Festivale renk kattılar

Çerkezköy Folklor Araştırma ve Geliştirme Derneği ile Tekirdağ Folkloru Geliştirme Araştırma Merkezi Kültür ve Spor Derneği işbirliği ile oluşturulan Artvin, Tekirdağ, Roman Halk Oyunları ekipleri ve

Çerkezköy 10.07.2019 18:21:00 0
Festivale renk kattılar

2017 yılında Varna Festivaline, 2018 yılında Bosna Hersek’te Saray Bosna Festivaline katılan Artvin, Tekirdağ, Roman Halk Oyunları ekipleri ve Halk Müziği Korosu  bu yıl İspanya’da düzenlenen Grand Calella Folk Festivali’ne katılım gösterdi.

 

21 HAZİRAN’DA YOLA ÇIKTILAR

 

21 Haziran’da Çerkezköy’den hareket eden kafilede ÇEFAGED Başkanı Mehmet Günay Gökçe, ÇEFAGED Halk Oyunları Eğitmeni İncihan Gökçe, TEFOGAME  Başkanı Ayla Yoruç, TEFOGAME Halk Oyunları Eğitmeni Halil Yoruç, Halk Müziği Korosu Şefi Mustafa Ozan ile halk oyunları ekipleri ve koro üyeleri yer aldı. Tekirdağ ve İpsala ziyaretinin ardından Yunanistan Selanik’e geçen kafile daha sonra Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün evini gezdi. Daha sonra Yanya’ya ulaşan kafile 1431'de, 2. Murat zamanında Osmanlı yönetimine geçen Balkan savaşlarında Osmanlı'dan ayrılan ve bugün çok sayıda Osmanlı eserine de ev sahipliği yapan Yanya’daki gezinin ardından Yunanistan'ın kuzeybatısında bir kıyı kenti olan Igomenitsa’ya giden kafile, buradaki gezinin ardından İtalya’ya gitti.

 

 

10 ÜLKE GEZDİLER

 

Adriyatik Denizi’nin kıyısında bir liman kenti olan Ancona kentinin ardından Güney Avrupa'da İtalya Yarımadası içerisinde Apenin Dağları'nın küçük bir tepesinde bulunan ve Avrupa’da Vatikan ile Monako’dan sonra en küçük üçüncü ülke olan San Marino’yu da gezme imkanı bulan kafile daha sonra Venedik şehrine geçti. Kültürel olarak geniş bir mirasa sahip olan Milano’yu da görmek imkanı bulan kafile, İtalya’nın sahil kasabalarından San Remo gezisinin ardından Vatikan’dan sonra dünyanın en küçük 2’nci ülkesi olan Monaco’ya geçen kafile, sonrasında da Fransa’nın Cannes, Nice, Monte Carlo şehirlerini de gezdi. Kafile daha sonra Fransa’dan İspanya’ya geçti.

 

 

BÜYÜK BEĞENİ İLE İZLENDİLER

 

23-30 Haziran tarihleri arasında İspanya’nın Barselona şehrinde düzenlenen festivalde Türkiye’yi temsil eden Artvin, Tekirdağ, Roman Halk oyunları ekipleri ve Halk Müziği Korosunun gösterileri ise büyük beğeni ile izlendi. 2017 yılından bu yana Tekirdağ Folkloru Geliştirme Araştırma Merkezi Kültür ve Spor Kulübü (TEFOGAME) işbirliği ile yurt dışı festival organizasyonlarına katıldıklarını kaydeden Çerkezköy Folklor Araştırma ve Geliştirme Derneği (ÇEFAGED) Başkanı Mehmet Günay Gökçe “İspanya’da düzenlenen Uluslar arası Folklor Modern Dans ve Korolar Festivali’nden de ay yıldızlı bayrağımızı dalgalandırmanın gururunu yaşadık. Festivalde Tekirdağ’ı ve Türkiye’yi başarıyla temsil ettik. Amacımız yöre kültürümüzü ve ülkemizi tanıtmak, Tekirdağ ve bölgemizdeki tüm kuruluşlara örnek olmak, şehrimizde yaşayan gençlerimizin kültürel ve sosyal faaliyetler noktasında eğitimlerini sağlamak ve bu kazanımların tamamını böyle faaliyetlere katılarak taçlandırmak” diye konuştu.

 

Haber/Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10