As'dan sürücülere bayram uyarısı

Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Mustafa As, Kurban bayramı tatili öncesi, karayollarında yaşanacak trafik yoğunluğuna karşı, sürücülerin çok dikkatli araç kullanmaya ç

Çerkezköy 7.08.2019 15:52:00 0
  As

Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası  Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa As, “Kurban bayramı tatili nedeniyle birçok vatandaşımız hem tatil yapmak hem de bayramı yakınlarıyla geçirmek için  çoğunun yakın yerlere akın etme telaşında olduklarını görüyoruz. Bu nedenle bayram trafiği özellikle Perşembe akşamı itibariyle ve Cuma günü  çok yoğun olacağından sürücülerin trafikte çok dikkatli olmaları gerekmektedir.Tüm sürücüler can ve mal güvenliği için mutlak surette trafik kurallarına uymalı,aşırı hızdan kaçınılmalı ve kurallar ihlal edilmesin. Emniyet kemerleri de mutlaka takılsın” dedi.

 

 TRAFİK KURALLARINA MUTLAKA UYALIM 

 

Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa As,  özellikle bayramlarda  hr zaman yurt içinde uzak  ve yakın mesafelerdeki yollarda trafik yoğunluğu yaşandığını ve sürücülerin çok dikkatli olması gerektiğini belirterek, “ Trafik kurallarına sürücüler her zaman her koşulda mutlaka uymalıdır. Trafik kurallarına uymak can ve mal güvenliğimiz acısından çok önemlidir.  Her bayram birçok insanımız trafik kazasında yaşamını yitiriyor. Özellikle Bayramlarda yollarda yaşanan araç yoğunluğu trafiği büyük ölçüde etkiliyor ve bu nedenle gerek otobüs şoförleri gerek özel otomobil sürücüleri trafik kurallarına kesinlikle uymalı ve aşırı süratten kaçınılmalıdır. Kesinlikle ve kesinlikle hiçbir sürücü aşırı sürat yapmasın. Hız limitini kesinlikle aşmayın” diyerek uyarıda bulundu.

 

UZUN YOLA ÇIKMADAN ARAÇ BAKIMI YAPILMALI

 

Mustafa As, uzun yola çıkacak sürücülerin araç bakımlarını  A-dan Z’ye bakımlarının yapması gerektiğini de kaydederek, “Her Bayram tatilinde gerek şehirlerarası, gerekse kent içlerinde trafik yoğunluğu büyük oranda artmaktadır. Bu nedenle kazalar çok sık meydana gelmekte ve birçok insanımız hayatını kaybetmektedir. Sürücü kardeşlerime sesleniyorum, çok dikkatli olun kesinlikle aceleci olmayın ve mutlaka kurallara uysunlar. Bayramlar, hüzünleri, acıları, matemleri değil, mutluluk ve sevinçleri paylaştığımız günlerdir. Bayramda trafik kazaları yüzünden yasa bürünüp, matemleri değil, sevinçleri yaşamalıyız. Bu nedenle  tüm sürücülerimiz lütfen kurallara uyun ve aşırı sürat yaparak trafik canavarı olmayın. Ne canınız yansın ne de canlar yansın. Emniyet kemerlerini hem sürücü hem de yanındakiler mutlaka takmalıdır. Görüş mesafesini ayarlayalım önde giden aracı yakından takip etmeyelim. Her hangi bir olumsuzlukta durabilecek bir mesafe aralığında takip edelim.Hızımızı da buna göre ayarlayalım.Uzun yola çıkacak sürücüler mutlaka araçlarına gereken bakımları yapmalıdır. Aracın A’dan Z’ye kadar her yönü ile freninden, yağına,motorundan yağına kadar tüm bakımlarının yapılası gerekmektedir. Tüm sürücülerimiz bu konuda gereken hassasiyeti göstersin ve cezai işleme maruz kalmasın. Araçlarda yangın tüpü  ilk yardım sağlık seti mutlaka bulundurulmalı. Tüm sürücülerimize her zaman kazasız belasız yolculuklar diliyorum. Hiçbir zaman unutulmamalıdır ki kaza geliyorum demez. Sık sık belirli noktalarda mola verelim. Özelliklede şunu hatırlatmakta büyük fayda görüyorum. Sürücüler yola uykusuz ve yorgun çıkmasın. Yollarda her zaman trafik kurallarına uyalım ve uymayanları da uyaralım. Özellikle de bu otoyollarda konulan uygulamalara da hassasiyet gösterelim”diye konuştu.

 

Haber/Seyit SÜREN

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10