Protokol ilk gün bayramlaşacak

Çerkezköy'de Kurban Bayramı dolayısıyla resmi bayramlaşma bayramın birinci günü yapılacak. Çerkezköy Kaymakamlığı Yazı İşleri Müdürlüğünden Kaymakam Atilla Selami Abban imzasÄ?

Çerkezköy 10.08.2019 08:03:00 0
Protokol ilk gün bayramlaşacak

Çerkezköy’de vatandaşların Kurban Bayramını huzurlu bir şekilde geçirmeleri için tüm tedbirler alındı.

 

BAYRAM NAMAZI 07.04’TE

 

Çerkezköy Kurban Bayramı’nı Salı günü sabah 06.50 de kılınacak Bayram Namazı ile kutlamaya başlayacak. Çerkezköy Müftülüğü Kurban Bayramı nedeniyle tüm camilerde özel olarak vaazlar düzenleyecek. Çerkezköy Kaymakamlığı Yazı İşleri Müdürlüğü'nden Kaymakam Metin Kubilay imzasıyla yapılan açıklamaya göre bayramlaşma Kurban Bayramı'nın ilk günü yani Pazar günü saat 14.00 ile 15.00 saatleri arasında Çerkezköy Belediye binası önünde yapılacak. Protokol bayramlaşmasına kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, sivil toplum kuruluş temsilcileri ile vatandaşların katılması bekleniyor.

 

 

TÜM TEDBİRLER ALINACAK

 

Çerkezköylülerin huzurlu bir Kurban Bayramı geçirmeleri için tüm tedbirler alındı. Bayram dolayısıyla İlçe Emniyet Müdürlüğü ve İlçe Jandarma Komutanlığı tarafından umuma açık yerlerin kontrolü yapılırken, kimlik denetlemeleri de artırılacak. Bayram tedbirleri kapsamında PTT ve kargo şirketleri aracılığı ile gelen ve gönderilen kolilerden şüpheli görülenler  kontrolden geçirilecek. Hırsızlık olaylarının önlenmesi için devriye hizmetleri artırılarak yürütülecek, otobüs terminali ve tren garında yolcu hareketliliği göz önüne alınarak gerekli tedbirler alınacak. İlçe Sağlık Müdürlüğü ve Çerkezköy Devlet Hastanesi Başhekimliği de koruyucu hekimlik hizmetlerini artırarak yürütecek. Bayram süresince sağlık hizmetlerinin aksatılmadan yürütülmesi için önceden nöbet cetvelleri düzenlenerek nöbetçi personele tebliğ edilecek. Ambulans araçları şoförleriyle birlikte hizmete hazır olacak şekilde planlanarak göreve hazır vaziyette bekletilecek.

 

  FİYAT DENETİMLERİ ARTIRILACAK

 

 Tekirdağ ve Çerkezköy Belediyesi de itfaiye teşkilatlarını çalışır halde 24 saat esasına göre hizmet verecek şekilde hazır bulunduracak. Su ve kanalizasyon gibi hizmetlerin aksatılmaması için bakım ve onarımlar önceden tamamlanacak ve meydana gelebilecek arızalara acilen müdahale edecek nöbetçi ekipler, 24 saat esasına göre planlanacak. Karaborsa ve fahiş fiyatla satışların önüne geçilebilmesi için fiyat denetim ve kontrollerine ağırlık verilecek.Ekipler bayram süresince vatandaşların ekmek ihtiyaçlarını karşılanması amacıyla ekmek fabrikaları ve fırınlara kapatılmamaları için gerekli tebliğleri yapılacak.

 

 HAZIR EKİP BULUNDURACAK

 

TREDAŞ İşletme Müdürlüğü tarafından da elektrik dağıtım sisteminde meydana gelebilecek arızalar ve muhtemel elektrik kesilmelerine karşı gerekli tedbirler alınarak hazır ekip bulundurulacak. PTT Müdürlüğü de posta gönderilerinin artışı nedeniyle dağıtımların aksatılmaması, telefon ve telgraf haberleşmeleri de artacağından dolayı bu konuda gerekli tedbirleri alacak. İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekipleri gıda üretimi yapan yerlerin, belediye ve ilgili meslek odalarıyla da işbirliği yapılarak bayram öncesi ve süresince denetimleri artıracak. Bayram’da ihtiyaç duyulması halinde aranacak önemli telefon numaraları da verildi. Bunlar ise şöyle: İlçe Emniyet Müdürlüğü; 726 91 21 ve 155, İlçe Jandarma Komutanlığı 726 50 17 ve 156, İlçe Sağlık Müdürlüğü 726 47 43, Devlet Hastanesi Başhekimliği 736 80 00, 736 80 65 Belediye Zabıta Amirliği 726 50 19, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü 726 50 35, TREDAŞ İşletme Müdürlüğü 725 57 29  PTT Müdürlüğü 726 61 00, İtfaiye 110, Trafik 154, Acil Yardım ve Kurtarma Ekibi 112.

 

Haber/Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10