Kurban pazarını denetlediler

Çerkezköy İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, İlçe Sağlık Müdürlüğü, İlçe Müftülüğü ve Çerkezköy Belediyesi Zabıta Müdürlüğünden oluşan ekip önceki g?

Çerkezköy 8.08.2019 19:11:00 0
Kurban pazarını denetlediler

Kurban Bayramı’na sayılı günler kala sağlıksız hayvanların kurbanlık yapılmasının önüne geçilmesi için yoğun gayret gösteren kurban komisyonu üyeleri özellikle küpesiz hayvanların kurbanlık olarak satın alınmamasını istedi.

 

TEK TEK DENETİMDEN GEÇTİLER

 

Çerkezköy Pınarça yolu üzerinde bulunan canlı hayvan pazarlarında üretici ve kurbanlık almaya gelen vatandaşların dilek ve temennilerini dinleyen kurban komisyonu üyeleri aşıları yapılmamış, kulak küpeleri takılmamış, veteriner sağlık raporu olmayan kurbanlıkların kesinlikle hayvan pazarına alınmamasını istedi.Yaklaşık beş saat süren denetimde kurban pazarında satışa çıkartılan 388 adet büyükbaş ve bin 926 adet küçükbaş hayvan tek tek denetimden geçti.

 

İKİ HAVYAN TESPİT EDİLDİ

 

Kurban pazarında denetleme yapan kurban komisyonu üyeleri kurbanlıkların öncelikle kurban vasfı taşıyıp taşımadıklarını tespit etti. Kurban vasfı taşımayan iki büyükbaş hayvan tespit eden komisyon üyeleri bu hayvanları işaretleyerek kurban yerinden çıkarılmasını sağladı. Komisyon tarafından yapılan açıklamada “ Kurban pazarında beş saat süren sıkı denetimde büyükbaş ve küçükbaş kurbanlıkların gözlerinin kör olup olmadığı, boynuzları ve kulaklarının dibinden kesilmiş ve dişlerinin olup olmadığına bakıldı. Ayrıca hayvanlarımızın gebe olup olmadığı, kuyruklarının olup olmadığı ve de yürüyemeyecek kadar zayıf ve topal olan hayvanların pazarda olup olmadığına bakıldı. Toplam 388 büyükbaş ve bin 926 küçükbaş tek tek denetimden geçti” dedi.

 

Haber/Seyit SÜREN

 

 

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10