Çerkezköy ve Kapaklılı yetiştiriciler mağdur olmasın

Çerkezköy Ziraat Odası Başkanı Hasan Toprak, kurbanlık satan Çerkezköylü ve Kapaklılı kurban yetiştiricilerinin bu kurban bayramında mağdur olmaması için dışarıdan getirilen kurbanlıkların s

Çerkezköy 24.07.2019 16:43:00 0
Çerkezköy ve Kapaklılı yetiştiriciler mağdur olmasın

Çerkezköy Ziraat Odası Başkanı Hasan Toprak, “Her yıl kurban arifesinde Çerkezköy’e ve Kapaklı ilçelerimize dışından birçok il ve il ve ilçeden kurbanlık büyükbaş ve küçükbaş hayvan geliyor.  İlçemizde yıllardır kurban yetiştiriciliği yapan ve geçimini de bundan sağlayan büyükbaş ve küçükbaş hayvan yetiştiricilerimiz var. Bunlar bu kurban bayramında da mağdur olmasın” dedi.

 

DIŞARDAN GETİRİLEN KURBANLIKLAR BU YIL DA SIKI DENETLENSİN

 

Çerkezköy ve Kapaklı’daki yetiştiricilerin hayvanlarını doğal ve hijyenik ortamda yetiştirdiğini, belirli zamanlarda sağlık kontrollerinden geçirdiğini kaydeden Toprak “Dışarıdan gelen kurban satıcılarının nasıl ve nerede hayvan yetiştirdiklerini hiç  bilmiyoruz. Ayrıca gerçek kurban vasfı taşıyor mu, taşımıyor mu bunu da birçok kişi bilmez ve bilgisi de yoktur. Bu nedenle  her yıl olduğu gibi bu yıl da  dışarıdan bu ilçelerimize kurban getiren kurban satıcılarına çok sıkı bir denetim yapılsın. Hem Çerkezköy ve Kapaklı’daki kurban yetiştiricileri mağdur olmasın hem de her kes gönül rahatlığı içinde kurban alsın” dedi.

 

Haber/Seyit SÜREN

 

 

 

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10