Akay'dan adaylık iddialarına cevap

Önceki gün 10 mahalle muhtarıyla birlikte yemekte bir araya gelen Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay son günlerde kamuoyunda sıkça dillendirilen 'Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığÄ?

Çerkezköy 25.09.2019 19:18:00 0
Akay

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay önceki gün gerçekleştirdiği toplantıda basın mensuplarının sorularını cevapladı.

 

“ÇERKEZKÖY’E DAİR YAPILACAK İŞLERİMİZ VAR”

 

Çerkezköy’e dair yapılacak çalışmaların olduğunu ifade eden Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay “ 6 aylık Çerkezköy Belediye Başkanıyım. 31 Mart 2019’da da 5 yıllık yetki aldım. Kamuoyunda böyle şeyler konuşuluyor olabilir, teşekkür ediyorum. Ancak şu anda Çerkezköy’e dair yapılacak işlerimiz var. Çerkezköy’e dair verdiğimiz sözler var. Bu sözlerin peşinde koşmakla yükümlüyüz. Bunun vakti ve zamanı bugün değil. Zamanı geldiğinde benim tarafımdan konuşulmaya başlanır. Ama şu anda öyle bir durum yok. Şu anda daha 4 buçuk yıllık bir görev süremiz var. Çerkezköy’ün eksiklere hangi yatırımlar kazandırılabilir şu an onu planlıyoruz” ifadelerine yer verdi.

 

“KULÜBÜ SATMAYA ÇALIŞANLARA TAVRIMI KOYDUM”

 

Basın mensuplarının 1911 Çerkezköy Doğanspor ile ilgili yönelttiği soruyu da cevaplayan Akay ”1911 Spor Kulübü'ne de diğer spor kulüplerine hatta 1911'e bir üst ligde oynadığı için biraz daha pozitif ayrımcılık yaparak ben geçen dönem 5 yılımı yaşadım. Geçen sene itibaren görüşlerim belliydi. Bunları paylaşmıştım. Son dönemde 1911 ile alakalı açıklamada yaptım. Derdim spor kendi zemininde kendi yolunda kendi işini yapacak. Spor yöneticiliği yapan arkadaşlar, spor kulübü başkanlığı yapan arkadaşlar o spor kulübünü nasıl başarıya ulaştırırız, Çerkezköy'de nasıl spora dair ilgiyi alakayı arttırır, insanların bu takımı nasıl sahiplenmesini sağlarız diye düşünmeye başlamak yerine spor kulübünü başka akıllara başka yerlere pazarlamaya çalışan yöneticiler gördüm. Çerkezköy ismini başka ilçelerin spor kulüplerine pazarlamaya çalışan yöneticiler vardı. Çerkezköy'ün adını konuşturanlara Çerkezköy'ün adını pazarlayanlara altını çiziyorum pazarlamaya çalışanlara cevap verip hiçbir zaman işim olmadığını çok net söyledim. Tavrımı da koydum” dedi.

 

“ÇERKEZKÖY TAKIMA SAHİP ÇIKACAKTIR”

 

Kulübün yeni yönetiminin hayırlı olması temennisinde bulunan Akay”  Zannediyorum bir yönetim değişikliği oldu. Çerkezköy'deki spor kamuoyunda sahiplenici arkadaşlar bu görevi aldılar. Kaç kişi bu işin içerisinde destek olacak tabi ki bende olacağım. Benim sınırlarım belli. O yüzden Çerkezköy 1911'in geçmiş dönemdeki yönetici arkadaşlarının yaptıkları durumlar ortadadır. Tartıştıkları neleri tartıştık spor dışında bunlarda ortada çok sabit çok net. O yüzden bunlarla ilgili ben gerekli tavrı o zamanda koymuştum. Çerkezköy 1911 Doğansopr Bölgesel Amatör Ligde oynuyor. Diğer spor kulüplerimizde var spor amatörde oynayan var, bireysel branşlarda oynayan var. Futbol haricindeki diğer branşlar samimi olmak gerekirse daha çok ilgimi çekiyor. Çerkezköy Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübümüz var, kız basketbol takımımız üçüncü ligde oynayacak. Masa tenisi takımımızda milli takım sporcularımız var. Güreş takımımız bulunuyor ve miniklerde Kırkpınar'da ikinci oldu güreş takımımız. Bunları konuşmamız lazım. Taekwondo takımımız var. Masa tenisi takımındaki milli sporcu kardeşlerimizi milli takıma gönderiyoruz. Güreş takımımız var 90-100-120 arası çocuklarımız orada güreş yapıyor 29 Ekim Spor Kompleksi'nde gibi bireysel arkadaşlar daha fazla ilgimi çekiyor, daha çok ilgi göstermeye çalışıyorum. Ancak tabi ki Çerkezköy 1911'e inşallah Çerkezköy kamuoyu, spor kamuoyu, Çerkezköy'ün esnafları, ticaret erbapları, sanayicileri herkes vatandaş sahip çıkacak. Bende inşallah aynı şekilde sahip çıkacağım” dedi.

 

Haber/Faik Onur KAYA

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10