Haydi Türkiye Bisiklete

Kent içi bisikletli ulaşım konusunda yaklaşık 10 yıldır faaliyet gösteren WRI Türkiye Sürdürülebilir Şehirler'in Avrupa Birliği fonuyla hayata geçirdiği 'Haydi Türkiye Bisiklete!' ilet

Bölgede Gündem 16.07.2019 16:14:00 0
Haydi Türkiye Bisiklete

Türkiye’nin dört bir yanında bisikleti ulaşım aracı haline getirmeyi, belediyelere bu konuda yol göstermeyi hedefleyen proje kapsamında 10 – 12 Temmuz arasında başkent Amsterdam’da saha çalışması gerçekleştirildi.

 

ÖRNEK ÇALIŞMALARI İNCELEDİLER

 

WRI Türkiye Sürdürülebilir Şehirler’in öncülüğünde, İzmir Büyükşehir Belediyesi, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi ve Lüleburgaz Belediyesi’nden, bu kentlerden bisikletle ilgili çalışan sivil toplum kuruluşlarından BİSUDER, Eskişehir Bisiklet Derneği (Vel ESBİD) ve Lüleburgaz Motosiklet Bisiklet Gençlik Spor Kulübü, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, İlbank ve Türkiye Belediyeler Birliği’nden temsilciler, Hollanda’nın bisiklet konusunda öncü kuruluşu Dutch Cycling Embassy’nin geliştirdiği programla Hollanda’daki örnek çalışmaları inceledi.

 

İLK İLETİŞİM KAMPANYASI PROJESİ

 

Yetkililer “WRI Türkiye Sürdürülebilir Şehirler kent içi bisikletli ulaşım alanında önemli bir birikim ve deneyime sahip. 2011’den bu yana Türkiye’de 14 il ve ilçede çalışmalar yürütüyor, çalıştaylar ve atölyeler düzenliyor. Bisiklet yollarının tasarımı ve güvenliğiyle ilgili belediyelere teknik danışmanlık yapıyor, ayrıca Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na destek veriyor. ‘Haydi Türkiye Bisiklete!’ ise bu alandaki ilk iletişim kampanyası projesi” dedi.

 

Haber : Cengizhan KÜPELİOĞLU


0282 726 91 91
0282 747 65 10