Tekirdağ ayağına Büyükşehir ev sahipliği yaptı

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, Roma İmparatorluğu döneminde inşa edilen 2 bin 200 yıllık Egnetia yolunun tarihsel önemine dikkat çekmek, yol üzerinde bulunan yerleri tanıtmak ve ülkeler arası kültürel

Tekirdağ 5.08.2019 14:05:00 0
Tekirdağ ayağına Büyükşehir ev sahipliği yaptı

Avrupa Birliği’nin desteğiyle Venedik Üniversitesi tarafından düzenlenen Fuorivia Egnatia Projesi kapsamında akademisyen ve öğrencilerden oluşan heyet, İtalya’dan başlayarak Arnavutluk, Makedonya ve Yunanistan sınırları içerisinde her yıl Egnetia Yolu’nun farklı bir etabını yürüdü. 2019 yılı itibariyle projenin son ayağı olan Türkiye’de yürüyüş başlatıldığı ve Egnatia Yolu üzerinde bulunan Tekirdağ’da, Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde yemekli bir toplantı gerçekleştirildi.

Süleymanpaşa ilçesinde faaliyet gösteren bir otelde gerçekleştirilen toplantıya Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Fatih Ünsal, Namık Kemal Üniversitesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Halim Orta, NKÜ üniversitesi öğretim görevlileri, Fuorivia Egnatia Projesi kapsamında İtalya’dan gelen Venedik Üniversitesi heyeti katıldı.

TEKİRDAĞ’DAN AYRILDILAR

Yapılan sunumda Roma İmparatorluğu’nun merkezi Bizans İmparatorluğu’nun başkenti İstanbul’u birbirine bağlayan Egnatia Yolu’nun ticaret faaliyetleri ve göç olgusuna etkisi, Tekirdağ’ın Egnatia Yolu’ndaki yeri ve önemi ile kent tarihi hakkında bilgiler verildi. Ayrıca Tekirdağ’ın Fuorivia Egnatia Projesi’nde yer almasının kentin tanıtımına ve turizmine olumlu etkilerinin olacağı değerlendirildi.

Toplantının ardından İtalya’dan gelen heyet ev sahipliğinden dolayı Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ve Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak’a teşekkür etti. Misafir heyet daha sonra Egnetia Yolu’nun bitiş noktası olan İstanbul’a gitmek üzere Tekirdağ’dan ayrıldı.

Haber/Melek ELMA


0282 726 91 91
0282 747 65 10