15 Temmuz tüm Türkiye'nin zaferidir

Çerkezköy Kaymakamlığı tarafından organize edilen 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri sabah saat 11:00'da şehitlikte düzenlenen anma programı ve öğle namazı sonrasında şehitler iÃ?

Çerkezköy 16.07.2019 09:54:00 0
15 Temmuz tüm Türkiye

Saat 19:45’te Çerkezköy Kaymakamlığı önünden başlayan demokrasi yürüyüşü Cumhuriyet Meydanı’nda sona erdi. Yürüyüş öncesi katılımcılara Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi yönetimi tarafından ay yıldızlı bayraklar dağıtıldı. Protokol üyeleri ve vatandaşlar Çerkezköy Kaymakamlığı bünyesinde kurulan Mehteran Takımı’nın çaldığı marşlar eşliğinde yürürken, yürüyüşte dev Türk bayrağı açıldı. Ellerinden ay yıldızlı bayraklarla yürüyen kalabalık zaman zaman ‘şehitler ölmez vatan bölünmez’ sloganı attı. Yürüyüşün ardından etkinlikler Cumhuriyet Meydanı’nda devam etti. Cumhuriyet Meydanı’nda Çerkezköy Belediyesi tarafından vatandaşlara ay yıldızlı bayrak dağıtıldı.

 

 

“HAYATINI KAYBEDENLERE ALLAH’TAN RAHMET DİLİYORUM”

 

Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen tören Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Gazi Osman Paşa Camii müezzini Mehmet Tosun tarafından okunan Kur’an-ı Kerim’in ardından günün anlam ve önemini belirten ilk konuşmayı MHP Çerkezköy İlçe Başkanı Ahmet Aydeniz gerçekleştirdi. Aydeniz “ Bundan 3 yıl önce dış güçlerin hizmetine girmiş olan Türk ordusunun şanlı üniformasının içine saklanan fetö terör örgütünün üyeleri tarafından Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve şanlı milletimiz esaret altına alınmaya çalışılmış, ama tarih boyunca birlik ve beraberliğini ve vatanını namusu olarak gören kıymetli milletimiz tarafından bu kalkışma bastırılmıştır. 15 Temmuz sadece bir darbe girişimi değil ülkemize yönelen açık bir saldırının ve savaşın ilk aşamasıdır. Bin yıldır kardeşçe yaşadığımız bu coğrafyadan sökülüp atılmamızı bekleyen düşmanların sabırsızlıkla beklediği yok oluşumuzun ilk adımıdır. Türk milleti var oldukça iç ve dış düşmanların saldırısı her zaman olacaktır. Çünkü bölgesine hakim olan güçlü bir Türkiye, İslam ümmetinin, Türk dünyasının, Müslüman toplumların umudu olacaktır. Türkiye Cumhuriyet her isteyenin istediği atı oynatabileceği bir coğrafya olmadığını 15 Temmuz gecesi göstermiştir. 1. Dünya Savaşı’nda yok olacağımızı zanneden düşmanlara karşı nasıl ki Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün başlattığı Kuvay-ı Milliye ruhuyla cevap verdiyse milletimiz, bugün de atasının izinde aynı ruhla, dik duruşla her türlü saldırıyı bertaraf etmeye muktedir olacaktır. Milli mücadelede evini, çoluk çocuğunu bırakarak cepheye çıkan dedelerimizin, ninelerimizin ruhu 15 Temmuz gecesinde tekrar sirayet etmiştir. Kimin ne kadar silahı, topu, tüfeği, teknolojisi olursa olsun dünyada bir tane süper güç vardır o da Türkiye Cumhuriyeti Devletidir” diye konuştu.

 

 

“HALEN DİRİ OLDUĞUNU GÖSTERMİŞTİR”

 

Aydeniz’in ardından konuşan AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Ümit Kök “ Bu zafer, o gece tanklara, uçaklara meydan okuyan şehit ve gazilerimizin cesaretinin sonucudur. Kurtuluş Savaşı’nda bu milletin istikbali için binlerce şehidin kanı döküldü. Silah ve bomba seslerinin gecenin karanlığını deldiği o gece Türk milleti cesareti, dirayeti ve mücadelesiyle bu topraklarda Çanakkale ruhunun halen diri olduğunu göstermiştir. 15 Temmuz tüm Türkiye’nin, milletimizin tüm fertlerinin zaferidir. 15 Temmuz bizimle beraber dünyadaki tüm mazlumların zaferidir. İstiklal Harbi nasıl yeni bir dönem başlatmışsa 15 Temmuz da yeni kapılar araladı. Bağımsızlığımızın ve beraberliğimizin pekişmesinde de dönüm noktası oldu. 15 Temmuz tarihe bir kayıttır. O gece bu vatan bölünmesin diye dua edenleri, canını hiçe sayarak meydanlara koşanları da, fetö için destek olanları, tanklara alkış tutanları, cuntacıların yanında yer alanları da asla unutmadık, unutmayacağız. 15 Temmuz bize şunu gösterdi.  Bu millet vatan söz konusu olduğunda aynın safta buluşan necip bir millettir. Bu millet cesur bir millettir, bu millet kahraman bir millettir” dedi.

“15 TEMMUZ KAHRAMANLARI UNUTULMAYACAKTIR”

Programda son olarak konuşan Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban “ Aziz milletimizin birlik ve beraberliğine kasteden hain fetö terör örgütünün 15 Temmuz 2016 tarihli darbe girişimi üzerinden 3 yıl geçti. Hamdolsun ki milletimiz kadınıyla, erkeğiyle, yaşlısıyla, genciyle din, dil, ırk ve mezhep ayrımı yapmaksızın dahili ve harici bedhahlara geçiş vermemiş, şanlı tarihimize yeni bir izzet ve onur sayfası açmıştır. İnanıyorum ki 15 Temmuz bizim son ve en büyük mücadelelerimizden biriydi. 15 Temmuz gecesi ülkemizi ve milletimizi bölmek isteyen, geleceğimizi yok etmeyi amaçlayan, kendilerini forma ile kamufle eden fetö/pdy’ye bağlı vatan hainleri milletimizin silahını yine bu aziz milletimize doğrultarak kanlı bir darbe girişiminde bulunmuşlardır. O geceki cesaretimizi, dirayetimizi ve kararlılığımızı gören düşmanlarımız ve işbirlikçileri vatanımızla ilgili heves ve arzularını gündeme getirecek cesareti bir daha asla bulamayacaklardır. 15 Temmuz gecesi bir gül bahçesine girercesine kara toprağa giren kahraman şehitlerimiz ve meydanları dolduran milyonlarca isimsiz kahraman vatan söz konusu olduğunda gerisinin teferruat olduğunu o gece dosta düşmana bir kez daha gösterdi. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısıyla meydanları dolduran vatandaşlarımız tankın, tüfeğin karşısında dimdik durarak hain darbecilere geçit vermemiştir. 15 Temmuz gecesi aziz milletimiz demokrasi ve bağımsızlık aşkıyla yüksek cesareti sayesinde büyük bir badire atlatmıştır. Hiç kuşkum yoktur ki Türk tarihi o gece gözünü kırpmadan ölüme koşan şehitlerimizi ve gazilerimizi nesilden nesile aktaracak, 15 Temmuz kahramanları asla unutulmayacaktır.Hain darbe girişimcileri hak ettikleri ceza buldular ve halen de adalet önünde hesap vermektedir. Bizlere düşen yegane görev şehitlerimizin hayatlarını ne için verdiğini unutmadan vatanımız ve istikbalimiz için mücadele azmimizi en yüksek seviyede tutarak,  tüm gücümüzle çalışmak ve kahraman milletimize hizmet etmektir” diye konuştu.

DEREYE GİRENLER ÖDÜLLENDİRİLDİ

Kaymakam Abban’ın konuşmasının ardından 15 Temmuz dolayısıyla ilçe genelinde düzenlenen turnuvalarda dereceye girenlere Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban tarafından kupa ve madalyaları verildi. Gecede öğrenciler tarafından günün anlam ve önemine ilişkin şiirler de okundu.

Haber/Şaban KARDEŞ-Seyit SÜREN


0282 726 91 91
0282 747 65 10