Esrar ve eroin satıcılarına devlet tokadı

Son günlerde Çerkezköy'de artan uyuşturucu olayları karşısında harekete geçen Çerkezköy Cumhuriyet Başsavcılığının Çerkezköy'de eroin ve esrar başta olmak üzere uyuşturucu

Çerkezköy 24.09.2019 18:34:00 0
Esrar ve eroin satıcılarına devlet tokadı

 

Çerkezköy Cumhuriyet Başsavcılığı Çerkezköy’de artan uyuşturucu dosyalarının nedenini ve kaynağını bulmak için başlattığı soruşturma kapsamında savcılığın altı ay boyunca yürüttüğü operasyon kapsamında bazı anne ve babaların savcılardan yardım istemesi üzerine Çerkezköy Cumhuriyet Başsavcılığı görevli savcılık marifetiyle soruşturmayı derinleştirirken, 30’dan fazla tanığın ifadesine başvurdu. İfadeler ışığında soruşturmayı derinleştiren Cumhuriyet Savcısı Yunus Özdemir ‘in talimatıyla polisin altı ay süren teknik ve fiziki takibi şüphelilerin uyuşturucu satış tekniklerini deşifre ederken, kimliklerini tek tek ortaya çıkardı.

 

 

 

DÖRDÜ KADIN 11 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

 

Önceki gün sabaha karşı Tekirdağ İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ve Çorlu Narkotik Suçlarla Mücadele Grup Amirliği Ekiplerinden oluşan,özel hareket polislerinin de destek verdiği 100’e yakın polisin 8 adrese eş zamanlı şafak operasyonu ile neye uğradığını şaşıran uyuşturucu tacirleri kaçacak yer bulamadı. Kimlikleri belirlenen 15 zanlıdan 11’i  yaka paça gözaltına alınırken,  polis satıcı olduğu kaydedilen bir kadının da özel bir hastanede ameliyat olduğu bilgisine ulaştı. Operasyonu yürüten Cumhuriyet Savcısı Özdemir’in talimatıyla hastanede polis kontrolünde tutulan zanlı doktor raporunun ardından gözaltına alınacağı kaydedildi. 

 

 

ŞAFAK OPERASYONU İLE GÖZALTINA ALINDI

 

Zanlıların ev ve işyerlerinde yapılan aramalarda ele geçen silah ve uyuşturucular polis tarafından delil torbalarıyla toplanırken, operasyon anını karadan ve havadan an ve an kameraya alan emniyet güçleri 15 zanlıdan 11’i şafak operasyonu ile gözaltına alırken, kimliklerini saptadığı dört zanlıyı ise öğlen saatlerinde saklandıkları adreste gözaltına aldı. Operasyonda soruşturma savcısı Yunus Özdemir’in verdiği ek gözaltı süresi devam ederken, son aylarda uyuşturucu satıcılarına yönelik en kapsamlı operasyon olarak kayıtlara geçen şafak operasyonu ile Çerkezköy’deki uyuşturucu satıcılarına devlet ağır bir tokat atmış oldu. Olayla ilgili olarak gözaltına alınan 11 şüpheli sağlık kontrolünün ardından sorguları yapılmak üzere emniyete götürülürken, zanlıların önümüzdeki günlerde Çerkezköy Adliyesine çıkarılacağı kaydedildi.

 

 

 Haber / Şaban KARDEŞ

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10