50 ton malı bir gecede yok ettiler

Çorlu'da Vatan Kablo'ya getirdiği 2 dorse dolusu 2 milyon değerindeki işlenmemiş ham bakır levhaları çalan hırsızlar Çerkezköy polisinin oluşturduğu özel ekibin takibi sonucu bir hafta sonra Ä?

Çerkezköy 30.07.2019 20:32:00 0
50 ton malı bir gecede yok ettiler

Bulgaristan’dan ithal edilerek Çerkezköy gümrüğüne getirilip buradan da intermodal yöntemiyle Çorlu’daki Vatan Kabloya nakli sırasında ortadan kaybolan iki dorsenin izini süren Çerkezköy polisi takoteknik yöntemi ile kısa sürede şebekeye ulaştı. Bir haftalık çalışmanın ardından şebekinin altı üyesini gözaltına alan polis kaybolan 2 milyon değerindeki 50 tonluk Vatan Kabloya ait bakır levhaya ulaşamadı.

 

 

ŞEYTANA UYUP 2 TON BAKIR LEVHA ÇALDI

Çerkezköy’den İstanbul’da bir nakliye firmasında sekiz ay önce TIR şoförü olarak çalışmaya başlayan Serdal Kuş geçtiğimiz hafta Çerkezköy garından aldığı bakır levhaları fabrikaya götürmek üzereyken şeytana uyduğunu kaydederek rotasını İstanbul’daki hurdacılara çevirdi. Savcılıktaki ilk ifadesinde borcu olduğunu, bu malı satarak borçlarından kurtulacağını kaydeden Kuş,iddiaya göre internet üzerinden bulduğu hurdacılarla telefonda anlaşarak Çerkezköy’den çaldığı 50 tonluk bakır levhaları kilosu 28 TL’den satmak üzere İstanbul’daki hurdacı İsmail Ö.’ye götürdü.

 

 

GÜVENLİK KAMERALARINA SANİYE SANİYE YANSIDI

 

900 bin TL’ye anlaştığı bakır levhalar için iddiaya göre 10 bin TL alarak ikinci dorseyi getirmek üzere Çerkezköy’e hareket eden Kuş boş dorseyi yeniden otoparka bırakarak diğer yüklü dorseyi alıp yine  İstanbul’daki aynı adrese götürüp diğer malları da boşaltıp dorse ile birlikte TIR’ı Narin Caddesi üzerinde kontak anahtarını da üzerinde bırakarak sabaha karşı buradan bindiği ticari taksi ile Çorlu’ya, oradan da İstanbul’a kaçtı. Şüpheli Serdal Kuş’un kaçış anı ve soygun anı güvenlik kamaralarına saniye saniye yansıdı.

ÖZEL EKİP OLUŞTURULDU

Fabrikanın sevkiyatı yapılması gereken malları sorması üzerine gümrük işlemlerini takip eden firma yetkilileri 34 ZFM 74 plakalı TIR’larının takip cihazlarının söküldüğünü tespit etmesinin ardından durumdan şüphelenerek yaşanan bu hırsızlık olayını polise bildirdi. Şikayeti değerlendiren Çerkezköy polisi oluşturulan özel ekiple TIR’ın 24 Temmuz gecesine ait takograf ve HGS kayıtlarını takibe alarak zanlıların adresine ulaştı. İstanbul’da altı ayrı adrese düzenlenen eş zamanlı operasyonla gözaltına alınan şüpheliler Serdal Kuş, İsmail Ö. Kenan Ö. Cafer B. Arslan B. Osman B. ifadeleri alınmak üzere Çerkezköy’e getirildi.

TIR ŞOFÖRÜ TUTUKLANDI

Şüpheli Serdal Kuş ifadesinde olay gecesini dakika dakika anlatırken, İstanbul’da bulunan hurdacı İsmail Ö ile hurda levhalar için 900 bin TL’ye anlaştığını ve paranın 10 bin TL’sini olay gecesi aldığını kalanını ise 2 gün sonra alacağını iddia etti. Kuş o gece malları dorseden indirdiğini iddia ettiği Kenan O., Arslan B., Cafer B., Osman B’inde malları indirirken orada olduklarını söylemesi üzerine diğer şüpheliler ise malların çalıntı olduğunu bilmediklerini söyleyerek suçlamaları kabul etmediler. 2 milyonluk vurgun yapan şebekenin altı üyesi savcılık ifadesinin ardından tutuklama istemiyle mahkemeye sevk edildi. Mahkeme TIR sürücüsü Serdal Kuş’u tutuklarken, beş şüpheliyi ise serbest bıraktı.

BAKIRLARIN AKIBETİ GİZEMİNİ KORUYOR

Bir gecede Çerkezköy’den yapılan iki seferle zanlıların ifadesine göre ticari kaydı dahi olmayan Başakşehir’deki hurdacı dükkanına giren bakır levhalar sırra kadem basarken, firmaya sekiz ay önce şoför olarak giren Serdal Kuş’un çelişkili ifadeleri bile 50 tonluk bakır levhayı kim yada kimlerin kaça alıp kaça sattığı ise gizemini koruyor.

Haber/Şaban KARDEŞ-Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10