Başkan Çetin: Kaybedecek zamanımız yok

Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, Devlet Su İşleri 11. Bölge Müdürü Nesip Özden'i ziyaret etti. Ziyarette Başkan Çetin, Kapaklı'nın sıkıntılarını dile getirdi.

Kapaklı 18.07.2019 08:57:00 0
Başkan Çetin: Kaybedecek zamanımız yok

İlçenin sorunlarını çözmek adına temaslarını sürdüren Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, Devlet Su İşleri 11. Bölge Müdürü Nesip Özden’i makamında ziyaret etti. Kapaklı’nın içme suyu sıkıntısını dile getiren Başkan Çetin, uzun vadede yapılması gereken çalışmalarla ilgili fikir alışverişinde bulundu

“CİDDİ BİR SU SORUNUMUZ VAR”

Ziyaretle ilgili açıklama yapan Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, Kapaklı olarak ciddi bir su sorunlarının olduğunu ifade ederek “Su kuyularımızın derin olması dolayısıyla çökmeler meydana geliyor. Bundan dolayı da sularımız bulanıklaşıyor ve kalitesiz su ile karşı karşıya kalıyoruz. Ayrıca ilçemizde su kapasitemiz de yetersiz. Uzun vadede su bulmak için yüzey suları ile ilgili çalışma yapmamız gerekiyor” dedi.

“KAYBEDECEK ZAMANIMIZ YOK”

Bu konuyla alakalı TESKİ ile de görüşmeler yaptıklarını kaydeden Çetin, Devlet Su İşleri 11. Bölge Müdürü Nesip Özden’i de makamında ziyaret ederek konunun aciliyetini ifade ettik. Manika bölgesindeki Ayvacık Barajı’nın suyunu arıtarak Kapaklı’ya verilmesiyle ilgili görüşmeler yaptık. Gelecek yıla yönelik planları olduğunu ifade ettiler. Kaybedecek zamanımız olmadığını ve alternatif kaynaklar bulunması gerektiğini ifade ettik” dedi.

“GEREKİRSE DAHA ÜST MAKAMLARA GİDECEĞİZ”

Demirköy ve Kızılağaç barajlarının ıslah edilip bölgeye aktarılmasıyla ilgili planlamalar yapılmasını istediklerini belirten Çetin, konuyla ilgili gerekirse daha üst makamlara, bakanlıklara gideceklerini ve su problemini çözmek için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi.

Haber / Sevay KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10