Gümüş: Tüm okullarımız tekli eğitime geçti

Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş, dün  gazetemize yaptığı açıklamada Çerkezköy'de yeni açılan, inşaatı tamamlanan okullar ve tekli eğitime geçiş yapan ok

Çerkezköy 3.09.2019 14:21:00 0
Gümüş: Tüm okullarımız tekli eğitime geçti

Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş,  bu yıl yeni açılan Çerkezköy OSB Ortaokulunun 9 Eylül 2019' da eğitim öğretime başlayacağını belirtti. Gümüş, "Çocuklarımızla buluşacak olan ÇOSB Ortaokulu 32 derslikli ortaokulumuzu Milli Eğitim Bakanlığımızın sağladığı ödenekle donatmaya devam ediyoruz” diyerek bu yıl eğitim hayatına başlayacak olan diğer okulları da belirtti.

 

2019-2020 EĞİTİM ÖĞRETİM YILINDA ŞLÇEMİZDE 7 YENİ OKUL AÇILDI

 

Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş, Çerkezköy'de 2019-2020 eğitim öğretim yılında mevcut okullarla birlikte yedi okulun daha faaliyete geçeğini belirtti. İlçe Milli Eğitim Müdürü Gümüş, "İlçemizde inşaatı biten ve hazırlıkları tamamlanan yedi tane okul 2019-2020 eğitim öğretim yılında faaliyete geçecek. Bunlar, Azize Şahap Bozkurt Anaokulu, Çerkezköy Ticaret Sanayi Odası Trakya Anadolu Lisesi, Selahaddin Eyyubi Anadolu İmam Hatip Lisesi,  Erdem Uçar İmam Hatip Ortaokulu, Yusuf Şenel Ortaokulu, Mehmet Akif Ersoy İlkokulu, Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi'nin Mevlana ilkokulu’nun yanına yaptırdığı  (ÇOSB)  32 derslikli ortaokul bu  eğitim öğretim yılında  eğitime başlayacaklar. İki tane daha açılacak yeni okulumuz var, onların da inşaatı şu an hızla devam ediyor inşallah onlarda kısa süre içinde açılacak" dedi.

 

İNŞAATI DEVAM EDEN OKULLAR ŞUNLAR

 

Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş inşaatı devam eden okulların bulunduğunu kaydederek “ İlçemizde İnşaatı devam eden okullarımızda var. Veliköy'de bir ilkokul var. Veliköy OSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Ambardere'de 24 derslikli Anadolu Lisesi, Ambardere'de 200 öğrencilik pansiyon, Domuz derede 24 derslikli ilkokul ve ortaokul ile Enesler Anadolu İmam Hatip Lisesinin spor salonu var. Bunların inşaatı hala devam ediyor” diye bilgi verdi.

 

'5 OKUL NORMAL EĞİTİME DÖNDÜ'

 

Hüseyin Gümüş, bu yıl tüm okulların tekli eğitime geçtiğin ide belirterek, "Bu yeni eğitim öğretim yılında Cumhuriyet İlkokulu, Mevlana Ortaokulu, Mevlana İlkokulu, Kızılpınar İlkokulu, Atatürk İlkokulu olmak üzere 5 okulumuz da  ormal eğitime döndü. Böylece tamamı normal eğitime yani tekli eğitime dönmüş oldu”dedi. Gümüş İlçede okul ve derslik yaptıran hayırseverlere de eğitime katkı ve destekleri nedeniyle teşekkür etti.

 

Haber/Seyit SÜREN


0282 726 91 91
0282 747 65 10