15 Temmuz Şehitleri Çerkezköy Şehitliği'nde de anıldı

Çerkezköy Kaymakamlığı tarafından 15 Temmuz hain darbe girişiminin 3'üncü yılında organize edilen 15 Temmuz Şehitlerini Anma Demokrasi ve Milli Birlik Günü Etkinlikleri kapsamında Çerkezköy Şe

Çerkezköy 15.07.2019 20:52:00 0
15 Temmuz Şehitleri Çerkezköy Şehitliği

Çerkezköy Kaymakamlığı tarafından organize edilen 15 Temmuz Şehitlerini Anma Demokrasi ve Milli Birlik Günü Etkinlikleri kapsamında Çerkezköy Şehitliği’nde düzenlenen anma programında dualar okunurken, katılımcılar tarafından şehir kabirlerine karanfiller bırakıldı.

 

 

PROTOKOL KATILDI

 

Dün saat 11:00’da düzenlenen programda Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, 3. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Ahmet Ömercikli, Çerkezköy Cumhuriyet Başsavcısı Bayram Örenci, Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcı Enver Bayram, Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürü Murat Sevgi, Çerkezköy İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Binbaşı Volkan Torun, belediye meclis üyeleri, AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Ümit Kök,CHP Çerkezköy ilçe başkan vekili Hasan Tubak ve yönetim kurulu üyeleri, MHP Çerkezköy İlçe Başkanı Ahmet Aydeniz ve ilçe yönetimi, İYİ Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Yasemin Altın Erseçkin, Türkiye Muhtarlar Derneği Çerkezköy Şube Başkanı ve Bağlık Mahallesi Muhtarın Tahsin Akgün ve muhtarlar,resmi kurum ve kuruluşların yöneticileri, STK yöneticileri,Gaziler,şehit aileler, ve vatandaşlar hazır bulundu.

 

 

KARANFİLLER BIRAKILDI

 

Din görevlileri tarafından okunan Kur’an-ı Kerim ve İlçe Müftüsü Vekili Mahmut Öztekin tarafından dua okundu. Ardından Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, 3. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Ahmet Ömercikli, Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcı Enver Bayram, Çerkezköy Cumhuriyet Başsavcısı Bayram Örenci,ve katılımcılar şehitlerine kırmızı karanfiller bırakarak dua etti.

 

 

DUYGU DOLU ANLAR YAŞATTI

 

Programda protokol üyeleriyle birlikte Şehit Komiser Yardımcısı Erdem Uçar'ın 5 yaşındaki kızı Zeynep Esmanur, babasının mezarına karanfil bıraktı, su döktü. Şehit kızının bu davranışı programa katılanlara duygu dolu anlar yaşattı.

 

 

MEVLİD OKUTULDU

 

Şehitlik ziyaretinin ardından etkinlikler kapsamında öğle namazına müteakip Osmanlı Camiinde tüm şehitler için mevlit okutuldu. Mevlide Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcısı Enver Bayram, Ak Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Ümit Kök,MP İlçe Başkanı Ahmet Aydeniz,resmi kurum ve kuruluşların yöneticileri,STK yöneticileri, gaziler ve vatandaşlar katıldı. Osmanlı camiinde şehitler için okutulan mevlit sonrası cemaate bin kase etli pilav ve ayran dağıtıldı.

İMZA DEFTERİNE DUYGULARINI YAZDILAR

Çerkezköy Kaymakamlığı tarafından 15 Temmuz şehitleri Anma,Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla hazırlanan Anı defterine Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban ve Belediye Başkanı Vahap Akay  günün anlam ve önemini belirten duygu ve düşüncelerini yazarak imzalandılar.

DARBELERİN KARŞISINDA DİMDİK DURMAYA DEVAM EDECEĞİZ

Çerkezköy belediye Başkanı Vahap Akay  15 Temmuz  Anı defterine, “15 Temmuz 2016 yılında bu milletin bağrına saplanmak istenen kanlı darbe girişimi yapmak isteyen hainlere büyük Türk milleti birlik ve beraberlik ile cevap vermiştir.Dün olduğu gibi bu günde darbelerin karşısında dimdik durmaya ve egemenlik kayıtsız şartsız milletindir diye haykırmaya Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün gösterdiği hedefe durmadan yürümeye devam edeceğiz” diye yazdı.

Haber/Seyit SÜREN


0282 726 91 91
0282 747 65 10