Polis Çağrıbey'in canilerinin peşinde

Çerkezköy'de bir çiftlikten çalınan İngiliz yarış atı Çağrıbey'i ormanlık alanda kesip etlerini alan şüpheliler polis tarafından her yerde aranıyor.

Çerkezköy 23.07.2019 19:27:00 0
Polis Çağrıbey

Çerkezköy Ambardere mevkiinde çiftliği bulunan İrfan Ak ile kardeşi Harun Ak,  daha önce İstanbul Veliefendi başta olmak üzere katıldığı çeşitli yarışlarda dereceler elde eden ve 2015'in sonlarında emekli edilen İngiliz yarış atı 8 yaşındaki Çağrıbey'i at sahibi Göksel Bozdağ'dan hediye olarak aldı. Çiftliklerinde bulunan diğer atların yanına konulan Çağrıbey, cuma günü kaybolurken, kayıp olan Çağrıbey, önceki gün akşam saatlerinde çiftliğe yaklaşık 500 metre mesafede çalılıklar arasında çobanlar parçalanmış olarak bulundu.

 

 

KAMERALAR İNCELEMEYE ALINDI

 

Atın, parçalanmış iç organları, bacaklarının alınmış olduğu görüldü. Ak kardeşler, Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne giderek, atı çalıp parçalayan şüphelilerden şikayetçi oldu. Bölgede bulunan çiftlik ve villalardaki güvenlik kameraları görüntülerini incelemeye alan polis ekipleri, şüphelileri yakalamak için geniş kapsamlı çalışma başlattı.

 

 

BUNU YAPANLARIN CEZALANDIRILMASINI İSTEDİ

 

İngiliz yarış atı Çağrıbey'in sahibi Göksal Bozdağ, Ak kardeşlere hediye ettiği atın parçalanarak öldürülmesinden büyük üzüntü duyduğunu belirterek “Çağrıbey uzun yıllar koştu ve başarılı sonuçlar elde etti. Herkes onu çok seviyordu ve asil bir attı. Bu olayı duyduğumda çok üzüldüm. Koşularında ilgiyle izlenen atın sonu böyle olmamalıydı. Çarıbey, canice öldürülmeyi hak etmedi. Bu bizi çok üzdü. Bunu yapanların bulunup, cezalandırılmasını istiyorum” dedi. Atın çalındığı çiftliğin sahiplerinden İrfan Ak da “Çağrıbey'i çok sevdik ve onu kendi çiftliğimizdeki atlarımızın yanına getirdik. Burada çocuklar ona biniyor ve çok seviyordu. Cuma günü birden ortadan kayboldu ve ormanlık alanda kesilmiş ve etleri alınmış olarak bulundu” dedi. Bunu yapanlardan şikayetçi olduklarını söyleyen İrfan Ak, bunu yapanların cezalandırılmasını istedi.


Haber / Şaban KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10