Mahalleyi böcekler istila etti

Kapaklı Pınarca mahallesinde bir tarladan geldiği öğrenilen milyonlarca böcek mahalleyi istila edip, mahalleliye isyan ettirdi. 3 gündür mahalleyi esir alan milyonlarca böcek karşısında ne yapacaklarını bilemeyen

Kapaklı 13.07.2019 18:50:00 0
Mahalleyi böcekler istila etti

Kapaklı Pınarca mahallesinde son günlerde yoğun olarak görülen böcekler nedeniyle mahalle sakinleri sıkıntı yaşıyor

 

BÖCEKLERLE MÜCADELE EDİYORLAR

 

Kapaklı Pınarca mahallesinde iddiaya göre tarım arazisinden gelen milyonlarca böcek adete mahalleyi istila etti. Yerleşim yerlerine gelen ve türü henüz tespit edilemeyen çok sayıda böcek mahallede bulunan bir çok evi ve işyerini sardı. Böceklerle yaklaşık 3 gündür mücadele etmelerine rağmen  başarılı olamayan halk yetkililerin biran önce bu soruna çözüm bulmasını istiyor.

 

 

MİLYONLARCA BÖCEK VAR

 

Pınarca Mahalle muhtarı Taner Diril “ Biz komşuların şikayeti üzerine buraya geldik. Komşular sineklerin bastığını söylediler evlerinin içini falan. Biz İlçe tarımı aradık, ondan sonra Belediye Sağlık İşlerini aradık. Geleceklerini söylediler ama şuan için gelen giden yok, bekliyoruz. Biz çözüm istiyoruz. Her yerde milyonlarca böcek var” dedi.

 

 

“BÖCEKLER EVLERİMİZİ SARDI”

 

İlaçlama yapmaları rağmen böcekleri uzaklaştırmayı başaramadıklarını söyleyen mahalleli Birsen Güven “ Üç gün böceklerle mücadele ediyoruz. Evlerimizi ilaçlamamıza rağmen çoğalan böcekler evlerimizi sardı. İlaçlama yaptık ama işe yaramak yerine daha da arttı. Hayatımızda böyle bir şey ile karşı karşıya kalmadık. Nereden geldi, nasıl oldu anlayamadık ki her tarafı sardı bunlar. Açık buldukları her yere giriyorlar. Her taraf böcek, bundan daha büyük ne sıkıntı olabilir ki” ifadelerini kullandı. 

 

 

“SESİZİMİZİ KİMSEYE DUYURAMADIK”

 

Tedirginliklerinin giderilmesini istediklerini kaydeden mahalleli Mahmut Tuna “ Belediye ekiplerinin acilen bu işe el atmasını bekliyoruz. 27 yıldır bu mahallede yaşıyoruz, hiç daha önce böyle bir şeyle karşılaşmamıştık. Evimizin içine giriyorlar, evimizin dışını sardılar, her yere giriyorlar. Milyonlarca böcek var her yerde ve biz 3 gündür mücadele ediyoruz. Sesimizi hiç kimseye duyuramadık. Gelsinler görsünler, ilaçlayacaklar mı ne yapacaklarsa yapsınlar. Biz şuanda evimizde oturamıyoruz. Bahçelerimizi, mutfaklarımızı, yatak odalarımızı böcekler sardı. Belediye görevlilerini göreve çağırıyoruz, gelsinler, görsünler ve gerekli önlemleri hızlı bir şekilde alsınlar” dedi.

 

Haber/Şaban KARDEŞ

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10