuşan CHP’li meclis üyesi Halil İbrahim Erkan ise “ Biz CHP Meclis üyeleri olarak Kapaklıyı bir adım ileriye götürecek her çalışmanın arkasındayız ve destekliyoruz. Amacımız Kapaklımızın gelişmesi ve daha ileriye taşınmasıdır." dedi.

 

Haber/Faik Onur KAYA

 

 

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10