Tekirdağ'da Zafer Bayramı resepsiyonu düzenlendi

30 Ağustos Zafer Bayramı Resepsiyonu, Vali Aziz Yıldırım'ın ev sahipliğinde Ramada Otel'de gerçekleştirildi.

Tekirdağ 31.08.2019 17:41:00 0
 Tekirdağ

Resepsiyona; Tekirdağ Milletvekilleri Enez Kaplan, Mustafa Yel, Çiğdem Koncagül,  5. Kolordu Komutan V. Tuğgeneral Ercan İlhan, Garnizon Komutanı Tankçı Kur. Alb. Cumhur Mustafa Kıcanaoğlu, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Merkez Valisi Halil Ulusoy,  Baro Başkanı Av. Sedat Tekneci, Vali Yardımcıları, İlçe Kaymakamları, İl Emniyet Müdürü Mustafa Aydın, İl Jandarma Komutan V. Albay Haşim Göksel, protokol üyeleri, kurum müdürleri, siyasi parti ve STK temsilcileri şehit aileleri ve gaziler katıldı.

 

 

“GURUR VE MUTLULUĞUNU YAŞIYORUZ”

 

Resepsiyonda konuşma gerçekleştiren Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım “ 30 Ağustos zaferi de, milletimizin sonsuza kadar hür ve bağımsız yaşayacağının tüm dünyaya somut bir ilanı ve ispatı olmuştur.Bu zaferin 97. yılını kutlamanın gurur ve mutluluğunu yaşıyoruz. Bu özel günde davetimize icabet edip, zaferimizin coşkusuna ortak olan herkese teşekkür ediyorum. Her milletin hayatında önemli tarihler vardır. Ağustos ayı da Türk tarihinde bir dönüm noktasıdır. 26 Ağustos 1071’de Sultan Alparslan ve onun şanlı ordusu, Bizans İmparatorluğu’na karşı kazandıkları parlak bir zaferle Anadolu’nun kapılarını ardına kadar açmış, Malazgirt Zaferi ile bu topraklar kıyamete dek Türk Milleti’ne vatan olmuştur.  Önce Selçuklu, ardından da Osmanlı Devleti ile Anadolu’yu bir Türk yurdu haline getiren şanlı ecdadımız, bu topraklarda adaleti, huzuru, kardeşliği, birlik ve beraberliği egemen kılarak; her renkten, her ırktan, her dinden ve her mezhepten insanın barış, huzur ve refah içinde yaşamasını sağlamıştır. 3 kıtada yüzlerce yıl adalet ve huzur dağıtan Osmanlı Devleti 20. yy’ın başında sömürgeci Batılı devletlerin paylaşım plânlarının hedefi olmuş, Anadolu sömürgeci Batılı devletlerin işgaline açık hâle gelmiştir. İşte bu noktada Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının öncülüğünde Kurtuluş Savaşı’nı başlatan Türk Milleti, bütün zorluklara ve imkânsızlıklara rağmen genci - yaşlısı, erkeği - kadını, doğulusu - batılısı, şehirlisi - köylüsü bir araya gelerek dünyanın görüp görebileceği en onurlu Kurtuluş Savaşı’nı vermiştir.26 Ağustos 1922’de Afyon Kocatepe’de başlatılan Büyük Taarruz ile işgalci güçler 30 Ağustos 1922’de Dumlupınar’da bozguna uğratılmış ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti kuruluşunun temeli böylece atılmıştır. Bu görkemli zaferle Anadolu, kıyamete dek Türk yurdu olmuştur” dedi.

“HAİN ODAKLAR VE ONLARIN KİRLİ MAŞALARI HALA VAR”

Yıldırım “ Nasıl ki o dönemlerde vatanımız üzerinde kirli emelleri olanlar varsa, şimdilerde de ülkemizi bölmek, parçalamak isteyen hain odaklar ve onların kirli maşaları hâlâ var.Unutulmamalıdır ki; Türk Milleti tarihin hiçbir döneminde devletsiz kalmamıştır, hiçbir döneminde istiklâl ve hürriyetinden asla taviz vermemiştir. Nasıl ki şanlı ecdâdımız geçmişte bu mukaddes topraklar için kanını, canını feda etmiş ise, bundan sonraki süreçte de aynı azim ve kararlılık içinde olan bizlerin, vatanımızı sonsuza kadar yaşatmak için hiçbir fedakârlıktan kaçınmayacağımızı herkes bilmelidir. Şundan hiç kimsenin şüphesi olmasın: Dün olduğu gibi bugün de, ülkemizin ve Türk Milleti’nin bölünmez bütünlüğüne; birliğine, beraberliğine ve kardeşliğine yönelik her türlü hain saldırıya ve her türlü karanlık odağa rağmen; aziz milletimiz, geçmişten aldığı ilhamla, millî birlik ve beraberlik şuuru içinde, hür ve bağımsız yaşama azim ve kararlılığını ilelebet sürdürecektir. Yeryüzündeki hiçbir güç, Türk Milleti’ne asla diz çöktüremeyecektir. Bu büyük ülkenin ve milletin bir ferdi olarak yarınlar adına en büyük hedefimiz, Türkiye Cumhuriyeti’ni muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarmak, milletimize daha güzel imkânlar sunmak; bu mukaddes vatanı, kanlarıyla sulayan ecdâdımıza layık olmanın bilinci ve gayreti ile birlik ve beraberliğimizi bozmadan ülkemizi daha da yüceltmek ve güçlendirmektir.Bu vesileyle, aziz milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutluyor; cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere İstiklâl Savaşı’mızın tüm kahramanlarını, şehitlerimizi saygı ve rahmetle, gazilerimizi minnet ve şükranla anıyor, hepinize saygı ve sevgilerimi sunuyorum” diye konuştu. Vali Yıldırım’ın konuşmasının ardından Tekirdağ Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri gece boyunca müzik dinletisi sundu.

Haber/Sevay KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10