Akay: Bu açıklamalar bana vız gelir

Önceki gün meclis üyeleri ve partililer ile Fatih Mahallesinde düzenlediği basın toplantısında AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Ümit Kök'ün 'Lütfen yancılık yapma yatırım yapm

Çerkezköy 4.09.2019 13:41:00 0
Akay: Bu açıklamalar bana vız gelir

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, AK Parti İlçe Başkanı Ümit Kök’e yaptığı açıklamalardan ötürü sert tepki verdi.

“ÇERKEZKÖY MENFAATİNE İŞ YAPILIYOR”

“Bu arkadaşlar benim muhatabım değil, ayrıca kimseyi yanıltmak gibi, kamuoyuna yanlış bilgi vermek gibi bir niyetimiz de yok.” diyen Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, “Vatandaşın bize olan teveccühü ortada konuşmaya gerek yok. Hal böyle iken çıkıp konuşmanın anlamı yok. 6 ay evvel önce aynı ilçe başkanı ile zaten siyaset yaptık. Sonucunu görüyoruz. Vatandaşın da teveccühü oldu, buna saygı duymayı öğrenecekler. Bizim yayınladığımız haberin başında da sonunda da Devlet Su İşleri ile ortak iş yaptığımızı söylüyoruz. Devlet Su İşleri ile aylardır görüşme halindeyiz. Bizim arkadaşlarımız ve DSİ ortak bir çalışma yapmış. Çerkezköy menfaatine iş yapılıyor. Bu seviyesizliğe cevap vermeye niyetim yok.” dedi.

“ÖNCE SEVİYELİ DİL İLE SİYASET YAPMAYI ÖĞRENSİNLER”

Protokol gereği Çerkezköy Belediyesi’nin derelerin temizliği ile alakalı hiçbir sorumluluğu olmadığını kaydeden Akay, “2013 yasasında bu protokol geçersiz oldu. Büyükşehir olduk biz. Bunu çıkıp açıklamaya gerek var mı? Onun aracı az, bunun aracı fazla mı diyelim. Akıl alacak gibi değil, Allah akıl fikir versin. Önce seviyeli dil ile siyaset yapmayı öğrensinler. Çerkezköy’ün meclis üyeleri, burada yöneticilik yapmak için görev alan arkadaşlar Büyükşehir sorumluluklarını dahi bilmiyorlar.  Bugün dere ile ilgili, devlet yatırımları, okul yatırımları ile ilgili herkesin hakkını herkese veririm. Bu tür açıklamalar bana vız gelir. Ben Çerkezköy’ün menfaati olan her şeyin arkasından koşarım. Yazılı önerge ile Çerkezköy’ün altyapısı ile ilgili soru sordular. Ben de diyorum ki, bu şuna benzer; elektrik ile ilgili belediyeye soru sormaya benzer. Bu projelerin konumu, konusu 2013’de devredilmiş zaten. Bunu hatırlattım ben mecliste. Belediyenin bir sorumluluğu yokken ben cevap veremem. Çerkezköy’ün şu sorunu var Büyükşehir meclisinde görüşelim bunu denilsin ben de peşinden koşayım, niyetlerinin de iyi olduğuna inanayım. Konu çok net, bir şeyden sıyrıldığım yok.” dedi.

“BU SEVİYE İLE BUNU BİLEMEZLER”

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin ve Çerkezköy Belediyesi’nin Çerkezköy’de koyduğu enerjinin ortada olduğunu kaydeden Akay, “Bu enerjiden memnun kalan vatandaşlar 31 Mart günüde değerlendirmesini yapıp sandıkta seçimini yapmışlardır. Bu arkadaşlar enerjimizden rahatsız olmuş olabilirler. Üstüme aldığım hiçbir şey yok. Bir sürü projede yer teslimimiz var. Bakın kültür merkezi, 11 bin metrekare yer devri yapmışım. Çerkezköy Belediyesi’ne tapulu tam 11 bin metrekare yeri devretmişim. Havuzun yapıldığı yerin yer devrini yine Çerkezköy Belediyesi yaptı. Osmanlı caddesinde bugün okul yapılıyor, bana diyorlar ya okul yatırımlarının neresindesin diye, Çerkezköy Belediyesi 9 bin 800 metre karşılıksız yer teslim etmiş arkadaş. Ben bunu konuşmayacak mıyım? Veliköy Organize Sanayi Bölgesinin  içerisinde yapılan okulu bir tek sözle 14 bin metrekare yer teslim ettim. Ben bunlara konuşmayayım mı şimdi? Bu arkadaşlar bundan neden rahatsız oluyor. Belediye destek oldu, yer teslim etti neden diyemiyor. Ben hangi kurum, kişi, kişilik, siyasi parti kim varsa hakkını veririm. Çıktım defalarca AK Parti Milletvekili Ayşe Doğan’a teşekkür ettim. Ama bu arkadaşlar bu seviye ile bunu bilemezler. Kendilerini çıkıp önce millete anlatsınlar.” dedi.

Haber/Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10