Çerkezköy'de bayram hareketliliği

Çerkezköy'de Kurban  bayramı hareketliliği başladı. Dün başlayan bayram hareketliliği esnafı sevindirdi. Çerkezköy'lü esnaflar bayram da beklentileri doğrultusunda alışverişlerin olmad?

Çerkezköy 10.08.2019 08:00:00 0
Çerkezköy

 BAYRAMA ÜÇ GÜN KALA ÇARŞI ve PAZARI HAREKETLENDİ

 

Ramazan bayramından sonra işlerinin  durgun gittiğini belirten Çerkezköylü esnaflar Kurban bayramına üç gün kala bayram alışverişlerin beklentileri doğrultusun da olmasa da  hızlanmasıyla birlikte piyasanın da hareket kazandığını kaydettiler. Vatandaşlar giysi almak için özellikle bol ürün çeşidi olması nedeniyle büyük mağazaları tercih ediyorlar. Öte yandan Küçük çaptaki mağazalarda da bayram hareketliliği yaşanması ilçedeki genelinde esnafların yüzünü güldürdü. Çerkezköy Pazarcılar Derneği’nin aldığı karar ile Çerkezköy Kapalı Pazar yeri de arife günü olan Cumartesi günü de Pazar kurulacağı belirtildi.

 

 VATANDAŞLAR GİYEME EN ÇOK İLGİ GÖSTERİYOR

 

Vatandaşlar her dini bayramda olduğu gibi bu  kurban bayramında da çarşılardaki mağazalar olmak üzere pazardaki giyim tezgahlarına akın ettikleri görüldü. Yüzlerce esnafın tezgah açtığı pazarın Arife günüde akşama kadar açık kalacağı kaydedildi. Bayram hazırlığı yapan vatandaşlar çarşı pazarda kendi bütçelerine uygun giysileri tercih ettikleri gözlenirken, bazı vatandaşlar pazardan giyinmenin daha  ekonomik  olduğunu  söylediler. Bazı vatandaşlar ise mağazaları tercih etmelerinin nedenini hem kalite bakımından hem de değiştirme olanağın bulunması nedeniyle tercih ettiklerini dile getirdiler.

 

ŞEKERCİLERDE DE HAREKETLİLİK VAR

 

Vatandaşların bayram hazırlığı nedeniyle yaptıkları alışverişlerde tatlıcılarda  ve şekercilerde de  hareketlilik yaşanıyor. Bayram  nedeniyle  çok sayıda iş yerlerinde bayram şekeri satışları başladı. Cam şekeri, çikolata ve lokum , olmak üzere yüzlerce şeker çeşidi satışa çıkarıldı. Vatandaşların taleplerini karşılamaya çalışan esnaflarda tatlı bir bayram telaşı yaşanıyor.  

 

 

 ESNAFLAR  BEKLENTİLERİ GİBİ OLMASA DA HAREKETLİLİKTEN MEMNUN

 

  Çerkezköy’lü esnaflar bayram da beklentileri doğrultusunda alışverişlerin olmadığını ancak yinede  bayram hareketliliğinden memnun olduklarını belirttiler. Esnaflar bayram hareketliliğinin başladığı Perşembe günü  itibariyle satışlarının afife günüde geç saatlere kadar  devam ettireceklerini ve vatandaşları mağdur etmeyeceklerini söylediler.    

 

  HALK PAZARINDA DA HAREKETLİLİK YŞANDI

 

Bayram öncesi market ve pazarda da alışveriş yaparak ihtiyaçlarını gidermeye çalışan vatandaşlar  fiyatların normal seyretmesinden memnun olduklarını dile getirdiler. Pazar esnafı da çarşı esnafı gibi satışların beklentilerinin altında olduğunu ancak bayram nedeniyle satışlarda yüzde onluk bir artış olduğunu kaydetti.

 

Haber / Seyit SÜREN

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10