Kapaklı Kartalspor'da yeni dönem

Kapaklı'da uzun yıllardır A Takım ve alt yapıda mücadele eden Kapaklı Kartalspor yapılan olağanüstü kongre ile görev değişikliğine gitti. Mevcut başkan Uğur Atıcı'nın aday olmadı

20.08.2019 16:20:00 0
Kapaklı Kartalspor

Kapaklı’da faaliyetlerini sürdüren Kapaklı Kartalspor yönetimi yapılan kongre ile el değiştirdi. Alt yapı sorumluluğunu yapan ve Kapaklı Altay Futbol Okullarının da sahibi olan Ümit Saraç kulübün yeni başkanı olurken, yönetimde Oğuz Özbek, Kemal Topçu, Özkan Aşık ve Turhan Kurt gibi isimler yer aldı.

 

“ALT YAPIYA ÖNEM VERECEĞİZ”

 

Alt yapıda yeni bir oluşuma gittiklerini kaydeden Kapaklı Kartalspor Başkanı Ümit Saraç, önümüzdeki beş yıl A takım düzeyince bir oluşum yapmayacaklarını ve tüm yatırımlarını ise alt yapıya vereceklerini ifade etti. Alt yapıdaki en büyük futbolcularının 12 yaşında olduğunu söyleyen Saraç “ Takım iyi bir eğitim ve 3-5 yeni takviye ile her yıl şampiyon olabilecek güçtedir. Hedeflerimiz yurt içinde yapılan ve Türkiye’de ki tüm scaut ekiplerinin orda olduğu ulusal turnuvalara katılmaktır. Oyuncularımızı tüm ülkeye tanıtıp daha iyi eğitim alabilecekleri kulüplere göndermek olacaktır” dedi.

 

“BU İŞİN MUTFAĞINDAN GELDİM “

 

Aynı zamanda Beden Eğitimi öğretmeni olarak görev yaptığını kaydeden Saraç, bu işin mutfağından geldiğini ve tamamen alt yapıdaki oyuncularını akademi takımlarına göndermek ve 5 yıl sonra kuracakları ilk A takım oluşumunu kendi öz kaynakları ile yapmak istediklerini vurguladı. Saraç “ Kapaklı’da A takım düzeyinde olabilecek bir çok çocuğumuz varken neden İstanbul’dan ve yurt dışından gelen oyuncu oynatalım. Bu konuda esas olan oyuncuyu okuyabilmek ve onun eksiklerini görebilmektir. Gerekirse bireysel takviyelerle onu müsabakalarda oynayabilecek düzeye getirmektir” dedi.

 

ÜST DÜZEY TARAMA YAPILACAK 

 

Kapaklı Altay Futbol Okullarında da eğitimlere devam edileceğini ifade eden Saraç “Buradaki bir diğer hedefimiz ise Altay Futbol okullarında yetişen ve gelecek vaat eden sporcuları keşfedip Kapaklı Kartal Spor bünyesinde oynatabilmektir” dedi. Okullarda üst düzey bir tarama yapacaklarını söyleyen Saraç “Amaç bir öğrencimizin hayatına küçük bir dokunuş yapabilmek ona kılavuz olabilmek onun hayallerini gerçekleştirmesine yardımcı olmak olmalıdır” dedi.

 

Haber/Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10