Başkan Akay kariyer gününde öğrencilerle buluştu

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay Özel Gülerçin Kolejinin her ay düzenlediği kariyer günleri programına konuk oldu. Öğrencilerin sorularını tek tek cevaplayan Başkan Akay, belediye başkanlığ?

Çerkezköy 26.09.2019 17:42:00 0
Başkan Akay kariyer gününde öğrencilerle buluştu

Özel Gülerçin Koleji’nin Kariyer Günü etkinliğine katılan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay  öğrencilerin sorularını cevapladı ve Belediye Başkanının görevleri, sorumlulukları ile ilgili bilgiler verdi.

 

“ÇOK HEYECANLANDIM”

 

 “Herkese merhabalar, iyi misiniz?” diye öğrencilerin yoğun ilgisi ile konuşmasına başlayan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay “ Sizden bu güzel enerjiyi almaktan çok mutlu oldum. Beni çok heyecanlandırdınız. Hepinize teşekkür ediyorum” dedi.

 

 

 5 YIL ÖNCE YİNE KATILMIŞTIM

 

Bundan 5 yıl önce, 2014 yılında yine Gülerçin Koleji’nin yine Kariyer Günü etkinliğine katıldığını belirten Başkan Akay“Yine böyle bir mevsimde ve 2014 yılında geçmiş dönem öğrencilerimiz ile beraber olmuştuk. Şimdi üzerinden 5 yıl geçmiş, çabuk geçmiş zaman. O tarihte Gülerçin Koleji’nin yemekhane katındaydık, şimdi çok güzel bir Konferans Salonu kazanmış okulunuz. Bundan çok mutluluk duydum. Şimdi 5 yıl sonra yine beraberiz. 5 yıl önceki başlangıçta eski öğrencilerimizden aldığım o enerji bana şanslı geldi, uğurlu geldi. İnşallah bugün de birbirimize şanslı geleceğiz” dedi.

 

KISA HAYAT HİKAYESİNİ ANLATTI

 

1978 yılında Çerkezköy’de doğduğunu belirten Akay “İlk ve ortaokulu Çerkezköy’de tamamladıktan sonra liseyi İstanbul’da Kabataş Erkek Lisesi’nde, üniversiteyi de Ankara’da Bilkent Üniversitesi’nde okudum” dedi. Akay okulu bitirdikten sonra Çerkezköy’de ticaret ile uğraşmaya başladığını ve aktif siyasetin içerisinde yer aldığını ve 2014 yılında Çerkezköy Belediye Başkanı seçildiğini, 5 yıl sonra yapılan 31 Mart 2019 tarihindeki Yerel Seçimlerde ikinci kez Belediye Başkanı seçildiğini, görevine devam ettiğini ifade etti.

 

BELEDİYE BAŞKANLIĞI VAZİFESİ HALKA HİZMET ETMEK

 

Çerkezköy’de doğmuş, büyümüş, yetişmiş biri olarak bu topraklara hizmet etme gayretinde olduğunu belirten Belediye Başkanı Vahap Akay, Belediye Başkanlığı vazifesinin halka hizmet olduğunu vurguladı. Çerkezköy’e geride kalan 5 yılda yaptığı hizmetleri öğrenciler ile paylaşan Belediye Başkanı Vahap Akay, “Yaşadığımız ilçe, mahallelerimiz adına hayallerimiz vardı. Geçen 5 yıllık süre içerisinde bunların bir kısmını gerçekleştirdik. Şimdiki görevimiz Çerkezköy’ün ihtiyaçları neler, sizlerin beklentileri neler bunları tespit edip, onlara çözüm üretmek” ifadelerini kullandı.

 

 

  YAŞADIĞIMIZ ŞEHRE VE ÇEVREYE HASSASİYET GÖSTERELİM

 

 “Yaşadığınız şehirdeki yol eksiğini Belediye tamamlar, park eksiğini Belediye tamamlar. Altyapı eksikliğini Belediye yapar. Yani çevrenizde gördüğünüz, gözlemlediğiniz binaların, yolların düzenini sağlamakla yükümlü bir kurum Belediye” diye konuşmasını sürdüren Akay, öğrencilerden yaşadıkları şehir, bulundukları çevreye karşı duyarlı olmalarını, sorunlara karşı hassasiyet göstermelerini istedi.

 

ÇALIŞMALARINI ANLATTI

 

Çocuklara, öğrencilere ve gençlere yönelik geride kalan 5 yılda birçok etkinlik yaptıklarını belirten Belediye Başkanı Akay, “ Birçok park, bahçe ve spor alan düzenlemesi yaptık. Parklarımıza yeni spor alanları kazandırdık. Yaz Spor Okulları düzenledik her yıl. Burada çocuklarımıza eğitimler verdik. Bu sene Kış Spor Okulları da düzenleyeceğiz. Ayrıca Çerkezköy birçok spor etkinliğine ev sahipliği yaptı. Birçok kültürel etkinlik yaptık, konserler gerçekleştirdik. Çerkezköy’e çok güzel bir Kültür Merkezi kazandırdık. Tiyatro ve sanat etkinlikleri ile Çerkezköy’ü buluşturacağız” dedi.

 

PROJELERİNİ ÖĞRENCİLER İLE PAYLAŞTI

 

Önümüzdeki 5 yılda Çerkezköy’ün içme suyu hatlarının yenileneceğini, trafik ve otopark sorununa çözüm getirecek yeni projeleri hayata geçireceklerini ifade eden Akay yeni spor alanları yapılacağını ve diğer projelerini öğrenciler ile paylaştıktan sonra öğrencilerin sorularını cevapladı. Öğrencilerden ‘ Görev sürenizce en duygulandığınız durum ne oldu “ sorusunu cevaplayan Akay “ Çerkezköy’e çok güzel parklar kazandırdım. O parklarla gülerek oynayan çocuklarımızı gördüğümüz zaman çok duygulanıyorum. Geçmiş dönemlerde toz toprak içinde olan alanlarda şimdi çocuklarımızın oyun oynaması ve eğlenmesi beni çok mutlu ediyor” dedi.

 

“SUYU TASARRUFLU KULLANIN”

 

Öğrencilerden gelen “Çerkezköy’ün öncelikli sorunu nedir?” sorusunu ulaşım ve su olarak cevaplayan Akay “ Çerkezköy’ün ulaşım ve su sorunu var. Çerkezköy Atatürk ve Öztrak caddelerinde içme suyu hatlarını yenileceğiz. Caddeyi kazacağız. Yeni yağmur suyu boruları toprağa döşeyeceğiz. Kısacası musluklarınızdan gelen suyun geçtiği boruların tamamını değiştireceğiz. 20 yıl önce bizim çocukluğumuzda musluklara gelen su 30 metre yerin altından çıkıyordu, şimdi ise 200 metre alttan çekiliyor. Çocuklar gelecekte su sıkıntısı çekmemek için ellerinizi yıkarken, dişlerinizi fırçalarken suyu tasarruflu kullanın” diye konuştu.

 

“KARARLI OLUN”

 

Öğrencilerin ‘ Sizi siz yapan en önemli değer nedir’ sorunu cevaplayan Akay “Kararlı biri olduğumu düşünüyorum. Verdiğim kararın arkasından her ne şartta olursa olsun yürümeye ve mücadele etmeye çalışan azimli biri olduğumu düşünüyorum. Bunu herkese tavsiye ederim. Bir karar verin. Bu kararın doğruluna inanın ve onun peşinden sonuna kadar mücadele edin” diye konuştu.

 

“AİLEM VE ÇOCUKLARIMDIR”

 

Kendisini bugüne kadar taşıyan en büyük destekçi olarak ailesini gösteren Akay “ Benim her zaman yanımda olan aileme ve çocuklarıma teşekkür ediyorum. Mücadele ve kararlılığımı ise hayranlık duyduğum, tarihinden güç aldığım, umutsuzluğa düştüğümde kitaplarını okuyup, fotoğrafına baktığım büyük liderimiz Atatürk’tür” dedi.

 

 

“CİDDİ SORUMLULUKLARIMIZ VAR”

 

‘Belediye başkanı olmanın zorlukları nelerdir’ sorusu karşısında gülümseyen Akay “  Gerçekten Belediye Başkanının ciddi sorumlulukları vardır. Bütün şehre dair sorumluluğu vardır. Bu sorumluluğu da yerine getirme gayreti içindeyiz. Sırtımızda bu şehirde yaşayan herkesin geleceğe dair yaşadığı kaygıları yaşadığı sıkıntıların çözümlerini ortaya koymak gibi ağır bir sorumluluğumuz var. Sabah 8’de bu sorumluluğumuz başlıyor, mesaimiz bitene kadar da bu sorumluğumuzu yerine getirmeye çalışıyoruz” diye konuştu. Öğrenciler ile keyifli bir saat geçiren Belediye Başkanı Vahap Akay’a Gülerçin Koleji Müdürü Ömer Kürklü tarafından günün anısına plaket takdim edildi.

 

Haber/Faik Onur KAYA  


0282 726 91 91
0282 747 65 10