Başkan Çetin: Sorunları ortak akıl ile çözmek istiyoruz

24 Temmuz Gazeteciler Günü ve Basın Bayramı dolayısıyla  Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin Çerkezköy ve Kapaklı'da görev yapan basın mensupları ile  dün belediye  Teras Kafe'

Kapaklı 24.07.2019 18:23:00 0
Başkan Çetin: Sorunları ortak akıl ile çözmek istiyoruz

Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, 24 Temmuz Gazeteciler Günü ve Basın Bayramı dolayısıyla Çerkezköy ve Kapaklı’da görev yapan gazeteciler için kahvaltı organize etti.

 

 GAZETECİLERİN BAYRAMINI KUTLADI

 

Saat 09:00’da Belediye Teras Kafe’de düzenlenen kahvaltının ardından konuşan Başkan Mustafa Çetin, “İlkeli, etik, hak ve adaletten yana, kişi hak ve özgürlüklerine saygılı, basın meslek ilkelerine bağlı bir anlayışla mesleğini icra eden basın çalışanlarımızın Kapaklımızın ve ilimizin sosyal, kültürel ve ekonomik alandaki gelişmesinde ve kalkınmasında katkı sahibi olacağına inancım tamdır. Ayrıca her zorluğa rağmen görevini başarıyla sürdüren, şehrimizin sesi, gözü, kulağı ve aynası olan kıymetli basın emekçilerimize teşekkür ediyorum. Bu duygu ve düşüncelerle; ilçemizde ve bölgemizde duyarlı, sorumlu ve özverili şekilde görevini yerine getiren değerli tüm basın çalışanlarımızın 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı’nı kutluyor, çalışma hayatlarında başarılar diliyor, görevlerini yaparken hayatlarını kaybeden tüm basın mensuplarımıza da Yüce Allah’tan rahmet diliyorum” dedi.

 

 

“ALLAH NASİP ETTİ BU GÖREVİ ALDIK, BUNUN BİLİNCİ İLE YOLA ÇIKTIK”

 

Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, Kapaklı’nın da Çerkezköy gibi devamlı göç aldığını göçle birlikte çeşitli eksiklerin oluştuğunu, bu konuda vatandaşın talep ve şikayetleri ilgili birimler ile planlamaya ve çözmeye çabaladıklarını belirtti. Kapaklı’nın sorunlarını tüm partiler ve sivil toplum kuruluşlarıyla ortak bir akıl ile çözmek istediğini söyleyen Belediye Başkanı Mustafa Çetin, “Bizim tek derdimiz  Kapaklı’nın sorunlarının çözümü için  kalıcı çözümler üretmek, vatandaşın beklentilerini ve isteklerini yerine getirmek. Allah nasip etti bu görevi aldık. Zor bir görev aldığımızın bilincindeyiz ve bunun bilinci ile zaten yola çıktık” dedi.

 

“SIKI BİR DENETİM YAPILIYOR”

 

Başkan Mustafa Çetin, konuşmasının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Çerkezköy Belediyesi’ndeki imar vurgunu hatırlatılarak Kapaklı Belediyesi’nde böyle bir durumun olup olmadığının sorulmasına,“Biz göreve geldiğimiz günden bu yana hızlı bir şekilde bir iç denetim mekanizması oluşturmaya çalıştık. Yüksek maliyetler ile yapılmış birkaç tane ihalemiz var, bunlar henüz devam ediyor, kesin kabulü yapılmamış ihalelerimiz vardı. Bunlarda bazı yapılan denetimlerde yanlışlıklar bazı eksiklikler tespit ettik. Biz bunlarla ilgili gerekli mercilerden  müfettiş talebinde bulunduk. O esnada Çerkezköy’deki olay vuku bulunca biz de kendi içimizde bir iç denetim ekibi kurduk. Belediyemizde bununla ilgili sıkı bir denetim yapılıyor” dedi.

 

 “BANA KATKI SAĞLAYACAKLARA İHTİYACIM VAR”

 

Kapaklı’nın sorunlarını  öncelikle çözmek istediğini kaydeden Çetin, bunların çözümünde kendisine katkı sağlayacak herkese ihtiyacının olduğunu söyledi. Kapaklı Belediyesi’nin borcu konusunda da Başkanı Mustafa Çetin “Ben mazereti seven bir insan değilim. Ben görevi devraldım ve bütün şartlara rağmen bütün olumsuzluklara rağmen ne yapabilirim ben buna odaklandım. Bunu çok dillendirmek benim tarzım olmadı.  Meydanlarda çok ahkam kesenlerin kirli çamaşırları burada dosyalarda. Ben bunlarla uğraşmak istemiyorum. Kamu borçları, özel kredi borçları, ticari borçlar ve bir de doğacak borçlar toplamı 63 milyon 282 bin TL” dedi.

 

 

“ORTAK BİR NOKTADA BULUŞALIM”

 

Göreve gelmesinin ardından her kalemde tasarruf yapmaya başladığını söyleyen Çetin bir süre önce kurulan Kent A.Ş. ile ilgili de bilgi vererek “Belediyenin dışarıdan satın aldığı birçok hizmeti oradan yapabiliriz. Göreve geldiğimiz günden itibaren ben her kalemden tasarruf elde etmeye çalışıyorum. Her yerden tasarruf etmemiz gereken bir dönemdeyiz. Gazete reklamlarında da tasarruf ediyoruz. Tam sayfa yerine ya yarım yada çeyrek sayfa veriyoruz. Ben yerel basının ayakta kalmasını, yaşamasını, bölgenin sesi, kulağı, gözü olmasını istiyorum. Sizi de üzmeyecek bizi de üzmeyecek ortak bir noktada buluşalım” dedi. Büyükşehir yapısıyla beraber hizmet anlamında işin yüzde 70’inin büyükşehirde olduğunu, kendilerini de sorunları ve şikayetleri raporlayıp ilgili birimleri harekete geçirmekle görevli olduklarını kaydeden Başkan Çetin, taleplerin hayata geçirilmesi için çalıştıklarını belirtti.

 

1911 İÇİN BİR TALEP GELMEDİ

 

Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, belediyenin bazı birimlerini kültür merkezine taşıyarak belediye binasının giriş katında vatandaşla buluşacağı bir alan oluşturarak orada vatandaşı ağırlamak istediklerini ve Maddi olarak zor durumda olan 1911 Çerkezköy Doğanspor’un satılması ya da devri hakkında Kapaklı Belediyesi ile herhangi resmi bir görüşmenin yapılıp yapılmadığını sorusuna kendisiyle böyle bir görüşmenin olmadığını ve böyle bir talebinde gelmediğini belirtti.  

 

 

RESMİ BİR GÖRÜŞME YAPILMADI

 

Futbola inanılmaz bütçelerin harcandığını söyleyen Çetin “Bana kalsa ben o bütçeyle Kapaklı'ya iki tane yüzme havuzu yaparım.  Veya Kapalı’ya spor salonu yaparım. Gençlerimizin, çocuklarımızın daha çok faydalanabileceği işler için harcarım ki kendilerini geliştirebilecekleri imkanları olsun. Bizim yerel amatör futbol takımlarımızın asıl yapması gereken bence alt yapıya önem vermeleri. Başarı da buradan gelir.  Galatasaray ve Bursaspor  bir dönem alt yapıdan gelen futbolcular ile şampiyon oldu. Çerkezköy'de kurulan kulüplerde altyapı hiçe sayılarak direk yukarıdan gelen futbolcular ile yaşanan sorun ortada” dedi. Kahvaltıya katılan Kapaklıspor Kulübü Başkanı Nizamettin Çoban da 1911 Çerkezköy Doğanspor ile ilgili herhangi resmi bir görüşme yapmadıklarını söyledi.  

 

Haber /Şaban KARDEŞ-Seyit SÜREN

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10