Eski belediye binası İl Sağlık Müdürlüğüne tahsis edilecek

Marmaraereğlisi Belediye Başkanlığına ait, eski belediye hizmet binası 10 yıl süre ile bedelsiz olarak İl Sağlık Müdürlüğü'ne tahsis ediliyor.

Marmara Ereğlisi 12.07.2019 14:14:00 0
Eski belediye binası İl Sağlık Müdürlüğüne tahsis edilecek

Marmaraereğlisi Belediye Meclisi Haziran ayı toplantısında alınan karara göre; eski belediye hizmet binasını, İlçemizde ön sağlık hizmetlerini güçlendirmek, verilen sağlık hizmetlerinin kalitesini arttırmak ve acil vakaya ulaşım süresini kısaltmak için, uygun şartlarda kullanılmak üzere İl Sağlık Müdürlüğü’ne tahsis edecek.  Yaklaşık 40 yıl boyunca Marmaraereğlisi Belediyesi hizmet binası olarak kullanılan bina; bakımı ve onarımı tamamlandıktan sonra, birinci kat Aile Sağlığı Merkezi,  ikinci katı da Toplum Sağlığı Merkezi olmak üzere hizmet vermeye hazırlanıyor. İmam Hatip Ortaokulu’nun; yeni binaya taşınmasıyla boşalan binanın, 112 Acil Servis’e tahsisi kapsamında da gerekli tadilatlar belediye tarafından yapılıyor.

“TÜM İMKANLARI SAĞLIYORUZ”

Konuyla ilgili açıklama yapan Marmaraereğlisi Belediye Başkanı Hikmet Ata; ‘’Daha önce, Belediye hizmet binası olarak kullandığımız Marmaraereğlisi Cumhuriyet Meydanı’nda bulunan binamızı; Aile Sağlığı Merkezi ve Toplum Sağlığı Merkezi olarak kullanılmak üzere, İl Sağlık Müdürlüğü’ne bedelsiz olarak tahsis etmiş bulunmaktayız. Aile hekimlerimizin, vatandaşlarımıza yakın olması için belediye olarak yer tahsisi sağlamak bizleri çok mutlu ediyor. Binamızın gerekli tüm bakım ve onarım çalışmalarını tamamlamak üzereyiz, ayrıca binamızın içerisine engelli tuvaleti ve engelli asansörü de ilave ediyoruz. Hastalarımızın konforunu en üst seviyeye çıkarmak için belediye olarak elimizden gelen tüm imkanları sağlıyoruz. Aynı zamanda bu vesile ile Cumhuriyet Meydanı’mızdaki canlılığın artıp, çarşı esnafımıza da katkı sağlamasını temenni ediyoruz. Halkımıza, hayırlı uğurlu olsun.’’ ifadelerini kullandı.

Haber/Sevim BOZKURT


0282 726 91 91
0282 747 65 10