Sürdürebilir ve temiz üretim konusunda bilgilendirildiler

Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi tarafından 'Sürdürebilir ve Temiz Üretim paneli gerçekleştirildi. Schnee Gruppe Genel Müdürü Mehmet Savaş'ın moderatörlüğünü yaptığı panelde

Çerkezköy 17.09.2019 16:47:00 0
Sürdürebilir ve temiz üretim konusunda bilgilendirildiler

Dün saat 14.00’de Çerkezköy Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü konferans salonunda gerçekleştirilen panele ÇOSB Bölge Müdürü Mehmet Özdoğan, Kapaklı OSB Bölge Müdürü Mehmet Hızlı, fabrika yöneticileri katıldı.

 

“RAPOR 96 SAYFADAN OLUŞUYOR”

 

Programda konuşan ÇOSB Kurumsal İletişim Müdürü Gökhan İnce “ Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi olarak hizmetlerimiz neticesinde ortaya çıkan ekonomik, sosyal, çevresel etkileri nasıl yönettiğimizi anlattığımız sürdürülebilirlik raporu yönetim kurulu paneline hepiniz hoş geldiniz. Bugün aramızda olan pek çoğunuzun da bildiği üzere sürdürülebilirlik ekonomik, çevresel, toplumsal gereksinimlerin gelecek kuşakların yaşam koşullarına zarar vermeden karşılanmasını hedefleyen bir dünya görüşü bunu pek çoğumuzda biliyoruz. Biz bu raporumuzu hazırlarken 4562 sayılı OSB kanunu yönetmeliği ayrıca imar kanunu çevre mevzuatı çerçevesinde hazırladık. Finansal olmayan verilerimize de - raporlama ürünü olarak bu raporumuzda bilgilerinize sunduk. Şunu özetle belirtmekte de fayda var; Bu çalışma 96 sayfadan müteşekkir ve bölgemizdeki bütün birimlerdeki arkadaşlarımızın katkılarıyla oluşmuştur malum olduğu üzere ekonomik, çevre ve sosyal yöne bir bakış getirmek bölgenin bakışını ortaya koymak amacıyla hazırlandığından dolayı özetle uzun vadeli bir perspektif ile bu çalışmalarımızı yürütmekteyiz” diye konuştu.

 

 

“80 BİN KİŞİYE HİZMET VERİYORUZ”

 

İnce “ Raporumuz 96 sayfadan oluşuyor. Vizyonumuzda değerlerimizden bahsettik. Sadece parayla ilgilenen bir kurum değiliz. Biz yaklaşık kurum içerisinde 265 kişi olarak hizmet veriyoruz. Ama hizmet verdiğimiz toplam kişi sayısı 254 fabrikada yaklaşık 80 bin kişidir. Türkiye'nin en büyük Organize Sanayi Bölgeleri'nden birisiyiz. Yaklaşık 10'a yakın farklı paydaşlarımızdan görüş aldık. Bunlar direk OSB içerisinde olan firmaların üst düzey yöneticileri gerekse dışarıdan tedarikçilerimizden de görüş aldık. Şöyle söyleyeyim sürdürülebilirlik raporlarının objektif olması hususunda dış görüşün önemi olduğu muhakkak. Yani biz kendimizi övme konusunda hareket edebiliriz ama dış bakış gerçekten önemli bizim için. İyi yönlerimizi övdükleri gibi ihtiyaç duyulan noktaları da vurgulamışlar. Biz 2018 yılında dört yıllık bir stratejik plan yapmıştık ki yine Türkiye'de bir OSB olarak ilk yapılan stratejik planlardan birisiydi. Geçen yıl hazırladığımız dört yıllık dört yıl içerisinde neler yapacağımız, finansmanı nasıl sağlayacağımızı ortaya koyduğumuz bir stratejik plandı” dedi.

 

 SORUNLAR VE ÇÖZÜM ÖNERİLERİ TARTIŞILDI

 

Schnee Gruppe Genel Müdürü Mehmet Savaş’ın moderatörlüğünü yaptığı panelde TUBİTAK-MAM Çevre ve Temiz Üretim Enstitüsü Uzman Araştırmacı Tuba Budak Duhbacı, SKD-İş Hayatı ve Sürdürebilir Kalkınma Derneği Genel Sekreteri Konca Çalkivik, SKD İş Hayatı ve Sürdürebilir Kalkınma Derneği Teknik Danışmanı Ferda Ulutaş İşevi ve Doğa Koruma Yönetmeni Eren Atak ‘ Sürdürebilir ve Temiz Üretim’ konusunda katılıcıları bilgilendirirken, sektörde bu alana ilişkin sorunlar ve çözüm önerileri tartışıldı.

 

Haber/Faik Onur KAYA

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10