Yüksel'den 'TESKİ kaçak kazı yapıyor" iddiası

Tekirdağ Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel, Süleymanpaşa Belediyesi Temmuz ayı meclis toplantısında yaptığı açıklamada TESKİ'nin yaptığı kaçak kazılarla vatandaşlarÄ

Ergene 3.07.2019 16:45:00 0
Yüksel

 “TESPİT ETTİK”

 

Temmuz ayı meclis toplantısında konuşan Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel” Bahçelievler Mahallesi’ne gittik. TESKİ Bahçelievler Mahallesi’nde kaçak kazı yapıyor. Bunlar tespit edildi. Süleymanpaşa Belediyesi’ne ait bütün sokaklarda bizden önceki dönemde de kaçak kazı yapıyor. Bu konuyla ilgili gerekli işlemleri başlatacağız. Hukuki süreç başlayacak.” dedi. Kaçak kazıların yanı sıra yapılmayan yolların suçlusu olarak da Süleymanpaşa Belediyesi’nin hedef gösterilmesine tepki gösteren Yüksel “ Kazıyorsun, şehrin tüm sokaklarını o şekilde toz içinde bırakıyorsun ve gelen şikayette ‘Bu yolları Süleymanpaşa Belediyesi yapacak’ diyerek sıyrılıyorsun. Bu ne kadar ahlaki tartışılması gerek. Sen Süleymanpaşa Belediyesi’nin izni ve bilgisi olmadan alt yapı çalışması yapıyorum diyerek kazı yapıyorsun. O yolları berbat bir şekilde, nefes alınamayacak gibi toz duman içinde bırakıyorsun, tepki gelince de bu yolları Süleymanpaşa Belediyesi yapacak diyerek sıyrılıyorsun. Halbuki izin dahi almayıp kaçak kazı yapıyorsun. Bu ne kadar doğrudur?” diye konuştu.

 

SIYRILMAYA ÇALIŞIYORLAR

 

TESKİ’nin kaçak kazılarını tespit edip belgelediklerini dile getiren Yüksel; “TESKİ’nin yaptığı bu uygulamayı fotoğraflar ile de tespit ettik. TESKİ Dereağzı Mahallesi’nde kazı yapmış. Dağ gibi hafriyat yığınlarını dere ağzına bırakmış. Barbaros’ta kazı yapmış yine dağlar gibi bırakmış. Hepsi kaçak alan gözüküyor. Döküm sahasına taşımamış mahallenin içinde bırakmış. Kumbağ’da aynı, Barbaros da aynı. Hatta bir örnek veriyim Barbaros da okul içini döküm sahası yapmış adamlar. Böyle bir şey olabilir mi? Bununla ilgili de suçu Süleymanpaşa Belediyesi’ne atarak sıyrılmaya çalışıyorlar.” ifadelerini kullandı.

 

“BUNUN CEZAİ İŞLEMLERİ AĞIR OLACAK”

 

Yüksel “ Parsel bağlantısı yapılıyor. Parsel bağlantısı ile ilgili izin veriliyor. Ancak burasıyla ilgili bizle koordinasyon sağlanmıyor. Hangi parsele nereden altyapı bağlanır ben nereden bilebilirim; müneccim miyim? O yol yapılmıyor vatandaşlar Süleymanpaşa Belediyesi’ne tepki gösteriyor. Halbuki benim kazının yapıldığından bile haberim yok. Böyle bir koordinasyon eksikliği olabilir mi? Avukatlarımıza gerekli talimatları verdik. Bunun cezai işlemleri çok ağır olacak. Bizim hesaplarımıza göre 8-10 milyonu bulacak bir bedel” dedi.

 

Haber/Sevim BOZKURT


0282 726 91 91
0282 747 65 10